Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Η σύντομη επίσκεψη στην Ελλάδα και οι αλλαγές στο πρόγραμμα

Την Αθήνα πρόκειται να επισκεφθεί στις 7 Δεκεμβρίου, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκειμένου να παραστεί στο πέμπτο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας (ΑΣΣ) Ελλάδας–Τουρκίας. Παρά τις προετοιμασίες που συνεχίζουν να γίνονται, έχουν γίνει και κάποιες βασικές αλλαγές στο πρόγραμμα του.

Συγκεκριμένα, στο αρχικό πρόγραμμα υπήρξε σχέδιο για δείπνο που θα παρέθετε ο πρωθυπουργός στο ζεύγος Ερντογάν, ωστόσο η Εμινέ Ερντογάν δεν θα τον συνοδέψει στην Αθήνα, με αποτέλεσμα ο τούρκος πρόεδρος να μην διανυκτερεύσει.

Ποιοι θα συμμετέχουν στις συζητήσεις

Ο Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να συναντηθεί, τόσο με τον πρωθυπουργό, όσο και με την πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ δεν αποκλείεται το μεσημέρι να προγραμματιστεί γεύμα στο υπουργείο Εξωτερικών.

Στην τουρκική αποστολή θα συμμετέχουν τουλάχιστον εννιά υπουργοί, μεταξύ των οποίων οι υπουργοί Εξωτερικών, Οικονομικών, Εσωτερικών, Τουρισμού, ενώ δεν θα συμμετέχουν Τούρκοι επιχειρηματίες.

Από την πλευρά της Ελλάδας, στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα υπάρχουν πέντε υπουργοί και δύο υφυπουργοί, οι οποίοι θα είναι εξουσιοδοτημένοι να υπογράψουν τις συμφωνίες που έχουν ετοιμαστεί το προηγούμενο διάστημα.

Μητσοτάκης και Ερντογάν αναμένεται να συζητήσουν σχετικά με τις σχέσεις των δύο χωρών

Στην ατζέντα μεταναστευτικό και κλιματική αλλαγή

Μετά την συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ταγίπ Ερντογάν, το κλίμα που επικρατεί είναι αρκετά θετικό. Αθήνα και Άγκυρα επιδιώκουν την υπογραφή συμφωνιών πάνω στο μεταναστευτικό και την κλιματική αλλαγή, τα οποία ήταν και τα ζητήματα που βρίσκονταν στις διαπραγματεύσεις που χειρίζονται ο ΥΦΥΠΕΞ, Κώστας Φραγκογιάννης και ο ομόλογος του Μπουράκ Ακτσαπάρ,

Η πιθανότητα να τελεσφορήσει μία συμφωνία πάνω στο προσφυγικό θα αποτελούσε μία λύση που θα έβαζε τέλος σε ένα μείζον πρόβλημα που αποτέλεσε πεδίο σύγκρουσης και οξύτατων αλληλοκατηγοριών μεταξύ των δύο χωρών από τον Μάρτιο του 2020 και την κρίση στον Έβρο και μετά.

Ακόμη, Ελλάδα και Τουρκία βρίσκονται πολύ κοντά στην υπογραφή μία συμφωνίας που θα αφορά την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών και την κλιματική αλλαγή. Τα ζητήματα δηλαδή που έδωσαν το έδαφος στις δύο πλευρές να φανούν αλληλέγγυες η μία απέναντι στην άλλη και να βάλουν τα θεμέλια για την διπλωματική τους επαναπροσέγγιση.

Δείτε το βίντεο

Related posts

Μετωπική Μητσοτάκη με Τσίπρα: «Αυτός κρύβεται πίσω από τον Βαξεβάνη»

admin

Μητσοτάκης σε Παλαιστίνιο πρωθυπουργό: Να αντιμετωπίσουμε τη δυστυχία των ανθρώπων στη Γάζα

admin

Υπόθεση υποκλοπών: Παρέμβαση Σακελλαροπούλου

admin

Αχτσιόγλου για συκοφαντικά δημοσιεύματα: Προβοκάτσιες τέλος – Την Κυριακή θα πάρουν την απάντησή τους

admin

Η Σοφία Μπεκατώρου… άνοιξε πανιά για την ευρωβουλή – Διεκδικεί μια θέση στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

admin

Ξαφνική ρήξη στο Λονδίνο με φόντο τα Γλυπτά

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έκανε το πρώτο βήμα ρήξης

admin

Συνάντηση Μητσοτάκη με μέλη του ΣΕΤΕ: Προανήγγειλε παρεμβάσεις για τους εργαζόμενους στον τουρισμό

admin

Συνάντηση Δένδια – Χριστοδουλίδη: Ελλάδα και Κύπρος ήταν πάντα δυνάμεις σταθερότητας

admin