Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Π. Χάρκερ: Η Fed δεν θα μειώσει τα επιτόκια σύντομα

Στους αξιωματούχους της Federal Reserve που προσπαθούν να μετριάσουν τις προσδοκίες των επενδυτών για μειώσεις των επιτοκίων σύντομα προστέθηκε την Τετάρτη και ο πρόεδρος της Fed Φιλαδέλφειας, Πάτρικ Χάρκερ.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό WHY, o Χάρκερ, αν και ανέφερε ότι δεν πιστεύει πως θα χρειαστεί νέα αύξηση των επιτοκίων, πρόσθεσε ότι η Fed δεν σχεδιάζει να ξεκινήσει τις μειώσεις των επιτοκίων σύντομα, καθώς η προσπάθεια για τη μείωση του πληθωρισμού “δεν έχει ολοκληρωθεί”.

Μάλιστα, τόνισε ότι τάσσεται υπέρ της διατήρησης των επιτοκίων σε υψηλά επίπεδα για ένα διάστημα, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι ο πληθωρισμός θα συνεχίσει να επιβραδύνει προς τον στόχο του 2% που έχει θέσει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ. Σημειώνεται ότι ο πληθωρισμός κινείται στο 3,1%, σε ετήσια βάση.

Η άποψη του Χάρκερ έχει ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι έχει φέτος δικαίωμα ψήφου στη 12μελή επιτροπή της Fed που λαμβάνει τις αποφάσεις για την εξέλιξη των επιτοκίων.

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ επιδιώκει να επαναφέρει τον πληθωρισμό στον στόχο του 2% και για να επιτύχει αυτόν τον στόχο αναμένεται να διατηρήσει το επιτόκιο αναφορά στο τρέχον επίπεδο του 5,25%-5,50% τουλάχιστον μέχρι την άνοιξη προκειμένου να βεβαιωθεί ότι οι τιμές συνεχίζουν να επιβραδύνονται. 

Ωστόσο, αυτό δεν φαίνεται να συμβαδίζει με τις εκτιμήσεις των επενδυτών, που περιμένουν ότι η Fed θα ξεκινήσει τις μειώσεις ήδη από τον Μάρτιο, γεγονός που έχει πυροδοτήσει ένα ράλι στη Wall Street, με αποτέλεσμα ολοένα και περισσότεροι αξιωματούχοι της Ομοσπονδιακής Τράπεζας να προσπαθούν να μετριάσουν τις προσδοκίες αυτές.

Related posts

Κροατία: Τοξικοί καπνοί στο Όσιγιεκ από πυρκαγιά σε αποθήκη πλαστικών

admin

Ο Πάπας ακυρώνει τις συναντήσεις του Σαββάτου λόγω γρίπης

admin

Γάζα: “Εντός ημερών” θα σταλεί το πρώτο φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω Κύπρου

admin

Dollar Tree: Ζημιές το τελευταίο τρίμηνο, σχεδιάζει να κλείσει 1.000 καταστήματα

admin

Viral στο TikTok βίντεο που προωθούν το “γράμμα του Μπιν Λάντεν για την 11η Σεπτεμβρίου” – Η πλατφόρμα τα αφαιρεί μαζικά

admin

Επικοινωνία Μπορέλ με τον υπ. Εξωτερικών του Ισραήλ

admin

Ιαπωνία-Β. Κορέα: Ο πρωθυπουργός Κισίντα επιθυμεί να συναντηθεί με τον Κιμ Γιονγκ Ουν για τους Ιάπωνες που απήχθησαν το 1960-1970

admin

Συνάντηση του ΥΠΑΜ της Κίνας με τον αρχηγό ΓΕΝ της Ρωσίας

admin

McDonald’s: Ξεπέρασε τις προσδοκίες για έσοδα – κέρδη στο γ’ τρίμηνο, με ανταγωνιστικές τιμές και προσαρμογές στο μενου

admin