Image default
ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΝΕΑ

Παγκόσμια Τράπεζα: Οι χειρότερες προοπτικές 50 ετών για την Ασία

Η Παγκόσμια Τράπεζα περιόρισε την πρόβλεψή της για την ανάπτυξη της Ανατολικής Ασίας και του Ειρηνικού, και προειδοποίησε ότι οι αναπτυσσόμενες οικονομίες της Ανατολικής Ασίας πρόκειται να επεκταθούν με έναν από τους χαμηλότερους ρυθμούς των τελευταίων πέντε δεκαετιών, επικαλούμενη την υποτονική Κίνα και την παγκόσμια ζήτηση εν μέσω υψηλών ακόμη επιτοκίων και επιβράδυνσης του εμπορίου.

Οπως μεταδίδει το CNBC, η Παγκόσμια Τράπεζα ανέφερε ότι αναμένει πως οι οικονομίες στην Ανατολική Ασία και τον Ειρηνικό θα αναπτυχθούν κατά 5% το 2023, σύμφωνα με την έκθεση του Οκτωβρίου που δημοσιεύθηκε δήμερα Δευτέρα στην Ασία. Αυτό είναι ελαφρώς λιγότερο από το 5,1% που είχε προβλέψει τον Απρίλιο. Για το 2024, η τράπεζα με έδρα την Ουάσιγκτον αναμένει τώρα ανάπτυξη 4,5% για την περιοχή, κάτω από την πρόβλεψή της του Απριλίου για 4,8%.

Οπως σημειώνουν οι Financial Times, η Παγκόσμια Τράπεζα διατήρησε την πρόβλεψή της για την οικονομική ανάπτυξη του 2023 για την Κίνα αμετάβλητη στο 5,1%, αλλά μείωσε την εκτίμησή της για το 2024 στο 4,4% από 4,8% προηγουμένως – αυτός ο ρυθμός είναι ένα Ο Οργανισμός ανέφερε «μακροπρόθεσμους διαρθρωτικούς παράγοντες», τα αυξημένα επίπεδα χρέους στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο και την αδυναμία στον τομέα των ακινήτων της ως λόγους για την υποβάθμισή του.

«Ενώ οι εγχώριοι παράγοντες είναι πιθανό να είναι η κυρίαρχη επιρροή στην ανάπτυξη στην Κίνα, οι εξωτερικοί παράγοντες θα έχουν ισχυρότερη επιρροή στην ανάπτυξη σε μεγάλο μέρος της υπόλοιπης περιοχής», ανέφερε η Παγκόσμια Τράπεζα.

Παρόλο που οι οικονομίες της Ανατολικής Ασίας έχουν ανακάμψει ως επί το πλείστον από μία σειρά κραδασμών από το 2020 – συμπεριλαμβανομένης της πανδημίας Covid-19 – και θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται, η Παγκόσμια Τράπεζα δήλωσε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης πιθανότατα θα επιβραδυνθεί.

Related posts

Alpha Bank: Με συμμετοχή Paulson, Schroders και BlackRock η ΑΜΚ

admin

ΕΤΕ: Με 50% στην κοινοπραξία με την EVO Payments

admin

Optima Bank: Χαμηλότοκα δάνεια σε επιχειρήσεις, συνεργασία με Αναπτυξιακή Τράπεζα

admin

Φρέναρε η αύξηση των καταθέσεων του ιδιωτικού τομέα τον Σεπτέμβριο

admin

Goldman Sachs: Πτώση 46% στα κέρδη το πρώτο τρίμηνο

admin

Eurobank: Η ακτινογραφία της αγοράς εργασίας στην Ελλάδα

admin

Ελβετία: Εισαγγελική έρευνα για την εξαγορά της Credit Suisse από την UBS

admin

Η πανδημία έφερε ρεκόρ στα… POS στην Ελλάδα

admin

Ελληνική Ενωση Τραπεζών: Για όγδοη χρονιά στο «European Money Week»

admin