Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ισραήλ σκότωσε δύο Παλαιστινίους σε νοσοκομείο στη Δυτική Όχθη, λέει ο διευθυντής του

Ο διευθυντής ενός νοσοκομείου στη Δυτική Όχθη δήλωσε πως δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα στο νοσοκομείο του από τον ισραηλινό στρατό, ο οποίος παραδέχθηκε ότι πυροβόλησε προς “ύποπτους ενόπλους” στο πλαίσιο “αντιτρομοκρατικής” επιχείρησης.

“Πυροβολισμοί ρίφθηκαν προς μια ομάδα νεαρών ανδρών” στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας, κοντά στην είσοδο της υπηρεσίας επειγόντων περιστατικών του κυβερνητικού νοσοκομείου στην Τζενίν, δήλωσε σήμερα ο Ουίσαμ Μπακρ, διευθυντής του νοσοκομείου αυτού, σύμφωνα με τον οποίο “δεν υπήρξε αντιπαράθεση”.

“Ελεύθεροι σκοπευτές άρχισαν να ρίχνουν από πάνω (…) και οι δύο νεαροί άνδρες σκοτώθηκαν στην είσοδο των επειγόντων”, πρόσθεσε. Σύμφωνα με τον Ουίσαμ Μπακρ, άλλοι τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Ο ισραηλινός στρατός, με τον οποίο επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP), ανέφερε πως στρατιώτες “πυροβόλησαν προς ταυτοποιηθέντες ένοπλους υπόπτους” στην περιοχή στο πλαίσιο “αντιτρομοκρατικής” επιχείρησης. Παραδέχθηκε πως “έπληξε” ανθρώπους αλλά δεν επιβεβαίωσε τον θάνατό τους.

“Οι στρατιώτες ανέκριναν έναν ύποπτο ο οποίος καταζητείτο” και “ανακάλυψαν και εξουδετέρωσαν εκρηκτικούς μηχανισμούς που είχαν τοποθετηθεί σε δρόμους” με σκοπό την “επίθεση στις ισραηλινές δυνάμεις”, πρόσθεσε ο στρατός.

Η Τζενίν, μια πόλη που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης όπου βρίσκεται ένας από τους πιο πολυπληθείς και φτωχούς προσφυγικούς καταυλισμούς των παλαιστινιακών εδαφών, είναι προπύργιο ένοπλων οργανώσεων.

Ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας οδήγησε σε αύξηση της βίας στη Δυτική Όχθη.

Σύμφωνα με την Παλαιστινιακή Αρχή, τουλάχιστον 430 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν εκεί από τις ισραηλινές δυνάμεις ή εποίκους από την έναρξη της σύγκρουσης στις 7 Οκτωβρίου. Χιλιάδες άλλοι συνελήφθησαν.

Related posts

Βασιλιάς της Ιορδανίας: Ο “βάναυσος” πόλεμος του Ισραήλ δημιουργεί μια “γενιά ορφανών” στη Γάζα

admin

Έκανε ο Ερντογάν συμφωνία με τον Μπάιντεν για βοήθεια 11 δισ. δολάρια από το ΔΝΤ;

admin

Εταιρείες που συνδέονται με τον Πριγκόζιν εξασφάλισαν κυβερνητικές συμβάσεις ύψους $11,7 εκατ. μετά την αποτυχημένη ανταρσία

admin

Αναπληρωτής πρωθυπουργός Ρωσίας: Το νερό στην Κριμαία φτάνει για 500 μέρες

admin

Ερντογάν: Το Ισραήλ θα βρεθεί αντιμέτωπο με “πολύ σοβαρές συνέπειες” αν απαγορεύσει στους Παλαιστίνιους μουσουλμάνους να εισέλθουν σε ιερούς τόπους

admin

Σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ινδία: Οι αρχές προσπαθούν να κατανοήσουν τα αίτια της τραγωδίας

admin

Πώς παρεμβάλλεται ο Ερντογάν στο παλαιστινιακό ζήτημα

admin

Μ. Βρετανία: Προειδοποίηση ότι η Ρωσία προσπαθεί να παρακάμψει τις κυρώσεις μέσω τρίτων χωρών

admin

Γερμανία: Απροσδόκητη αύξηση του πληθωρισμού χονδρικής τον Απρίλιο

admin