Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα «πράσινα» και πάλι η Wall Street – Δεύτερο συνεχόμενο ιστορικό υψηλό για τον Dow

Το κύμα ρευστοποιήσεων που καταγράφηκε ενδοσυνεδριακά κατάφερε να ισορροπήσει η

Wall Street

 με αποτέλεσμα οι δείκτες να «κόψουν» και σήμερα το νήμα με θετικό πρόσημο. Αν και τα κέρδη κινήθηκαν σε πιο μετριοπαθή επίπεδα.

Σε κάθε περίπτωση, ο Dow Jones όχι μόνο παρέμεινε πάνω από το όριο των 37.000 μονάδων, αλλά κατέγραψε και νέο ιστορικό υψηλό, για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση. Συγκεκριμένα, διαμορφώθηκε στις 37.248 μονάδες αυξημένος κατά 0,43%.

Αντιστοίχως, S&P 500 και Nasdaq αποτίναξαν τις πιέσεις που δέχτηκαν καταφέρνοντας να βρεθούν επίσης σε θετικό έδαφος. Ο S&P έκλεισε με άνοδο 0,26% στις 4.719 μονάδες και ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,19% φτάνοντας τις 14.761 μονάδες.

Στα επίπεδα αυτά ο S&P βρίσκεται μόλις 2% μακριά από την καταγραφή ενός νέου ιστορικού υψηλού, για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο του 2022, κάτι που θεωρείται εφικτό μέχρι τα τέλη της χρονιάς. Ο Nasdaq, ωστόσο, έχει μια ψαλίδα της τάξεως του 9% να καλύψει για ένα νέο ιστορικό υψηλό, που συνιστά ένα δυσκολότερο, αν και όχι αδύνατο στόχο.

Αξιοσημείωτη την ίδια ώρα ήταν η συνεχιζόμενη ραγδαία αποκλιμάκωση στις αποδόσεις των ομολόγων. Η απόδοση του 10ετούς έπεσε κάτω από το όριο του 4%, στο 3,915%, που ήταν το χαμηλότερο επίπεδο του από τον περασμένο Ιούλιο και η απόδοση του 3ετούς υποχώρησε κατά 14 μονάδες στο 4,036%.

Καθοριστική για τη διαμόρφωση του θετικού κλίματος στην αγορά ήταν η ετυμηγορία της Federal Reserve που όχι μόνο κράτησε αμετάβλητα τα επιτόκια, αλλά έστειλε σήμα για την έναρξη του καθοδικού κύκλου των επιτοκίων με τρεις περικοπές μέσα στο 2024.

Εξάλλου και τα νεότερα στοιχεία από τις λιανικές πωλήσεις, που αυξήθηκαν κατά 0,3% τον Νοέμβριο έναντι της αναμενόμενης υποχώρησης κατά 0,1% επιβεβαίωσαν τα ισχυρά επίπεδα καταναλωτικής ζήτησης ενόψει και της κρίσιμης εμπορικά εορταστικής περιόδου.

Σε επίπεδο μετοχών, στις κερδισμένες της συνεδρίασης ήταν οι ενεργειακές εταιρείες που ανέκαμψαν, μετά από αρκετές πτωτικές συνεδριάσεις, ακολουθώντας το άλμα άνω του 3% που σημείωσαν οι πετρελαϊκές τιμές.

Κέρδη επίσης έφεραν μια σειρά αναβαθμίσεων σε συγκεκριμένες μετοχές. Η Morgan Stanley αναβάθμισε την Live Nation και η BTIG την Tripadvisor. Αντιστοίχως ώθηση έδωσε στις United Airlines και Delta Air Lines η θετική εισήγηση για τοποθετήσεις από την Goldman Sachs.

Άλμα και για την Occidental Petroleum αφότου έγινε γνωστό ότι η Berkshire Hathaway του Γουόρεν Μπάφετ αγόρασε άλλες 10,5 εκατ. μετοχές, όπως και για την Moderna καθώς τα θετικά στοιχεία για τη απόδοση του νέου εμβολίου της κατά του καρκίνου του δέρματος οδήγησαν σε μίνι ράλι τη μετοχή της.

Υποτονικά, αντιθέτως, κύλησε η συνεδρίαση για τις Big Tech, πολλές από τις οποίες μάλιστα κατέγραψαν απώλειες. Ανάμεσα τους η Microsoft, η Netflix, η Amazon αλλά και η Apple που μόλις χθες κατέγραψε νέο ιστορικό υψηλό.

Φωτεινή εξαίρεση η Intel που ήταν από τις πρωταγωνίστριες της συνεδρίασης, καθώς η εταιρεία παρουσίασε το νέο προηγμένο μικροτσίπ της για την τεχνητή νοημοσύνη, το Gaudi3, που εκτιμά ότι μπορεί να ανταγωνιστεί τους ημιαγωγούς της Nvidia και της AMD.

Η μετοχή της αμυντικής Northrop Grumman… στραβοπάτησε μετά την υποβάθμιση της από την Wolfe Research, όπως και της Adobe μετά την ανακοίνωση πιο αδύναμου guidance για τα έσοδα του 2024.

Διαβάστε περισσότερα οικονομικά νέα στο --.gr

Ειδήσεις σήμερα:Επεισόδια στον Ρέντη: Ταυτοποιήθηκε το DNA του αδερφού του 18χρονου προφυλακισμένουΞάνθη: Ανήμερα των γενεθλίων της η κηδεία της 19χρονης Αϊσέ που παρασύρθηκε από όχημα αστυνομικού – Δείτε βίντεο και φωτογραφίεςΟ κλέψας του κλέψαντος – Πώς η νταντά «ξάφριζε» τον αρχηγό της συμμορίας με την απάτη σε βάρος του Δημοσίου

Related posts

Σκρέκας: Θα υπάρξει και νέα ενίσχυση στα νοικοκυριά για τους λογαριασμούς ρεύματος

admin

Κώστας Σκρέκας: Είμαστε σε συνεννόηση να ανοίξουν τα καταστήματα την άλλη Κυριακή

admin

Credit Suisse: Η ελβετική κυβέρνηση κόβει τα μπόνους στα golden boys της

admin

«Καλάθι του νοικοκυριού», market pass, ενισχύσεις για το ρεύμα – Όλα τα «όπλα» κατά της ακρίβειας

admin

ΕΦΚΑ: Προς παράταση οδεύει η ρύθμιση των 72 δόσεων

admin

Ανανεωμένο επιστρέφει το δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα ψηφιακών δεξιοτήτων για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

admin

Wall Street: Πτώση σχεδόν 300 μονάδων για τον Dow Jones – 4η διαδοχική αρνητική συνεδρίαση

admin

Δώρο Χριστουγέννων 2020: Πότε θα δοθεί από επιχειρήσεις και κράτος

admin

Βρούτσης (ΘΕΜΑ 104,6): Σήμερα 17 εκατ. ευρώ για τις συντάξεις χηρείας που αποκαταστάθηκαν στο 70%

admin