Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μηταράκης: Δεν μιλάμε για φαινόμενα βίας, αλλά για ένα οργανωμένο σύστημα εγκληματικής οργάνωσης

Στο τηλεοπτικό πάνελ της εκπομπής «Πίσω από τις Γραμμές» του Action 24 συμμετείχε ο Βουλευτής Χίου και πρώην Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης.

Αναφερόμενος στην οπαδική βία, έπειτα και από το τελευταίο τραγικό περιστατικό με θύμα τον 31χρονο αστυνομικό, που χτυπήθηκε με ναυτική φωτοβολίδα από τον 18χρονο καθ’ ομολογίαν δράστη, ο κ. Μηταράκης σχολίασε «όλοι ευχόμαστε αυτό το παλικάρι να μπορέσει να τα καταφέρει, να ζήσει με τις λιγότερες δυνατές επιπλοκές. Το πρόβλημα της αθλητικής βίας προσπαθήσαμε να το αντιμετωπίσουμε με διάφορους τρόπους. Δυστυχώς, από ότι φαίνεται είναι πολύ πιο βαθιές οι ρίζες της αθλητικής βίας από ότι ίσως πιθανόν είχε αρχικά εκτιμηθεί, και γι’ αυτό υπάρχει αυτή η δικαστική κίνηση από την πλευρά και του κ. Οικονόμου και του κ. Βρούτση προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ώστε να αναβαθμιστεί».

Μηταράκης: Δεν μιλάμε για φαινόμενα βίας, αλλά για ένα οργανωμένο σύστημα εγκληματικής οργάνωσης

«Όλα αυτά δείχνουν μία προσπάθεια της Κυβέρνησης να λήξει οριστικά ένα πρόβλημα που απασχολεί την τοπική κοινωνία εδώ και πολλά χρόνια. Νομίζω έφτασε όπως λέει ο λαός «ο κόμπος στο χτένι» και πλέον και με τη βοήθεια της τεχνολογίας, που πλέον πολλά πράγματα ταυτοποίησης γίνονται πολύ πιο εύκολα από ότι μπορούσαν να γίνουν στο παρελθόν, όπως η ηλεκτρονική έκδοση των εισιτηρίων, φτάσαμε σε ένα σημείο που πλέον χρειάζεται να λυθεί αυτό το πρόβλημα. Χρειάζεται μια σύνεση και από τα άλλα κόμματα, να μπορούμε να έχουμε μία συνεννόηση σε ένα τόσο σημαντικό θέμα, ώστε να βρούμε τις τελικές λύσεις για να μην ξανά θρηνήσουμε θύματα», τόνισε ο κ. Μηταράκης.

Απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ, όπως εκφράστηκε από τον Διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Τσίπρα, ο κ. Μηταράκης υπογράμμισε πως «υπάρχει ο συντονισμός που χρειάζεται, και είναι και πολύ θετικό ότι η Ελληνική Αστυνομία σε αυτό το δύσκολο περιστατικό, με μια δύσκολη απόφαση να κρατηθούν, η οποία ήταν απολύτως σωστή και συνταγματική. Το Σύνταγμα επιτρέπει για 24 ώρες την κράτηση σε περίπτωση περιστατικών πριν πάνε στον Εισαγγελέα. Τελικά, βρέθηκε ο φυσικός αυτουργός της δολοφονικής αυτής επίθεσης και δεν έχει ολοκληρωθεί η προσπάθεια της Αστυνομίας να βρεθεί και ο ηθικός αυτουργός».

Με αφορμή τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της MRB, ο κ. Μηταράκης επεσήμανε πως «ο προϋπολογισμός του 2024 που συζητάμε στη Βουλή, είναι ο πρώτος προϋπολογισμός που η χώρα μας έχει επενδυτική βαθμίδα, πετυχαίνει τον στόχο ενός πρωτογενούς πλεονάσματος, σε ένα περιβάλλον αύξησης του ΑΕΠ σε τρίτη καλύτερη οικονομία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, συνεχόμενη μείωση του δημοσίου χρέους και η μείωση της φορολογίας που αποτελεί και την τάση των τελευταίων ετών. Έχουμε αύξηση στις συντάξεις, αύξηση στους δημοσίους υπαλλήλους, αύξηση στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Άρα ένα θετικό μείγμα πολιτικής. Είναι ένας θετικός προϋπολογισμός, σε ένα περιβάλλον, που δυστυχώς παραμένουν οι γεωπολιτικές αβεβαιότητες. Σε ένα διεθνές περιβάλλον αυξημένου πληθωρισμού, που η χώρα μας πλέον είναι κάτω από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ειδήσεις σήμερα:



Ψάχνουν τον μυστηριώδη TikToker που καταγράφει κρυφά Βρετανίδες με «καυτό» ντύσιμο στις βραδινές τους εξόδους

Βρέθηκαν ίχνη πυρίτιδας στο χέρι του 18χρονου – Απολογείται σήμερα για τη φωτοβολίδα στον αστυνομικό στου Ρέντη


Μετά το «μπλόκο» στην Αλβανία έρχεται η μάχη για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό – Η γραμμή Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες

Related posts

Επιδόματα – ΟΠΕΚΑ: Ποιες ενισχύσεις πληρώνονται σήμερα

admin

Γερμανία: Καθησυχαστικό το Βερολίνο για τις τράπεζες – «Δεν συγκρίνεται η κατάσταση με την κρίση του 2008-2009»

admin

Συντάξεις Φεβρουαρίου: Πότε πληρώνονται οι συνταξιούχοι

admin

Χρηματιστήρια: Ισχυρή ανάκαμψη στις ευρωπαϊκές αγορές – «Άλμα» 3% σε Γαλλία και Γερμανία

admin

Χαρδούβελης: Πρέπει να συνεχιστούν οι δαπάνες στήριξης της οικονομίας, χωρίς να σκεφτόμαστε ελλείμματα και χρέος

admin

ΕΑΒ: Κερδοφόρα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά – Στοιχεία για τις παραγωγικές δραστηριότητές της

admin

Taxisnet – ΕΝΦΙΑ: Τι ώρα ξεκινά η ανάρτηση του ΕΝΦΙΑ στο taxisnet από την ΑΑΔΕ

admin

ΔΕΠΑ: 200 εκατ. ευρώ επενδύσεις στο διάστημα 2020 – 2024

admin

Ecofin: Πολιτική συμφωνία για τον κανονισμό του Ταμείου Ανάκαμψης

admin