Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Σπάει ταμεία» το ελληνικό σούπερ μάρκετ που δουλεύει 24ωρο

Πέντε φορές πάνω, από τον μέσο όρο της αγοράς, αυξήθηκαν πέρυσι οι πωλήσεις της Τwenty Four Shopen. Η αλυσίδα μίνι μάρκετ που τζιράρει πάνω από 20,98 εκατ. ευρώ πέτυχε πέρυσι αύξηση 80,19% του μικτού της κέρδους στα 3,7 εκατ. ευρώ και ανάπτυξη 1.198% στα κέρδη προ φόρων που ανήλθαν 158.299 ευρώ.

Όμως το ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι μόνο η αύξηση των οικονομικών της μεγεθών, που προήλθε και από την αύξηση του δικτύου της σε μια πληθωριστική χρονιά όπου το εισόδημα των καταναλωτών δέχθηκε ισχυρές πιέσεις.

Το ενδιαφέρον είναι το μοντέλο λειτουργίας της. Η αλυσίδα που ξεκίνησε στις αρχές της οικονομικής κρίσης -το 2010- και σήμερα διαθέτει δίκτυο 25 καταστημάτων από 22 πέρυσι και 17 το 2021, παραμένει ανοικτή 7 ημέρες την εβδομάδα, 24ώρες το 24ωρο ακόμη και τις αργίες.

Πρόκειται για ένα μοντέλο λειτουργίας, εντελώς διαφορετικό από αυτό που ισχύει στα υπόλοιπα mainstream σούπερ μάρκετ, που ισχύει όμως στην περίπτωση των περιπτέρων ή των all day cafe. Το συγκεκριμένο δίκτυο, εκτός από τα κλασικά προϊόντα που πωλεί ένα σούπερ μάρκετ, διαθέτει και καφέ, προϊόντα άρτου και είδη περιπτέρου, όπως είναι τα τσιγάρα.

Τη δυνατότητα λειτουργίας όλο το 24ωρο έχουν με βάση το άρθρο 15α του νόμου 4177 και τις αλλαγές που πέρασαν σε αυτόν από τον νόμο 5039 που ψηφίστηκε από τη Βουλή τον περασμένο χειμώνα και όλα τα υπόλοιπα καταστήματα. Αρκεί να υπάρχει απόφαση του κατά τόπον αρμόδιου Δημάρχου, μετά από πρόταση του τοπικού εμπορικού συλλόγου.

Η αλυσίδα μίνι μάρκετ Twenty four Shopen (24shopen) εκτός από την ανάπτυξη φυσικού δικτύου μπαίνει και στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Τη λειτουργία ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop), ενέκρινε η έκτακτη γενική συνέλευση στις 7 Νοεμβρίου η οποία αποφάσισε επίσης και την επέκταση των δραστηριοτήτων στην εμπορία χονδρική και λιανική καφέ, τσαγιού, κακάο και μπαχαρικών. Σήμερα η αλυσίδα συνεργάζεται με τη Wolt και την efood για παραδόσεις στο σπίτι.

Σε ότι αφορά το οικονομικό αποτύπωμα της αλυσίδας, οι σωρευμένες ζημίες ανέρχονται στο ποσό των 595.488,29 ευρώ, τα ίδια κεφάλαια σε 3.379.511,71 ευρώ και το σύνολο των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων της σε 1.229.148,65 ευρώ, έναντι συνόλου κυκλοφορούντος ενεργητικού 4.115.740,79 ευρώ.

Σχετικά με τις σωρευμένες ζημιές, αυτές προέρχονται από προηγούμενες χρήσεις και εκτιμάται, από τη διοίκησή της, ότι μέσω της αύξησης των πωλήσεων, της λειτουργίας νέων υποκαταστημάτων και της προσπάθειας μείωσης των εξόδων θα καταστεί δυνατόν να περιοριστούν.

Related posts

H PAROSTEC ανέλαβε την ανάπλαση του κτιρίου του ΔΟΛ στο κέντρο της Αθήνας

admin

Τα κλειδιά της συνεργασίας Naval Group με το ελληνικό αμυντικό οικοσύστημα

admin

Ασφαλιστικές: Θα μείνουν στην επόμενη κυβέρνηση τα αιτήματα για φορο-κίνητρα και ΣΔΙΤ

admin

Δυναμική παρουσία της Hellenic Catering στην έκθεση Food Expo

admin

Εκοψε ταχύτητα στο εξωτερικό η κρητική Kremel

admin

Τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Propertise Real Estate ανέλαβε η Bewise

admin

Στις 15 Ιουλίου η Γενική Συνέλευση της Aegean

admin

Γενικός Διευθυντής της Marketing Greece o Νίκος Διαμαντόπουλος

admin

Austriacard: Οι πυλώνες ανάπτυξης και η στρατηγική για το μέρισμα

admin