Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Σε “δύσκολη κατάσταση” ο ουκρανικός στρατός στο μέτωπο του Τσάσιβ Γιαρ

Οι ουκρανικές δυνάμεις βρίσκονται σε “δύσκολη” κατάσταση κοντά στην πόλη Τσάσιβ Γιαρ όπου η Ρωσία επικεντρώνει τις επιχειρήσεις της, ανακοίνωσε σήμερα ο ουκρανικός στρατός.

Τους τελευταίους μήνες η Μόσχα κάνει πρόοδο στο μέτωπο, πιέζοντας ακόμη περισσότερο το Κίεβο, το οποίο αντιμετωπίζει έλλειψη πυρομαχικών από αυτά με τα οποία το εφοδιάζουν οι δυτικοί σύμμαχοί του.

“Η κατάσταση όσον αφορά το Τσάσιβ Γιαρ είναι δύσκολη και τεταμένη και αυτή δεν είναι η πρώτη ημέρα” που συμβαίνει κάτι τέτοιο, είπε ο Όλεχ Καλάσνικοφ, ο εκπρόσωπος Τύπου της 26ης ταξιαρχίας πυροβολικού. “Σήμερα είναι στο επίκεντρο των επιθετικών ενεργειών του εχθρού. (Οι ρωσικές δυνάμεις) προσπαθούν να διασπάσουν την άμυνά μας για να φτάσουν στο Τσάσιβ Γιαρ”, εξήγησε.

Σύμφωνα με τον Καλάσνικοφ, η Ρωσία εντείνει τη χρήση ισχυρών τηλεκατευθυνόμενων βομβών στη ζώνη αυτή και “τις εκτοξεύει σε κατοικημένες ζώνες και στις οχυρωμένες θέσεις μας”.

Η Ουκρανία αμύνεται εδώ και πολλούς μήνες λόγω έλλειψης πυρομαχικών. Η βοήθεια, ύψους 60 δισεκ. δολαρίων, που υποσχέθηκε η Ουάσινγκτον, έχει μπλοκαριστεί από το Κογκρέσο λόγω της πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων και των Δημοκρατικών.

Ο διοικητής των χερσαίων ουκρανικών δυνάμεων είπε την Παρασκευή ότι είναι “πιθανή” μια εαρινή επίθεση από τη Ρωσία με τη συμμετοχή 100.000 ανδρών, σχολιάζοντας ότι αυτό θα ήταν “το πιο δυσοίωνο σενάριο”.

Related posts

Κουλέμπα: Η ανακατάληψη του Ρομπότινε ανοίγει τον δρόμο για αντεπίθεση έως την Κριμαία

admin

ΗΠΑ: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή

admin

Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με αυτοκίνητο στο Τελ Αβίβ

admin

Έλληνας καθηγητής που ζει στην Ιερουσαλήμ: “Οι προειδοποιητικές κινήσεις που δεν είδε το Ισραήλ”

admin

Η Ουκρανία αποχώρησε αιφνιδιαστικά από συμφωνία με τη Ρωσία για τη Μαύρη Θάλασσα

admin

Ο Πούτιν σχεδιάζει να επισκεφθεί την Κίνα τον Μάιο

admin

Ισραήλ: Μια ανάσα πριν τη χερσαία επιχείρηση στη Γάζα – “Ο στρατός έχει το πράσινο φως”

admin

Συγχαρητήρια στην Ελλάδα για την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας από Μισέλ και φον ντερ Λάιεν

admin

Οι τράπεζες της Ζιμπάμπουε ετοιμάζονται για έκδοση δανείων σε ψηφιακό νόμισμα

admin