Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Πούτιν υποσχέθηκε να ανοικοδομήσει τις τέσσερις ουκρανικές επαρχίες που προσάρτησε η Μόσχα πριν ένα χρόνο

Κατά την πρώτη επέτειο από την προσάρτηση στη Ρωσία τεσσάρων ουκρανικών επαρχιών ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεσμεύθηκε να ανοικοδομήσει τις πληγείσες από τον πόλεμο περιοχές.

“Σχολεία, νοσοκομεία, κτίρια κατοικιών και δρόμοι, μουσεία και μνημεία” θα ανοικοδομηθούν και θα ανακατασκευαστούν, δήλωσε ο Πούτιν σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Κρεμλίνο.

Όλες οι ρωσικές περιφέρειες προσφέρουν την “αδελφική τους βοήθεια” στην προσπάθεια ανοικοδόμησης, πρόσθεσε.

Στις 30 Σεπτεμβρίου 2022 ο Πούτιν υπέγραψε τα έγγραφα με τα οποία οι ουκρανικές επαρχίες Ντονέτσκ, Λουχάνσκ, Ζαπορίζια και Χερσώνα προσαρτήθηκαν στη Ρωσία. Λίγο μετά εμφανίστηκε σε μια εορταστική συναυλία στην Κόκκινη Πλατεία και, απευθυνόμενους στους κατοίκους αυτών των περιοχών, τους είπε: “Καλωσήρθατε στο σπίτι σας”. Ο Πούτιν θεωρεί ότι τα εδάφη αυτά “επέστρεψαν στην ιστορική πατρίδα τους”.

Οι προσαρτήσεις καταδικάστηκαν από το Κίεβο και τις δυτικές χώρες, που τις έκριναν “παράνομες” και δεν έχουν αναγνωριστεί από καμία χώρα.

Η 30ή Σεπτεμβρίου ανακηρύχθηκε “Ημέρα της Επανένωσης” από τον Πούτιν.

“Μπροστά μας έχουμε ένα τεράστιο έργο και η αντιμετώπιση δύσκολων προκλήσεων, η εφαρμογή ενός μεγάλου προγράμματος ανοικοδόμησης και κοινωνικοοικονομικής ανάπτυξης των ιστορικών μας επαρχιών”, τόνισε στο σημερινό του μήνυμα ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Πούτιν χαρακτήρισε την προσάρτηση αυτών των επαρχιών “ένα ιστορικό γεγονός”. Παράλληλα ευχαρίστησε τους κατοίκους τους, η αποφασιστικότητα των οποίων έχει κάνει τη Ρωσία ακόμη πιο ισχυρή: “Είμαστε ένας λαός. Και μαζί θα ξεπεράσουμε τα πάντα, θα βρούμε λύση σε όλες τις προκλήσεις”, κατέληξε.

Χθες Παρασκευή πραγματοποιήθηκε στην Κόκκινη Πλατεία στη Μόσχα συναυλία για την πρώτη επέτειο από την προσάρτηση των τεσσάρων αυτών επαρχιών.

Ωστόσο έπειτα από περισσότερο από ενάμισι χρόνο πολέμου η Ρωσία δεν ελέγχει πλήρως αυτές τις τέσσερις ουκρανικές περιοχές και τους τελευταίους μήνες αντιμετωπίζει μια ουκρανική αντεπίθεση με στόχο την απελευθέρωσή τους.

Related posts

Γερμανία: Κρατικές εγγυήσεις €7,5 δισ. στη Siemens Energy

admin

Ογάν: “Θα στηρίξω Κιλιτσντάρογλου αν σπάσει τους δεσμούς με το HDP των Κούρδων”

admin

Τουρκία: 29 νεκροί από μεγάλη πυρκαγιά στην Κωνσταντινούπολη

admin

Ρωσία: Σήκωσε μαχητικό για να “συνοδεύσει” αμερικανικό αεροσκάφος πάνω από τη Νορβηγική Θάλασσα

admin

Ρωσία: Ο Αλεξέι Ναβάλνι μεταφέρεται σε νέα φυλακή

admin

Γερμανία: Εντατικοποιούνται τα μέτρα ασφαλείας σε εβραϊκά ιδρύματα και Συναγωγές

admin

Ρωσία: Δικαστήριο διέταξε τη σύλληψη ερήμην του εκπροσώπου της πλατφόρμας Meta

admin

Το διεθνές ένταλμα σύλληψης κρατάει τον Πούτιν μακριά από τη σύνοδο κορυφής των BRICS

admin

Ρωσία: Ο πρόεδρος Πούτιν υπέγραψε διάταγμα για την εαρινή κατάταξη κληρωτών

admin