Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Wall Street: Πτώση σχεδόν 300 μονάδων για τον Dow Jones – 4η διαδοχική αρνητική συνεδρίαση

Με πτώση έκλεισε η Wall Street για τέταρτη διαδοχική μέρα, με τους επενδυτές να εκφράζουν όλο και μεγαλύτερη ανησυχία για την άνοδο στις αποδόσεις των ομολόγων και κατ’ επέκταση την κατάσταση της οικονομίας.

Την Πέμπτη το αμερικανικό 10ετές ξεπέρασε οριακά το ψυχολογικό όριο του 5% για λίγη ώρα, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδό του από το 2007 και συγκεκριμένα από τις 20 Ιουλίου 2007, όταν η απόδοση είχε φτάσει στο 5,029%. Στη συνεδρίαση της Παρασκευής, η απόδοση έφτασε στο 4,912%.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός Dow Jones έχασε 0,86% ή 286 μονάδες κλείνοντας στις 33.127 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε απώλειες 1,26% στις 4.224 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κατρακύλησε 1,53%, πέφτοντας στις 12.983 μονάδες.

Οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street έκλεισαν την εβδομάδα σε αρνητικό έδαφος, με τον Dow Jones να μειώνεται κατά 1,6%, τον S&P 500 κατά 2,4% και τον Nasdaq να έχει χάσει 3,2%.

Παράλληλα, οι επενδυτές αποτιμούν τις νέες δηλώσεις του Τζερόμ Πάουελ, ο οποίος σε χθεσινή ομιλία του στο Οικονομικό Κλαμπ της Ν. Υόρκης τόνισε ότι η Fed παραμένει σταθερή στη δέσμευσή της για τον περιορισμό του πληθωρισμού στο 2%, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι προκειμένου να επιτευχθεί τελικά αυτός ο στόχος, η αγορά εργασίας και η οικονομική ανάπτυξη ίσως χρειαστεί να επιβραδυνθούν.

Στο ταμπλό, σε ελεύθερη πτώση βρέθηκε η μετοχή της Solar Edge μετά την αναθεώρηση των προβλέψεών της για τα αποτελέσματα γ’ τριμήνου, χάνοντας 27% και έχοντας φτάσει να βυθίζεται κατά 34%. Παράλληλα, η Deutsche Bank υποβάθμισε τις μετοχές τόσο της Solar Edge, όσο και των Sunrun και Sunnova, οι οποίες έκλεισαν στο -6,9% και -5,86% αντίστοιχα.

Η Nvidia έφτασε να χάνει 9% πλησιάζοντας τη χειρότερη επίδοσή της από τον Σεπτέμβριο 2022, ωστόσο κατάφερε να περιορίσει τις απώλειες και τελικά να κλείσει στο -1,7%. Με πτώση 3,6% έκλεισε η μετοχή της Tesla, η οποία δεν επιβεβαίωσε τις προσδοκίες της Wall Street σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα τριμήνου, για πρώτη φορά μετά το 2019.

Πιέσεις δέχτηκαν και οι μετοχές των περιφερειακών τραπεζών, χάνοντας πάνω από 3% στη διάρκεια της συνεδρίασης, με τη Regions Financial να ηγείται των απωλειών, χάνοντας 12,33%. Στον αντίποδα, 11,75% κέρδισε η μετοχή της Knight-Swift Transportation, καθώς ανακοίνωσε αποτελέσματα που ξεπέρασαν τις προσδοκίες.

Στα εμπορεύματα, με πτώση έκλεισε το πετρέλαιο, καθώς το αμερικανικό αργό WTI Νοεμβρίου έχασε 0,7% για να κλείσει στα 88,75 δολάρια το βαρέλι, ενώ το brent Δεκεμβρίου υποχώρησε 0,2% στα 92,16 δολάρια το βαρέλι. Στην εβδομάδα τα WTI και brent κινήθηκαν ανοδικά, προσθέτοντας 1,2% και 1,4% αντίστοιχα.

Σε υψηλό τριών μηνών βρέθηκε ο χρυσός, η τιμή του οποίου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έφτασε πάνω από 2.000 δολάρια ανά ουγγιά, καθώς ο πόλεμος στο Ισραήλ αυξάνει την ανησυχία για εξάπλωση της βίας στη Μέση Ανατολή, στρέφοντας τους επενδυτές σε πιο ασφαλή καταφύγια. Ο χρυσός Δεκεμβρίου έκλεισε στα 1.994,40 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ σε εβδομαδιαία βάση πρόσθεσε 2,7%.

Διαβάστε περισσότερες οικονομικές ειδήσεις στο --.grΕιδήσεις σήμερα:Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Νάταλι και η μητέρα της είναι οι δύο γυναίκες που απελευθέρωσε η ΧαμάςΣΥΡΙΖΑ: Στα δύο το κόμμα για τη διαγραφή Τζουμάκα – «Πόλεμος» στα socialΗ Disney στην εποχή της «woke» κουλτούρας – Από τη γυναίκα-«καρικατούρα» στη χειραφετημένη Χιονάτη

Related posts

Ελλάδα: Απίστευτο ρεκόρ πωλήσεων νέων αυτοκινήτων τον Σεπτέμβριο

admin

Χρηματιστήριο Αθηνών: Άνοδος 0,78% με μίνι «ράλι» σε τράπεζες, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

admin

Χατζηθεοδοσίου: Μόνο το 10% των οχημάτων στη Θεσσαλία θα αποζημιωθούν

admin

Πότε πληρώνονται συνταξιούχοι, άνεργοι και δικαιούχοι επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ

admin

Τι πρέπει να δηλώσουν στο Taxis μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου όσοι εκμισθώνουν ακίνητα

admin

Ρυθμίστηκαν δάνεια άνω των 3,6 δισ. από τις εταιρίες διαχείρισης το πρώτο εξάμηνο του 2023

admin

Χρηματιστήρια: Ανακάμπτουν οι ευρωπαϊκές αγορές μετά τις βαριές απώλειες

admin

Xατζηδάκης: Πολύ θετική εξέλιξη η μείωση του πληθωρισμού, δεν εφησυχάζουμε με την ακρίβεια

admin

ΑΑΔΕ: Το 2021 φέρνει 25.500 ελέγχους για φοροδιαφυγή

admin