Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

5+1 γαλάζια «παρατράγουδα»

Την ώρα που ο Μητσοτάκης και οι επιτελείς του καθορίζουν τα προβλήματα της κοινωνίας ως τον πιο δύσκολο αντίπαλο, αναγνωρίζουν τους κινδύνους από… ανισορροπίες στην ίδια την καθημερινότητα της κυβέρνησης. Τέτοια κρούσματα – εφησυχασμού, ασάφειας, έλλειψης συντονισμού – έχουν απαιτήσει ως τώρα έκτακτη κεντρική διαχείριση. Ουσιαστικά το πρωθυπουργικό γραφείο διαμηνύει με τις διαδοχικές προειδοποιήσεις για «μετρημένη» δημόσια παρουσία ότι η ανάλωση δυνάμεων για κάθε λογής διορθώσεις θολώνει συνολικά και σωρευτικά την κυβερνητική εικόνα.

Τελευταία, δυσαρέσκεια στο Μαξίμου και θύελλα αντιδράσεων σε κοινωνία και αντιπολίτευση (που ζητούσε αποπομπή υπουργού) προκάλεσαν οι αναφορές του Αδωνη Γεωργιάδη για το αν απασχολεί ή όχι τους πολίτες μια Προανακριτική ή Εξεταστική για τα Τέμπη. Η διπλή «συγγνώμη» του κρίθηκε ικανοποιητική από τα κεντρικά.

Στη δύσκολη θέση να πάρει… αποστάσεις είχε φέρει το Μαξίμου και η αναφορά του Θάνου Πλεύρη «να πάει να πολεμήσει για τον λαό του…» στον Παλαιστίνιο που στο πλαίσιο ειρηνικής διαδήλωσης σήκωσε σε στύλο την ελληνική και την παλαιστινιακή σημαία. «Δεν είναι ο θεσμικός μας ρόλος να πάρουμε τέτοια θέση…», απαντούσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πιο σαφή λόγο ώστε να μην ανοίγουν με… άγαρμπο τρόπο πεδία δημόσιων συζητήσεων επιδιώκει το Μαξίμου, όπως δείχνει σειρά άλλων περιστατικών. Ενδεικτική η ανάγκη για κεντρικές διευκρινίσεις έπειτα από αναφορές του Κώστα Σκρέκα στις προσφορές 1 1 στα σουπερμάρκετ: «Για ελέγχους μιλάμε, ούτε καμία προσφορά θα καταργηθεί, ούτε θα μπορούσε ποτέ η κυβέρνηση να παρέμβει».

Εχει προηγηθεί κεντρικό «μάζεμα» (διάψευση, ακριβέστερα) των αναφορών του Δημήτρη Καιρίδη περί σκέψης νομιμοποίησης διαμενόντων στη χώρα παράτυπων μεταναστών για τη διαχείριση του προβλήματος έλλειψης εργατικών χεριών.

Επιπλέον έχουν αποτυπωθεί διευκρινίσεις του Πρωθυπουργού και επεξηγηματικές δηλώσεις της Ειρήνης Αγαπηδάκη έπειτα από σύγχυση και αντιδράσεις των φαρμακοποιών σχετικά με τα αντιγριπικά εμβόλια.

Αστοχες και στο ύφος και στον χρονισμό τους είχαν κριθεί αναφορές του Λευτέρη Αυγενάκη, κατά την ενδιάμεση εβδομάδα των αυτοδιοικητικών εκλογών, στις αποζημιώσεις πλημμυροπαθών.

Related posts

Αλέξης Χαρίτσης: Οι αποφάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να παρθούν πάρα πολύ γρήγορα

admin

Μπρα ντε φερ Πολάκη – Αναγνωστοπούλου πριν την τηλεδιάσκεψη των «6+6»

admin

ΚΙΝΑΛ για τουρκικές παραβιάσεις: «Παραμένει προκλητικά αναθεωρητική και σε πλήρη ρήξη με τη διεθνή νομιμότητα»

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Τέσσερα ερωτήματα προς τη Ν.Δ. – «Δεν πρόκειται να ξεφύγει, όση λάσπη κι αν πετάει»

admin

Στο Ζάππειο Μέγαρο η Φον ντερ Λάιεν – Θερμός χαιρετισμός με Μητσοτάκη (φωτο+video)

admin

Αναβάλλεται η επίσκεψη Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

admin

Επαναφέρει τα σενάρια περί «Τούρκων πρακτόρων» εμπρηστών ο Βορίδης

admin

Το PowerPoint, η… πίσω πόρτα, τα «καρφιά», οι αμετάπειστοι: Τι έγινε στο γαλάζιο ραντεβού για τα ομόφυλα ζευγάρια

admin

Επανέρχεται με το σκάνδαλο των υποκλοπών – Στην ΑΔΑΕ ο Νίκος Ανδρουλάκης

admin