Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης σε Παλαιστίνιο πρωθυπουργό: Να αντιμετωπίσουμε τη δυστυχία των ανθρώπων στη Γάζα

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Παλαιστινιακής Αρχής Μοχάμαντ Σταγέχ, είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο πριν συμμετάσχει στη Διεθνή Ανθρωπιστική Διάσκεψη για τους Αμάχους στη Γάζα, που πραγματοποιείται στο Παρίσι.

«Ελπίζω να σας δω κάτω από διαφορετικές συνθήκες» σημείωσε ο κ. Σταγέχ, με τον Έλληνα πρωθυπουργό να του απαντά ότι είναι σημαντική για την Ελλάδα η παρουσία του στη διάσκεψη του Παρισιού.

«Θα ήταν καλό να συναντηθούμε κάτω από διαφορετικές συνθήκες, αλλά πιστεύω ότι ήταν σημαντικό για την Ελλάδα να είναι εδώ» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας: «Θέλουμε να παίξουμε πολύ σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση της δυστυχίας των ανθρώπων στη Γάζα και θέλουμε να δούμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε σε αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες».

Από την πλευρά του ο Μοχάμαντ Σταγέχ επανέλαβε ότι θα πρέπει να σπάσει το εμπάργκο στην περιοχή.

«Η πολιορκία της Γάζας είναι ένας αργός θάνατος για όλους, ειδικά για τους τραυματίες. Δεν είναι μόνο τα τρόφιμα, αλλά και οι ιατρικές προμήθειες. Το κύριο μέλημά μας είναι πραγματικά να μπορέσουμε να περιθάλψουμε τους τραυματίες. Είναι αυτοί για τους οποίους μιλάτε, 26.000 άνθρωποι. Δεν ξέρω πόσοι από αυτούς θα επιβιώσουν. Νομίζω ότι η προτεραιότητά μας, εκτός από τα τρόφιμα και όλα τα άλλα ανθρωπιστικά ζητήματα, είναι και να αντιμετωπίσουμε αυτόν τον κίνδυνο» συμπλήρωσε ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι οι Παλαιστίνοι δεν επιθυμούν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, υπογραμμίζοντας ότι σε μια τέτοια περίπτωση το Ισραήλ θα το εκμεταλλευτεί.

«Το πιο σημαντικό είναι πως ό,τι κι αν κάνουμε, δεν θα το κάνουμε ή δεν θα χρησιμοποιηθεί ως τρόπος για να φύγουν οι άνθρωποι. Αυτό είναι κάτι που θέλουμε να αποφύγουμε τελείως, διότι γνωρίζουμε ποιες είναι οι προθέσεις του Ισραήλ. Η πρόθεση των Ισραηλινών είναι να διώξουν όσο το δυνατόν περισσότερους Παλαιστίνιους».

Μητσοτάκης: Τρομοκρατική οργάνωση η Χαμάς

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο πρωθυπουργοί συζήτησαν και για την ανθρωπιστική κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας, με τον Έλληνα πρωθυπουργό να επαναλαμβάνει την αυξανόμενη ανησυχία του για τις απώλειες αμάχων και να υπογραμμίζει την ανάγκη ανθρωπιστικών παύσεων για να υπάρξει σταθερή ροή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε την ετοιμότητα της Ελλάδας να συνδράμει με ανθρωπιστική βοήθεια, καθώς και ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε επαφή με την Κυπριακή Δημοκρατία και τους εμπλεκόμενους εταίρους για την πιθανότητα δημιουργίας ανθρωπιστικού διαδρόμου δια θαλάσσης για τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση και ότι δεν εκπροσωπεί τον Παλαιστινιακό λαό. Επανέλαβε ότι ο μόνος νόμιμος εκπρόσωπος του παλαιστινιακού λαού είναι η Παλαιστινιακή Αρχή και τόνισε τη διαχρονική στήριξη της Ελλάδας στη λύση δύο κρατών.

Related posts

5+1 γαλάζια «παρατράγουδα»

admin

Eνας γάμος που προκαλεί τριβές και στην αντιπολίτευση

admin

Τέμπη: Άγρια κόντρα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μετά το βίντεο Κασσελάκη για τα «ψέματα» Μητσοτάκη

admin

Κωνσταντίνος Τασούλας: Επανεκλογή στη θέση του προέδρου της Βουλής

admin

Κασσελάκης: Ο Βαρθολομαίος είναι οικουμενικός ηγέτης – Έχω ρίζες από την Κωνσταντινούπολη

admin

Οι προτεραιότητες του Μητσοτάκη για το φθινόπωρο

admin

«Φταίει για όλα ο κακός μας ο καιρός» – Πυρά κατά κυβέρνησης και για την κακοκαιρία

admin

Εχασαν όλοι στο ίδιο συνέδριο

admin

Με στρατηγική «τριγωνοποίησης» στο ΕΛΚ – Η «συνταγή» Μητσοτάκη

admin