Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Προφυλακιστέοι οι 4 συλληφθέντες για το μακελειό στη Μόσχα

Προφυλακιστέοι για δύο μήνες κρίθηκαν από δικαστήριο της Μόσχας οι τέσσερις συλληφθέντες που κατηγορούνται ότι διέπραξαν την τρομοκρατική επίθεση της Παρασκευής στην αίθουσα συναυλιών Crocus City Hall, στα περίχωρα της πρωτεύουσας της Ρωσίας, κατά την οποία σκοτώθηκαν 137 άνθρωποι.

Το δικαστήριο τους έκρινε προφυλακιστέους έως τις 22 Μαΐου, εν αναμονή της δίκης τους, για την οποία δεν έχει οριστεί ακόμα ημερομηνία. Κάτι που σημαίνει ότι η προφυλάκισή τους ενδέχεται να παραταθεί. Οι τέσσερις συλληφθέντες κατηγορούνται για “τρομοκρατία” και αντιμετωπίζουν ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Συνολικά, οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν 11 συλλήψεις υπόπτων σε σχέση με την επίθεση, συμπεριλαμβανομένων των τεσσάρων φερόμενων ως δραστών.

Στις εικόνες από το δικαστήριο διακρίνονται τρεις εκ των φερόμενων δραστών να οδηγούνται με χειροπέδες στον ειδικό θάλαμο για τους κατηγορουμένους. Ο τέταρτος μεταφέρθηκε σε ειδική καρέκλα, χωρίς να μπορεί να ανοίξει τα μάτια του.

Οι δύο από τους κατηγορούμενους φέρονται να έχουν παραδεχθεί την ενοχή τους, ο Νταλερζόν Μιρζόεφ και ο Σαϊντακράμι Μουρονταλί Ρατσαμπαλιζόντα.

Όπως μετάδωσε το BBC, απευθύνθηκαν στο δικαστήριο στα τατζικικά με τη βοήθεια διερμηνέα. Οι άλλοι δύο ονομάζονται Σαμσιντίν Φαριντουνί και Μουχαμαντσομπίρ Φαϊζόφ.

Οι ρωσικές αρχές έχουν ενημερώσει ότι όλοι οι κατηγορούμενοι είναι “ξένοι υπήκοοι”, χωρίς να αναφέρουν την εθνικότητά τους. Σημειώνεται ότι ο Τατζικιστάν είναι πρώην σοβιετική δημοκρατία στην Κεντρική Ασία, με κυρίαρχη θρησκεία το Ισλάμ.

Το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti μετέδωσε ότι ένας εκ των κατηγορουμένων εργαζόταν παλαιότερα σε κομμωτήριο στην πόλη Ιβάνοβο, βορειοανατολικά της Μόσχας. Ένας άλλος είναι πατέρας ενός νηπίου μόλις οκτώ μηνών, υπάλληλος σε εργοστάσιο στην πόλη Πολντόσκ, στην περιφέρεια της ρωσικής πρωτεύουσας.

Υπενθυμίζεται ότι την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ισχυρίστηκε, χωρίς να παρουσιάσει αποδεικτικά στοιχεία, ότι κάποιοι στην Ουκρανία είχαν κάνει προετοιμασίες για να βοηθήσουν τους τρομοκράτες να περάσουν τα ρωσικά σύνορα. Το Κίεβο ωστόσο έχει αρνηθεί οποιαδήποτε εμπλοκή στην επίθεση.

Related posts

ΗΠΑ: Κοντά σε χαμηλό τριών μηνών οι αρχικές αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας

admin

Μετά τη Βουλγαρία και την Πολωνία, ο πρόεδρος Ζελένσκι επισκέπτεται σήμερα την Τουρκία

admin

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν υπέγραψε τη μεταρρύθμιση του στρατιωτικού δικαίου για να αντιμετωπιστεί η σεξουαλική βία στον στρατό

admin

Η Πολωνία ζητά νέες ευρωπαϊκές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας

admin

Το Ισραήλ σκότωσε δύο Παλαιστινίους σε νοσοκομείο στη Δυτική Όχθη, λέει ο διευθυντής του

admin

SpaceX: Ο πύραυλος Starship καταστράφηκε κατά την είσοδό του στην ατμόσφαιρα

admin

Ερντογάν για Σουηδία: Να λάβει μέτρα για να επικυρώσουμε την ένταξή της στο ΝΑΤΟ

admin

Κομισιόν: Προτείνει επιβολή απαγορευτικών τελωνειακών δασμών στις εισαγωγές σιτηρών από Ρωσία και Λευκορωσία

admin

Πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού της Ιταλίας κατέρριψε drone των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα

admin