Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Γενική Εμπορίου: Που μπαίνει ο πήχης για τα κέρδη της χρονιάς

Μετά το νέο ιστορικό ρεκόρ κύκλου εργασιών που σημείωσε πέρυσι η Γενική Εμπορίου & Βιομηχανίας, ικανοποιητικά ξεκίνησε η φετινή χρονιά για την εισηγμένη εταιρεία, με τον πάντοτε συντηρητικό στις εκτιμήσεις του πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλό της Γιώργο Κρεμμύδα να δηλώνει πως στόχος είναι η διατήρηση των επιδόσεων του 2023 τόσο σε ότι αφορά τις πωλήσεις, όσο και ως προς την κερδοφορία.

Το 2023 οι πωλήσεις της Γενικής Εμπορίου & Βιομηχανίας αυξήθηκαν από τα 41,9 εκατ. ευρώ στα 50,4 εκατ. ευρώ, παρά τη δραστική υποχώρηση που σημειώθηκε στη διεθνή τιμή του χάλυβα.

Γενικότερα, η υποχώρηση (άνοδος) της τιμής του μετάλλου επηρεάζει πτωτικά (αυξητικά) τόσο το ύψος των πωλήσεων, όσο και το μικτό περιθώριο κέρδους της εταιρείας, οπότε με αυτό τον τρόπο ερμηνεύεται η περυσινή περιορισμένη υποχώρηση των καθαρών κερδών της εισηγμένης από τα 3,93 στα 3,54 εκατ. ευρώ.

Μια επιπλέον θετική εξέλιξη αποτελεί το γεγονός ότι η εταιρεία έκλεισε την περυσινή χρονιά με θετικό καθαρό ταμείο ύψους 1,5 εκατ. ευρώ και μάλιστα στις αρχές του 2024 μηδένισε τις υποχρεώσεις της προς τις τράπεζες.

Η φετινή χρονιά ξεκίνησε με την τιμή του χάλυβα να καταγράφει περαιτέρω πτώση, ωστόσο η ζήτηση παραμένει σε ικανοποιητικά επίπεδα, με την εταιρεία να διαθέτει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα.

Γενικότερα, η διοίκηση της Γενικής Εμπορίου & Βιομηχανίας συνεκτιμά το ευμετάβλητο περιβάλλον που μπορεί να επηρεάσει τις εξελίξεις τόσο στη διεθνή, όσο και στην ελληνική οικονομία, από την άλλη πλευρά όμως προσδοκά για την εγχώρια αγορά τη συνέχιση της απορρόφησης των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης, την εκκίνηση και τη συνέχιση σημαντικών έργων υποδομής και κατ’ επέκταση την τόνωση της ζήτησης για προϊόντα που η ίδια εμπορεύεται.

Μεταξύ άλλων, η χθεσινή ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Γενικής Εμπορίου & Βιομηχανίας ενέκρινε την πρόταση της διοίκησης για διαμονή μερίσματος ύψους 0,075 ευρώ ανά μετοχή (1,805 εκατ. ευρώ στο σύνολο).

Related posts

Οι στόχοι της Intrakat μετά την εξαγορά της Ακτωρ

admin

Το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της Eurobank πιστοποιεί η TÜV Hellas

admin

Τη διασύνδεση Αιγύπτου-Ελλάδας παρουσίασε στη σύνοδο COP27 η Elica SA του ομίλου Κοπελούζου

admin

Skroutz: Γεωμετρική αύξηση πωλήσεων στην Κύπρο

admin

ΕΤΑΔ: Στον Δήμο Βισαλτίας παραχωρούνται οι Ιαματικές Πηγές Νιγρίτας

admin

Profile: Συγκροτήθηκε σε σώμα η Επιτροπή Ελέγχου

admin

Ευρωπαϊκή Πίστη: Αυξήθηκε στα 196,3 εκατ. ευρώ η παραγωγή ασφαλίστρων το 2021

admin

Intralot: Ποια στελέχη άσκησαν δικαιώματα προτίμησης στην ΑΜΚ

admin

Επαφές Mevaco με διεθνείς «παίκτες» αμυντικού εξοπλισμού

admin