Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Viral στο TikTok βίντεο που προωθούν το “γράμμα του Μπιν Λάντεν για την 11η Σεπτεμβρίου” – Η πλατφόρμα τα αφαιρεί μαζικά

Το TikTok καταργεί βίντεο από την πλατφόρμα του που προωθούν την επιστολή του Οσάμα Μπιν Λάντεν που δικαιολογεί τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου κατά των ΗΠΑ, λέγοντας ότι το περιεχόμενο που δημιουργείται από τους χρήστες “παραβιάζει σαφώς” τους κανόνες του κατά της “υποστήριξης κάθε μορφής τρομοκρατίας”.

“Καταργούμε προληπτικά και επιθετικά αυτό το περιεχόμενο και διερευνούμε πώς μπήκε στην πλατφόρμα μας”, δήλωσε ο TikTok σε μια ανάρτηση στο X.

Το TikTok, το οποίο ήδη αντιμετωπίζει έλεγχο από το Κογκρέσο των ΗΠΑ για πιθανούς δεσμούς με την κινεζική κυβέρνηση, είπε ότι τα βίντεο που αναφέρουν τα λόγια του ιδρυτή της Αλ Κάιντα δεν ήταν μοναδικά σε αυτό και είχαν επίσης εμφανιστεί σε άλλους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Αμερικανός βουλευτής Josh Gottheimer τόνισε ότι τα βίντεο δείχνουν ότι το TikTok “διασπείρει προπαγάνδα υπέρ της τρομοκρατίας για να επηρεάσει τους Αμερικανούς”, προσθέτοντας ότι η πλατφόρμα πρέπει είτε να απαγορευτεί είτε να πωληθεί σε αμερικανική εταιρεία.

Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ανακάλυψαν εκ νέου το “Γράμμα στην Αμερική” του Μπιν Λάντεν – μεταφράστηκε και δημοσιεύτηκε από τον Observer το 2002 – εν μέσω έντονων διαδικτυακών συζητήσεων σχετικά με τον πόλεμο του Ισραήλ εναντίον της Χαμάς.

Η βρετανική εφημερίδα την Τετάρτη αφαίρεσε το πλήρες κείμενο της επιστολής, λέγοντας ότι η απομαγνητοφώνηση είχε κοινοποιηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης “χωρίς το πλήρες πλαίσιο” και ότι τώρα κατευθύνει τους αναγνώστες αντ’ αυτού “στο άρθρο που έδινε τότε το πλαίσιο της εποχής”.

Οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 κόστισαν τη ζωή σε σχεδόν 3.000 ανθρώπους, σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Related posts

Υεμένη: Η Σαουδική Αραβία προσκαλεί αξιωματούχους των Χούθι σε συνομιλίες για το τέλος του πολέμου

admin

Ναυάγιο στην Πύλο – ΕΕ: “Να βάλουμε ένα τέλος στην αδίστακτη επιχείρηση των διακινητών”

admin

Η CATL θα παρουσιάσει νέα μπαταρία γρήγορης φόρτισης

admin

Ρωσικό πολεμικό πλοίο βρισκόταν στην περιοχή μόλις πριν το σαμποτάζ στους Nord Stream

admin

Κούβα: Πενταπλασιάζεται από την 1η Μαρτίου η τιμή των καυσίμων

admin

Σλοβακία: Ο πρωθυπουργός Ρόμπερτ Φίτσο θεωρεί πως η Ουκρανία βρίσκεται “υπό τον έλεγχο” των ΗΠΑ

admin

Γερμανία: Υποχώρησαν περισσότερο από το αναμενόμενο οι βιομηχανικές παραγγελίες

admin

Το Ισραήλ πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή στο Χαλέπι

admin

ΕΕ-Τυνησία: Συμφωνία “στρατηγικής συνεργασίας” για την αντιμετώπιση των διακινητών ανθρώπων

admin