Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν στο Valdai Club: Σε περίπτωση πυρηνικής επίθεσης στη Ρωσία, δεν θα επιβιώσει κανείς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 18.35

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν τόνισε ότι κανείς ο οποίος να έχει σώας τας φρένας δεν θα χρησιμοποιούσε πυρηνικά όπλα ενάντια στη Ρωσία, καθώς οι αντίπαλοι της Μόσχας γνωρίζουν για το πυρηνικό οπλοστάσιό της και, σε μια τέτοια περίπτωση, “δεν θα επιβίωνε κανείς” στον κόσμο.

Σε ερώτηση που του έγινε κατά την ετήσια ομιλία του στη Λέσχη Συζητήσεων Valdai Club, ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι δεν είναι έτοιμος να απαντήσει για το κατά πόσον η Ρωσία θα χρειαστεί να πραγματοποιήσει εκ νέου πυρηνικές δοκιμές, συμπληρώνοντας ότι “θεωρητικά θα μπορούσαμε να άρουμε την έγκριση που έχουμε δώσει” στη διεθνή συνθήκη απαγόρευσης πυρηνικών δοκιμών.

Ο Βλ. Πούτιν συμπλήρωσε ακόμη ότι η Ρωσία έχει σχεδόν ολοκληρώσει την εργασία της επάνω στο διηπειρωτικό πυραυλικό σύστημα (με δυνατότητα για προσαρμογή πυρηνικών κεφαλών” Σαρμάτ, ενώ έχει δοκιμάσει με επιτυχία τον στρατηγική πύραυλο κρουζ Burevestnik, που λειτουργεί με πυρηνική ενέργεια και επίσης μπορεί να φέρει πυρηνικές κεφαλές.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας επανέλαβε τη θέση του ότι η Ρωσία δεν ξεκίνησε τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά αντίθετα άρχισε εκείνο που αποκαλεί “ειδική στρατιωτική επιχείρηση” για να προσπαθήσει να τον σταματήσει.

Στην ομιλία του στο Σότσι, ο Πούτιν σημείωσε ότι η Ρωσία, η μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο σε έκταση, δεν είχε καμία ανάγκη να “κλέψει” έδαφος από την Ουκρανία.

Ο αρχηγός του ρωσικού κράτους τόνισε ότι η σύγκρουση δεν ήταν επομένως ιμπεριαλιστική ή εδαφικού χαρακτήρα, αλλά αφορά την παγκόσμια τάξη πραγμάτων, ενώ πρόσθεσε ότι η Δύση, η οποία έχει χάσει την ηγεμονική της δύναμη και πάντα χρειάζεται έναν εχθρό, “έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα”.

Related posts

Ρωσία: Στη λίστα “τρομοκρατών και εξτρεμιστών” ο συγγραφέας Μπ. Ακούνιν

admin

Οι ινδικές εταιρείες τυχερών παιχνιδιών υποστηρίζουν ότι ο νέος φόρος θα αναχαιτίσει τις ξένες επενδύσεις

admin

Λίβανος: Περισσότεροι από 19.000 οι εσωτερικά εκτοπισμένοι λόγω των συγκρούσεων Χεζμπολάχ – Ισραήλ

admin

Πριγκόζιν: Ακόμη δεν έχουμε λάβει πυρομαχικά από τη Μόσχα

admin

Κολομβία: Εννέα νεκροί σε συγκρούσεις μεταξύ ανταρτών στην Αραούκα

admin

Έξι οι νεκροί από το ναυάγιο σκάφους μεταναστών στη Μάγχη

admin

Ανησυχία στις ΗΠΑ για τη σχέση Ουγγαρίας – Ρωσίας και τη συνάντηση Ορμπάν – Πούτιν

admin

Τεχνικά προβλήματα στο ρωσικό διαστημόπλοιο Luna-25 που ετοιμάζεται να προσεληνωθεί

admin

Χρήση-ρεκόρ του κινεζικού γουάν από τις κεντρικές τράπεζες διεθνώς το α’ τρίμηνο του 2023

admin