Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τριγμοί και στη νεολαία ΣΥΡΙΖΑ – Υπέρ Κασσελάκη 11 μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου

Θέση ενάντια στη χθεσινή ανακοίνωση της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ που επετίθετο στον Στέφανο Κασσελάκη για την παραπομπή προς διαγραφή των ιστορικών στελεχών Νίκου Φίλη, Δημήτρη Βίτσα και Πάνου Σκουρλέτη παίρνουν έντεκα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου της νεολαίας.

Τα έντεκα κεντρικά μέλη της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζουν πως «η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρέπει να διαφυλαχθεί όσο ποτέ άλλοτε» και εκτιμούν ότι είναι «απαράδεκτο, σε μια τέτοια συγκυρία, να λειτουργούμε ως μέρος του προβλήματος, τροφοδοτώντας τη δημόσια διαμάχη».

Ακόμη, υποστηρίζουν την απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη, καθώς, λένε, πως, η ανακοίνωση της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί «έμμεση αμφισβήτηση της νομιμοποίησης που έχει ο πρόεδρος να ηγείται του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», και απειλεί, σύμφωνα με τους ίδιους, «στον πυρήνα του, το μέλλον του χώρου μας συνολικά και δημιουργεί απαράδεκτο προηγούμενο σχετικά με τον τρόπο που τοποθετείται δημόσια η Οργάνωσή μας».

Σημειώνεται ότι στο κεντρικό όργανο της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχουν συνολικά 50 μέλη.

«Η εικόνα του τελευταίου μήνα δεν τιμά κανέναν», λένε τα 11 στελέχη της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

Αναλυτικά το κείμενο των 11 στελεχών της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ:

«Τη στιγμή που η Κυβέρνηση Μητσοτάκη εκτελεί ανεμπόδιστα το έργο άλωσης της Ελλάδας, τα εσωκομματικά ζητήματα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχουν μετατραπεί σε reality, λειτουργώντας ως αντιπερισπασμός διαρκείας στη δημόσια σφαίρα.

Οι εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου ολοκληρώθηκαν με τη συμμετοχή 150.000 μελών, δείχνοντας πως, μετά τη διπλή εκλογική συντριβή, υπάρχει ακόμα μια χαραμάδα ελπίδας για τη μελλοντική επάνοδο του κόμματός μας στην κύρια θέση από την οποία μπορεί όντως να ωφελήσει τον λαό· την κυβέρνηση.

Η εικόνα του τελευταίου μήνα δεν τιμά κανέναν.

Αλλεπάλληλες δημόσιες τοποθετήσεις στελεχών μας στα κανάλια, οι οποίες δεν εκφράζουν πολιτική διαφωνία, αλλά στρέφονται, επί προσωπικού, κατά του νεοεκλεγέντος Προέδρου, εξυπηρετούν μόνο το αφήγημα της ΝΔ, αποδυναμώνοντας περεταίρω τη θέση μας.

Η ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην κεντρική σελίδα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στο Facebook, ως απάντηση στην παραπομπή των συντρόφων Βίτσα, Σκουρλέτη και Φίλη στα αρμόδια όργανα λόγω των δημόσιων τοποθετήσεών τους μας βρίσκει αντίθετους/ες για τους εξής λόγους:

1. Θεωρούμε απαράδεκτο, σε μια τέτοια συγκυρία, να λειτουργούμε ως μέρος του προβλήματος, τροφοδοτώντας τη δημόσια διαμάχη, συμβάλλοντας στην συνεχιζόμενη εσωστρέφεια του χώρου.

2. Μία ανακοίνωση αυτής της βαρύτητας δε μπορεί να αναρτάται χωρίς να προηγείται συνεδρίαση του αποφασιστικού οργάνου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να καταγραφούν οι απόψεις των μελών του.

3. Η άνεση με την οποία χρησιμοποιούνται εκφράσεις όπως «αντιδημοκρατικές και αυταρχικές πρακτικές», με αφορμή την κίνηση των διαδικασιών που προβλέπει το καταστατικό, είναι ιδιαίτερα προβληματική.

4. Η έμμεση αμφισβήτηση της νομιμοποίησης που έχει ο Πρόεδρος να ηγείται του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, απειλεί, στον πυρήνα του, το μέλλον του χώρου μας συνολικά και δημιουργεί απαράδεκτο προηγούμενο σχετικά με τον τρόπο που τοποθετείται δημόσια η Οργάνωσή μας.

Η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρέπει να διαφυλαχθεί όσο ποτέ άλλοτε. Ο κόσμος που μας εμπιστεύθηκε στις τελευταίες εκλογές έχει ανάγκη να νιώσει πως τον εκπροσωπούμε και τον στηρίζουμε, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Ο ελληνικός λαός χρειάζεται ένα βιώσιμο σχέδιο για μια δίκαιη κοινωνία και εμείς οφείλουμε να το περιγράψουμε και να το εφαρμόσουμε. Αυτή είναι η αποστολή μας· όχι να «πολεμάμε» ο ένας τον άλλον. Ας σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων».

Οι υπογράφοντες:

Aθανάσιος Δώνης

Σπύρος Κόντης

Αντώνης Μαλάκης

Αγγελική Μπελώνη

Χρήστος Μπλάνης

Αλέξανδρος Μυρίσης

Παναγιώτα Ντούτση

Κωνσταντίνος Παναγιωτόπουλος

Άλκηστις Πατρικουνάκου

Φοίβος Τσικλιάς

Πέτρος Χριστακόπουλος

Related posts

Επιστολή Μπάιντεν δίνει το πράσινο φως για τα F16 στην Τουρκία

admin

Πλεύρης: Ως ΕΕ είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε για τον εμβολιασμό και τα νέα δεδομένα

admin

Εχασαν όλοι στο ίδιο συνέδριο

admin

Κυβέρνηση: Μπαράζ συσκέψεων για το «φθινοπωρινό πακέτο»

admin

Νέα πυρά Κούλογλου κατά ΣΥΡΙΖΑ – «Το τέλος είναι αναπόφευκτο»

admin

Ραντεβού στον Λευκό Οίκο την 4η Απριλίου

admin

Ερωτηματολόγιο: Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ – Έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας

admin

Εφοδος στα γραφεία του ΟΣΕ για τα ηχητικά της μοιραίας νύχτας

admin

Ποιο παλιό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να επαναφέρει ο Κασσελάκης

admin