Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σεμινάρια για λιμένες και μαρίνες διοργάνωσε το ΤΑΙΠΕΔ

Το ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου, ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα εξειδικευμένα σεμινάρια για θέματα βιώσιμης ανάπτυξης/κριτηρίων ESG που σχεδίασε και υλοποίησε από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο του 2023, σε συνεργασία με τη Μονάδα Αειφόρου Ανάπτυξης στο ΕΚ ATHENA και το δίκτυο MENA Maritime Accelerator με στόχο την αναβάθμιση των δεξιοτήτων Λιμενικών Οργανισμών, δημοτικών λιμενικών ταμείων και διαχειριστών μαρινών από την Ελλάδα.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, τα τέσσερα εξειδικευμένα σεμινάρια για θέματα βιώσιμης ανάπτυξης/κριτηρίων ESG, ήταν προσαρμοσμένα και στοχευμένα στις ανάγκες των διαχειριστών λιμενικών υποδομών και απευθύνονταν στο διοικητικό και επιχειρησιακό τους προσωπικό σε θεματικές ενότητες που ιεραρχήθηκαν από τους ίδιους τους συμμετέχοντες μέσω μιας εξειδικευμένης διαδικτυακής έρευνας, τα αποτελέσματα της οποίας επικυρώθηκαν στο εισαγωγικό εργαστήριο του MENA Maritime Accelerator.

Παρακάτω, παρουσιάζονται συνοπτικά πληροφορίες για τα εν λόγω σεμινάρια:

Στην επιτυχή ολοκλήρωση των σεμιναρίων συνέβαλαν καταλυτικά οι υψηλού επιπέδου εισηγητές, οι οποίοι προσέφεραν στους συμμετέχοντες έναν πλούτο γνώσης και εμπειρίας:

Η Καθηγήτρια Βασιλική Τσουκαλά (Σχολή Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ, Τομέας Υδατικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Διευθύντρια Εργαστηρίου Λιμενικών Έργων), ο Καθηγητής Χαρίλαος Ψαραύτης (Πολυτεχνείο Δανίας), η Έφη Κορμά (Υπ. Τμήματος Ανάπτυξης Αγοράς, Δ/νση Ενεργειακής Πολιτικής & Σχεδιασμού του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Κ-)) ο Δρ. Θαλής Ζης (Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Εμπορίου, Χρηματοοικονομικών και Ναυτιλίας στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (CUT)), ο Γιώργος Πεχλιβάνογλου (Γενικός Διευθυντής του ομίλου Eunice), η Βέρα Αλεξανδροπούλου (Δικηγόρος, Αντιπρόεδρος Ιδρύματος Thalassa), ο Γιώργος Κρεμλής (Διευθυντής ε.τ. της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Κυκλικής Οικονομίας και Κλιματικής Αλλαγής (EPLO)), ο Αλέξανδρος Κουλίδης (Προϊστάμενος Διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης, Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας), η Παναγιώτα Κολτσίδα (Ερευνητική Συνεργάτιδα στο Ε.Κ. Αθηνά), η Μαρία Χρησταντώνη (Διευθύντρια Βιώσιμης Ανάπτυξης, ESG και Κλιματικής Αλλαγής, ΤΑΙΠΕΔ) και ο Conrad Felix Michel Landis (Μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Εργαστήριο ReSEES του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών). Τα σεμινάρια συντόνισαν η κα. Μαρία Χρησταντώνη και η κα. Λυδία Παπαδάκη (Ερευνήτρια, ΕΚ ΑΘΗΝΑ, ΟΠΑ).

Τον Νοέμβριο του 2023 προγραμματίζεται να υλοποιηθεί εργαστήριο με στόχο την ανάπτυξη μονοπατιών (pathways) γεφύρωσης της καινοτομίας με τις προκλήσεις που έχουν θέσει τα συμμετέχοντα λιμάνια, ενώ το πρόγραμμα του MENA Maritime Accelerator θα ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2023 με την υλοποίηση του Demo Day, όπου οι start-ups θα παρουσιάσουν συνολικά τη δουλειά τους στις επιχειρήσεις του κλάδου.

Related posts

Βασιλάκης: Εξαιρετική χρονιά το 2023 για την Aegean

admin

Πύργος Πειραιά: Οι νέοι μισθωτές και η υπαναχώρηση της Primark

admin

Στα μέσα Ιουνίου αναμένεται η ΑΜΚ της Intralot

admin

Συζητά για νέα συμβόλαια η Παπουτσάνης

admin

Jumbo: Το «όχι» Βακάκη σε νέες ανατιμήσεις και οι αγορές ακινήτων

admin

Alpha Trust: Στις 3/11 η ΓΣ για διάσπαση κλάδου και διάθεση δωρεάν μετοχών σε ΔΣ & προσωπικό

admin

Attica Group: Πουλά με κέρδος 21 εκατ. τη συμμετοχή στην Stena Line

admin

Τέλος εποχής για την αλυσίδα Γέγος, deal με Μασούτη

admin

Μεγάλη η συμβολή στο ΑΕΠ του Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer

admin