Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ

ΤΡΕΙΣ ΔΡΟΜΟΙ

Τι σημαίνει στην πράξη η φράση του Παύλου Μαρινάκη πως οι υπουργοί έχουν «αυξημένη θεσμική υποχρέωση» να υπερψηφίσουν τη θεσμοθέτηση του πολιτικού γάμου των ομόφυλων ζευγαριών; Υπουργική πειθαρχία δεν μπαίνει, όμως ας πούμε πως από το Μέγαρο Μαξίμου προειδοποιούν μαλακά και με τρόπο όσους έχουν ανάλογο αξίωμα πως η παραμονή τους στην κυβέρνηση, αν πουν «όχι», μάλλον δεν είναι δεδομένη. Λογικό υπό μία έννοια, καθώς θα έχουν θέσει εαυτόν απέναντι στην κυβέρνηση της οποίας είναι μέλη. Η λογική δείχνει τρεις δρόμους: υπερψηφίζουν και μένουν, καταψηφίζουν και φεύγουν ή «τους φεύγουν». Κι αν επιλέξουν την αποχή;

Ο ΠΙΟ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ

Και εκεί που δεν ασχολιόταν ο ένας με τον άλλο, ξαφνικά άνοιξε εκ νέου αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ: η Χαριλάου Τρικούπη «παίζει» με τη φερόμενη πρόταση υπουργοποίησης του Στέφανου Κασσελάκη το 2019 για να αναδείξει το γεγονός πως η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πολιτική πυξίδα – αλλά και για να ταυτίσει Κασσελάκη και Μητσοτάκη, χτυπώντας με έναν σμπάρο δυο τρυγόνια. Και από την πλευρά του ο Κασσελάκης επανέλαβε το αφήγημα περί χρεοκοπημένου κόμματος για το ΠΑΣΟΚ, «έριξε» και βολές περί εκμετάλλευσης του θέματος των ομόφυλων ζευγαριών. Τίποτα απ’ αυτά δεν είναι εκείνο που τους χωρίζει – την ημέρα μετά τις εκλογές βλέπουν στη μεταξύ τους κόντρα.

ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ

Και αυτό φαίνεται στον τρόπο που η κόντρα τους ακουμπά στις υποκλοπές: από τη μια, τα δύο κόμματα χτυπούν με τον ίδιο τρόπο την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο θέμα της ΑΔΑΕ και το ζήτημα που έχει προκύψει με τις δύο εισαγγελείς. Από την άλλη, ο Κασσελάκης υιοθετεί τη φρασεολογία περί «εκβιαζόμενου» Ανδρουλάκη, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να του υπενθυμίζει μέσω σχολίου της Χαριλάου Τρικούπη πως «τα συζήτησαν» τα νομικά βήματα στη μεταξύ τους συνάντηση. Αυτές οι αναφορές του Κασσελάκη σε ένα θέμα που καίει και προσωπικά τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ έχει κάνει την πολιτική ψυχρότητα και προσωπική – παρότι τα πρώτα δείγματα έδειχναν πως τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά.

ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ…

Συγκινητική θα είναι η σημερινή ατμόσφαιρα στο Προεδρικό Μέγαρο: η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αναμένεται να απονείμει μετά θάνατον το παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος του Φοίνικος στα αδέλφια Αντζελα Μόιρα και Φίλιππ Αντώνη Μανδαλιό, τους δύο εθελοντές διερμηνείς που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβύη τον περασμένο Σεπτέμβριο. Τα παράσημα, τα οποία απονέμονται συνήθως σε διατελέσαντες υπουργούς, αρχηγούς ΓΕΕΘΑ και πρέσβεις, θα παραλάβουν οι γονείς τους.

Related posts

Πλεύρης: «Δεν γίνεται να βρίσκεται και από ένα κλιμάκιο ελέγχου σε κάθε πίστα»

admin

Τριγμοί και στη νεολαία ΣΥΡΙΖΑ – Υπέρ Κασσελάκη 11 μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου

admin

Τα Δυτικά Βαλκάνια, το Κόσοβο και η στάση της Αθήνας

admin

Σκυλακάκης: Eχουμε ρεκόρ επενδύσεων και πολλές εξαγωγές

admin

Ψάχνει τον δρόμο της εξωστρέφειας

admin

Κρίσιμοι εταίροι οι πόλεις στον αγώνα για το κλίμα

admin

Γεωργιάδης κατά Κασσελάκη: Στην αρχή είχε λίγο πλάκα αλλά… – Είναι άσχετος

admin

Ευρωεκλογές 2024: Αυτοί είναι οι 5 εκλεκτοί Κασσελάκη που συμπληρώνουν το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

admin

Για τον Κώστα Σημίτη

admin