Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Μητσοτάκης και οι αποφάσεις του, οι πράσινοι κερδισμένοι δήμοι (σεμνάαααα), ο Νίκος, ο Χάρης, ο Stefanos και… ολίγον ΓΑΠ, οι εξαγορές της HIG και τα ακίνητα της Intrum

Ο Μητσοτάκης για το προχθεσινό αποτέλεσμα, μου η λέει η (κεντρική) πηγή μου είναι απολύτως ψύχραιμος, αναλύει το γιατί και πως έγιναν ορισμένες λάθος επιλογές προσώπων που στοίχισαν τουλάχιστον δύο περιφέρειες και τον δήμο Θεσσαλονίκης ας πούμε, γι’ αυτά έμαθα ότι είπε… και δύο λόγια στους γύρω του και θα το ξανακοιτάξει αρκετά πιο σχολαστικά τις επόμενες ημέρες.

Αλλαγές;

-Ρωτήθηκε πάντως ο ίδιος, μου είπε η ίδια πηγή, αν θα «κάνει κάτι τώρα» όπερ μεθερμηνευόμενο αν θα κάνει κάποιου είδους ανασχηματισμό και απάντησε «τώρα είμαι στην Αλβανία». Και εγώ προσθέτω ναι, αλλά θα γυρίσει από την Αλβανία. Πάντως το πολιτικό μέγεθος του γεγονότος σε συνδυασμό με τον τρόπο που λειτουργεί ο Μητσοτάκης δεν παραπέμπει σε… σεισμικές δονήσεις στην κυβέρνηση, αλλά όχι ότι θα το αφήσει κι έτσι. Δεν νομίζω ότι… του πάει να το αφήσει απείραχτο το σχήμα. Εντάξει έχασε μια περιφέρεια μετά από την καταστροφή στη Θεσσαλία και τέσσερις από «γαλάζιους αντάρτες». Κέρδισε άλλες οκτώ μεταξύ των οποίων τις πιο μεγάλες που αντιπροσωπεύουν περίπου το 80% του πληθυσμού.

Και στην Αθήνα;

-Ρώτησα αν υπάρχει κάποια περαιτέρω εξήγηση για την Αθήνα. Κατ’ αρχήν ο Μητσοτάκης επικοινώνησε προχθές το βράδυ με τον Μπακογιάννη για λόγους ευγένειας και ηθικής τάξεως, ενώ στον χθεσινό πρωινό καφέ ενώπιον του «κονκλαβίου» δεν αναφέρθηκε σχεδόν καθόλου στα αίτια της ήττας. Ο κομματικός μηχανισμός στην Αθήνα, λέει πηγή μου, έκανε τα πάντα για τον Μπακογιάννη ασχέτως αν ο ίδιος είχε δηλώσει στην «Εστία» την περίοδο της ΔΕΘ ότι ο ίδιος δεν είναι κομματικός, αλλά υπερκομματικός υποψήφιος. Εγώ σκέφτομαι και κάτι ακόμα, φαντάζεστε να είχαμε τα ίδια με τον Πατούλη στην Περιφέρεια; Γιατί ο κόσμος ειδικά όταν δεν βλέπει κίνδυνο πολιτικής αλλαγής μπροστά του, ή με απλά λόγια τον ΣΥΡΙΖΑ μπροστά του, ψηφίζει πιο ελεύθερα.

Η ψυχρή αποτίμηση

-Πάντως για να καταλήξουμε σε κάποια συμπεράσματα, λέει η πηγή, να δούμε πρώτα «προς τι τα πανηγύρια του ΠΑΣΟΚ» στις δημοτικές εκλογές. Η Ν.Δ. πήρε συνολικά 202 δήμους δηλαδή οκτώ παραπάνω από το 2019. Το ΠΑΣΟΚ πήρε 78 δήμους δηλαδή 14 λιγότερους από το 2019. Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε 15 δηλαδή πέντε λιγότερους από το 2019 (έσκισε!), το ΚΚΕ πήρε έξι δηλαδή τέσσερις παραπάνω. Οι ανεξάρτητοι συνδυασμοί πήραν 22 στο σύνολο δηλαδή οκτώ παραπάνω από το 2019 και το ΠΑΣΟΚ μαζί με ΣΥΡΙΖΑ εννιά στο σύνολο. Άρα ολίγον συστολή δεν βλάπτει.

ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ, Stefanos ή Νίκος;

-Και τώρα πάμε στα (πιο) ωραία της προχθεσινής βραδιάς, τι έχουμε λοιπόν στην κεντροαριστερά; Εδώ υπάρχει ένα αίσθημα μεγάααλο και εσύ μιλάς για κάτι πράγματα μικράαα, τραγουδούσε ο αείμνηστος Μιχάλης Μενιδιάτης και σείονταν οι πίστες επί παντοδυναμίας ΠΑΣΟΚ. Έχουμε σχεσούλα άραγε εδώ και ποιος είναι ο αρχηγός, ο Νίκος Ανδρουλάκης που θυμήθηκε ότι κέρδισε το ΠΑΣΟΚ προχθές το βράδυ ενώ έως τώρα έλεγε ψηφίστε όποιον νομίζετε καλύτερο στα χωριά και στις πόλεις σας; Άσε που το παρεάκι του ο Σπυρόπουλος με τον Δουδωνή… βγάλανε στην TV μια γλώσσα να, λες και… τον κόσμο όλο. Ή ο Stefanos είναι ο αρχηγός που βγήκε να πανηγυρίσει από ένα ταξί της Νέας Υόρκης; Στην εικόνα προσθέστε και τον… είδα φως και μπήκα, ΓΑΠ που εμφανίστηκε δυο χρόνια μετά από εκείνο το (πεταχτό) ζεϊμπέκικο που είχε χορέψει τη νύχτα της ήττας του. Μήπως όμως, νέος ηγέτης εν δυνάμει της κεντροαριστεράς είναι ο Χάρης Δούκας; Μυρίζομαι γλέντια…

Το ΠΑΣΟΚ κόβει τις γέφυρες

-Από το ένα αυτί του ΠΑΣΟΚ μπήκε, από το άλλο βγήκε το άνοιγμα Κασσελάκη και Σια για ευρύτερες προοδευτικές συγκλίσεις μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του κόμματός τους. Το θέμα απασχόλησε για λίγο τον πρωινό καφέ της Χαριλάου Τρικούπη, αλλά όπως μου εξηγούσε σοβαρή πηγή, δεν υπάρχει περίπτωση το ΠΑΣΟΚ να επιτρέψει στον ΣΥΡΙΖΑ να «πιαστεί» από πάνω του, τώρα που βλέπουν ότι κερδίζουν έδαφος και έχουν μια προοπτική ενόψει ευρωεκλογών να αυξήσουν τα ποσοστά τους και (τουλάχιστον) να πλησιάσουν την Κουμουνδούρου.

«Μα καλά, από ταξί;»

-Να σας πω, πάντως, ότι η σοβαρή πασοκική πηγή στάθηκε περισσότερο στο γεγονός ότι ο πρόεδρος Stefanos απουσίαζε από τη χώρα τη βραδιά των αυτοδιοικητικών εκλογών και έκανε δηλώσεις μέσω instagram, από την πίσω θέση ενός αυτοκινήτου. «Μα καλά, γίνεται ο αρχηγός του δεύτερου κόμματος να κάνει δηλώσεις από ταξί;», διερωτήθηκε, χωρίς να κάνει καθόλου πλάκα.

Στη HIG περνά το Αλθέα στην Αγία Μαρίνα

-Οι συζητήσεις κράτησαν καιρό και σε μεγάλο βαθμό έμειναν κάτω από τα ραντάρ της αγοράς, όμως φαίνεται πως το deal έχει οριστικοποιηθεί για την απόκτηση από τη HIG του ξενοδοχείου Αλθέα στην Αγία Μαρίνα που εδώ και δεκαετίες παρέμενε ημιτελές. Και άλλοι επενδυτές είχαν ενδιαφερθεί για το ακίνητο που είχε χτιστεί κατά την περίοδο της χούντας, ωστόσο η HIG προχώρησε έχοντας πάρει τις απαιτούμενες εγγυήσεις πως το project δεν θα συναντήσει αδειοδοτικά ή άλλα εμπόδια. Το Αλθέα είχε περάσει στον έλεγχο της Eurobank, ενώ το τίμημα για την πώλησή του υπολογίζεται στην περιοχή των 22 εκατ. ευρώ. Η HIG που έχει προχωρήσει σε σειρά εξαγορών ξενοδοχείων στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της Μεσογείου, έχει αναπτύξει τον ξενοδοχειακό βραχίονα ELLA Resorts, στον οποίο θα ενταχθεί το Αλθέα για το οποίο σχεδιάζεται μεγάλη επένδυση για την πλήρη ανακατασκευή του, το ύψος της οποίας θα ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ.

Πώληση των κόκκινων δανείων από την PQH

-Άνοιξε το data room για τον διαγωνισμό πώλησης τριών χαρτοφυλακίων της PQH που περιλαμβάνουν τα δάνεια των υπό ειδική εκκαθάριση τραπεζών, ύψους 4,8 δισ. Πρόκειται για τα κόκκινα δάνεια που είχε επιχειρηθεί χωρίς επιτυχία να πουληθούν παλαιότερα με την επωνυμία Αριάδνη. Ακριβώς λόγω αυτής της κακής εμπειρίας του παρελθόντας αυτή τη φορά τα δάνεια έσπασαν σε τρία χαρτοφυλάκια, κατηγοριοποιώντας τα σε αυτά με εξασφαλίσεις και μη, σε δάνεια λιανικής, κ.λπ.

475 ακίνητα εκτός Αθηνών πωλεί η Intrum

-Γενικότερα πάντως, η «σπονδυλωτή» διαγωνιστική διαδικασία, δηλαδή η ταυτόχρονη πώληση διαφορετικών χαρτοφυλακίων με δυνατότητα προσφορών είτε για όλα, είτε επιλεκτικά, μια πρακτική που εγκαινίασε η INTRUM, φαίνεται πως λειτουργεί αποτελεσματικά γιατί προσφέρει ευελιξία. Η INTRUM τρέχει ταυτόχρονη διαδικασία για μια πώληση επτά χαρτοφυλακίων, ενώ έχει βγάλει τώρα και μια νέα συναλλαγή, την Αrrow. Αφορά αποκλειστικά ακίνητα εκτός Αθηνών που βγαίνουν σε τρία χαρτοφυλάκια το πρώτο με 136 ακίνητα, το δεύτερο με 209 και το τρίτο με 130. Οι μη δεσμευτικές προσφορές πρέπει να δοθούν αυτό το διάστημα με στόχο αρχές 2024 να κλείσει η συναλλαγή.

Στις 13/11 συζητείται η ένσταση της Goldair κατά του ΟΛΘ

-Η Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών απέρριψε χθες το αίτημα της Goldair να ανασταλεί η διαδικασία για το Λιμάνι του Βόλου μέχρι να συζητηθεί η ένταση που έχει υποβάλλει κατά του ΟΛΘ. Η ένσταση θα συζητηθεί από την Αρχή στις 13 Νοεμβρίου.

Μητσοτάκης και Γκριμάλντι στην Ηγουμενίτσα

-Ο Πωλ Κυπριανού αφού ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Λονδίνο ξεκίνησε το 1995 να δουλεύει στο γραφείο του ομίλου Γκριμάλντι στο Λονδίνο. Το 1997 ο Εμμανουέλ Γκριμάλντι τον μετακάλεσε στη Νάπολη, όπου του ανέθεσε νέα καθήκοντα μεταξύ αυτών της παρακολούθησης των business του ομίλου σε Ελλάδα και Κύπρο. Επισήμως φέρει τον τίτλο του υπεύθυνου του ομίλου για τις σχέσεις, όχι μόνον με τα media, αλλά και γενικότερα καθώς συμμετέχει σε ΔΣ πολλών θυγατρικών, εκπροσωπεί τον όμιλο στις οργανώσεις που συμμετέχει και είναι το υψηλόβαθμο στέλεχος του ομίλου που θεωρείται το «δεξί χέρι» του Ιταλού εφοπλιστή. Γιατί μας ενδιαφέρουν όλα αυτά; Επειδή ο Κυπριανού την Παρασκευή θα υπογράψει με τον CEO του ΤΑΙΠΕΔ, Δ. Πολίτη, την αγορά του 67% του λιμένος Ηγουμενίτσας έναντι 84,2 εκατ. ευρώ. Ο Κυπριανού είναι το πρόσωπο που θα εκπροσωπεί στο εξής το Grimaldi Group στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, όπου πρόκειται να παραμείνει ο σημερινός CEO Θαν. Πορφύρης καθώς η πλευρά Γκριμάλντι θέλει να υπάρχει μια συνέχεια στο management. Το υψηλό τίμημα που έδωσε ο όμιλος για την Ηγουμενίτσα αλλά και η ανάλογη κίνηση που έκανε στο Ηράκλειο ανέβασαν τις μετοχές του ΤΑΙΠΕΔ που χρεώνεται τις επιτυχίες, αλλά κυρίως καθιστούν τον Γκριμάλντι σημαντικό επενδυτή. Για αυτό ο Εμ. Γκριμάλντι που έρχεται στην Ελλάδα ειδικά για αυτό, θα παρακολουθήσει το οικονομικό κλείσιμο της συμφωνίας μαζί με τον Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη που θα παραστεί στην τελετή, όπου επίσης το παρόν θα δώσουν οι υπουργοί Χατζηδάκης και Στυλιανίδης.

Τσαμάζ μιλάει για τη μετοχή του ΟΤΕ

-Πολύς λόγος για την υστέρηση της μετοχής του ΟΤΕ στο Χρηματιστήριο. Με το Γενικό Δείκτη στο 26% από την αρχή του έτους, η μετοχή του Οργανισμού βρίσκεται περίπου στο -7% προκαλώντας απορίες, γκρίνιες στους μετόχους και κάθε λογής σενάρια για τις προθέσεις της Deutsche Telekom. Ο επικεφαλής του ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, δεν θα μπορούσε να μην ερωτηθεί σχετικά κατά τη χθεσινή συνάντηση με τους δημοσιογράφους. Αφού απέκρουσε τα σενάρια για υποτιμητική κερδοσκοπία και «παιχνίδια» των Γερμανών («δεν θα μπορούσε να συμβεί, όλα αυτά είναι μακριά από τη φιλοσοφία και την ηθική της DT»), απέδωσε τη συμπεριφορά στην ευρύτερη τάση των telecoms στην Ευρώπη. Υποστήριξε ότι οι θεσμικοί επενδυτές δεν βλέπουν κάποιο story στις τηλεπικοινωνίες στην παρούσα φάση καθώς η αγορά βάλλεται σχεδόν από παντού: αυξημένα κόστη, πιέσεις για μειώσεις στα τιμολόγια, ανταγωνισμός από ΟΤΤ παίκτες (όπως το Viber ή το WhatsApp), εκτόξευση των δαπανών για ενέργεια, διαρκείς απαιτήσεις για κεφάλαια λόγω επενδύσεων σε υποδομές, οπτικές ίνες, 5G, κ.α. Παρότι τα θεμελιώδη του ΟΤΕ είναι υγιέστατα, τόνισε, η μετοχή επηρεάζεται από το γενικότερο κλίμα στον κλάδο. Πάντως, τις τελευταίες συνεδριάσεις υπήρξε αντίδραση στο Χ.Α. και ο ΟTE επανήλθε πάνω από τα 13,50 ευρώ.

Ο Κατρούγκαλος… της ΝΔ

-Σε σοβαρό πρόβλημα τείνει να εξελιχθεί το νομοθέτημα του αρμόδιου Υπουργείου Εργασίας για την «προώθηση της ανάπτυξης των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης». Ορισμένες διατάξεις του, με αιχμή την επαχθή φορολογική αντιμετώπιση των εφάπαξ παροχών τους και τις ηλικιακές προϋποθέσεις εισόδου – εξόδου των ασφαλισμένων μελών τους, θα φέρουν ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα από τα επιδιωκόμενα. Παράγοντες της αγοράς μιλούν για «ραγδαία συρρίκνωση του 2ου πυλώνα ασφάλισης» στη χώρα μας. Η αγορά είναι ανάστατη και ήδη παρατηρούνται ρευστοποιήσεις μεριδίων ασφαλισμένων που έχουν εκπληρώσει τα καταστατικά όρια εξόδου. Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις, οι ρευστοποιήσεις είναι τόσο μαζικές που ήδη διακυβεύεται η βιωσιμότητα των ίδιων των Ταμείων. Για να δούμε εάν θα καταφέρει ο αρμόδιος Υφυπουργός Π. Τσακλόγλου να εξελιχθεί σε… Γιώργο Κατρούγκαλο της Ν.Δ με αφορμή τις εμμονές του για επιβολή ανορθολογικών και ανεφάρμοστων πολιτικών στην αγορά των Επαγγελματικών Ταμείων.

H αντι-μεταρρύθμιση του Τσακλόγλου

-Με απλά λόγια ο Π. Τσακλόγλου αντιμετωπίζει φορολογικά τα Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης σαν τα ομαδικά ασφαλιστήρια. Με την εμμονή του, κινδυνεύει να κλείσει η αγορά των ΤΕΑ που είχε γνωρίσει άνθηση, καθώς σήμερα διαθέτουν ΤΕΑ που λειτουργούν πολύ καλά προσφέροντας στους εργαζομένους η Εurobank, ο ναυτιλιακός όμιλος Τσάκου, η Johnson & Johnson και άλλες μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις. Τώρα έρχεται η αντι-μεταρρύθμιση του Τσακλόγλου και τα «σκοτώνει». Αφού τον αφήνουν…

Αφαίρεση άδειας στο πι και φι

-To πρωί έκαναν έλεγχο, μεσημέρι συνεδρίασαν και απόγευμα πήραν την άδεια. Ο λόγος για την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς που έδειξε αντανακλαστικά αφαιρώντας προσωρινά την άδεια λειτουργίας της εταιρείας ARDU PRIME ΑΕΠΕΥ. Οι πληροφορίες είναι ότι στον έλεγχο εντοπίστηκαν αποκλίσεις που προβλημάτισαν και για αυτό πήραν την άδεια ως τις 13 Νοεμβρίου προκειμένου στο μεταξύ να διερευνηθεί τι ακριβώς συμβαίνει. Η ARDU PRIME ασχολείται κυρίως με συναλλαγές σε crypto.

Αλλάζουν όλα στο Κτηματολόγιο

– Σε 2 εβδομάδες, από την 1η Νοεμβρίου, τίθεται σε εφαρμογή ο νέος Ψηφιακός Φάκελος Μεταβίβασης Ακινήτων στο Εθνικό Κτηματολόγιο. Η παλιά διαδικασία που ήθελε τον ενδιαφερόμενο πολίτη να φέρνει αυτοπροσώπως δεκάδες χαρτιά και βεβαιώσεις, σε κάποιο υποκατάστημα και να περιμένει 12 μήνες (20 μήνες στη Θεσσαλονίκη) για να ολοκληρώσει τη μεταβίβαση ενός ακινήτου, σταδιακά καταργείται. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται στην πλατφόρμα που ήδη λειτουργεί, ο Συμβολαιογράφος λειτουργεί ως Εγγυητής της διαδικασίας, δηλώνει τον κωδικό του ακινήτου, μέσω της διαλειτουργικότητας των υπηρεσιών, στον ηλεκτρονικό φάκελο συγκεντρώνονται αυτομάτως όλα τα 17 δικαιολογητικά και βεβαιώσεις (φορολογική-ασφαλιστική ενημερότητα, πιστοποιητικά και έγγραφα από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ΑΑΔΕ, Κτηματολόγιο, Τεχνικό Επιμελητήριο, ΕΦΚΑ). Η πιλοτική εφαρμογή του Ψηφιακού Φακέλου Μεταβίβασης ξεκινά την 1 Νοεμβρίου και μετά από μία δίμηνη δοκιμαστική περίοδο, την Πρωτοχρονιά του 2024, η διαδικασία μεταβίβασης ενός ακινήτου θα ολοκληρώνεται σε μια μέρα.

Ασκήσεις ψυχραιμίας…

-Μετά τις εκλογικές εκπλήξεις της Κυριακής, μέσα σ’ ένα κλίμα εκτεταμένης γεωπολιτικής αβεβαιότητας, με τις σειρήνες του πολέμου να ακούγονται από το Τελ Αβίβ μέχρι την Αθήνα, το Χρηματιστήριο κινήθηκε νωχελικά και προσεκτικά, με χαμηλούς όγκους συναλλαγών, αλλάζοντας πρόσημο αρκετές φορές. Μετά τις 14.30 ο Τραπεζικός Δείκτης έδωσε το σύνθημα για το χθεσινό θετικό κλείσιμο της συνεδρίασης, με την προσδοκία για ευχάριστες ανακοινώσεις από το μέτωπο των αναβαθμίσεων την Παρασκευή. Η μετοχή της Ideal Holdings ξεχώρισε γράφοντας νέο ιστορικό υψηλό ενώ ο ΟΤΕ μετά τη χθεσινή παρουσίαση του νέου κτιρίου αναθάρρησε με άνοδο 2,6% στα 13,6 ευρώ στηρίζοντας τον Γενικό Δείκτη. Στις 12.16 το μεσημέρι ένα πακέτο στην μετοχή ΚΡΙ-ΚΡΙ ανέδειξε το ενδιαφέρον θεσμικών επενδυτών στην εταιρεία, ενώ η μετοχή της Epsilon Net πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από την Εθνική Τράπεζα με μια νέα μεγάλη επιχειρηματική συμφωνία την οποία ανακοίνωσε νωρίς-νωρίς το πρωί και να λάβει την επιβράβευση ( 7,52%) από την αγορά.

Η Ταϊβάν κερδίζει από τον πόλεμο στο νότιο Ισραήλ

– Σε κάθε πόλεμο, οι τηλεπικοινωνίες είναι κρίσιμος παράγοντας επιτυχίας. Η Ουκρανία πλήρωσε ακριβά την καταστροφή του επίγειου εξοπλισμού της από τους Ρωσικούς βομβαρδισμούς γι’ αυτό αναγκάστηκε να στραφεί στην νέα τεχνολογία δορυφορικής επικοινωνίας χαμηλής τροχιάς της Γης (LEO) με στόχο να ενισχύσει την ψηφιακή της ανθεκτικότητα. O βασικός προμηθευτής στην παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού δορυφόρων LEO είναι η Ταϊβάν. Ξαφνικά, ο πόλεμος του Ισραήλ με την Χαμάς, γέννησε έναν ακόμη μεγάλο πελάτη για την τεχνολογία LEO της Ταϊβάν, ενώ υπάρχουν και άλλοι που θέλουν να προετοιμαστούν εγκαίρως για να μην ψάχνουν την τελευταία στιγμή.

Η ατυχία χτύπησε τη Manchester United

H μετοχή της Manchester United στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ξεκίνησε τη συνεδρίαση με μια βουτιά 11% και πολύ σύντομα βρέθηκε να χάνει πάνω από 20% της αξίας της μετά την επιβεβαίωση της είδησης ότι ο Καταριανός επιχειρηματικός Όμιλος με επικεφαλής τον Σεΐχη Τζασίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι (όλοι οι ισχυροί του Κατάρ είναι της ευρύτερης οικογένειας Αλ Θανί) , απέσυρε τελικά την προσφορά του για να αγοράσει την Ομάδα της Premier League. H Man U έχει χρηματιστηριακή αξία πάνω από 3 δισ. δολάρια και ανήκει στην οικογένεια Γκλέιζερ από τις Η.Π.Α. Ο Σεΐχης Τζάσιμ αλλά και ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος πετροχημικών Τζιμ Ράτκλιφ, διεκδικούσαν τον έλεγχο της. Ο Ράτκλιφ ήταν έτοιμος να πληρώσει 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια για το 25% του συλλόγου. Ο Σεΐχης προσέφερε 6,3 δισ. δολάρια για να αγοράσει όλες τις μετοχές και να αποκτήσει πλήρη έλεγχο. Τελικά χθες φαίνεται πως άλλαξε γνώμη αφήνοντας τους Βρετανούς στα κρύα του λουτρού.

Μία ακόμη πτώχευση στην Αμερική

-Η μεγάλη αλυσίδα φαρμακείων Rite Aid Corp. κήρυξε χθες πτώχευση, με χρέος 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων και διαρκώς αυξανόμενο κόστος τόκων. Μετά από χρόνια εξαιρετικά φθηνού δανεισμού μερικοί από τους πιο γνωστούς επιχειρηματικούς ομίλους της Αμερικής δηλώνουν αδυναμία πληρωμής των χρεών τους. Έχουν προηγηθεί η Bed Bath & Beyond, η VICE, η Party City, η Pyrex κ.λπ. Οι πτωχεύσεις ανακοινώνονται με ταχύτερο ρυθμό από το 2020. Το συνολικό προβληματικό χρέος στις Η.Π.Α. έχει αυξηθεί στα 242 δισ. δολάρια δηλαδή αυξήθηκε κατά 400% από το 2021. Προφανώς θα υπάρξει και συνέχεια. Καταστήματα θα κλείσουν, θέσεις εργασίας θα χαθούν…

- --.gr

Related posts

Αλλάζουν ΔΟΥ χιλιάδες φορολογούμενοι σε 52 περιοχές της χώρας – Δείτε σε ποια θα υπάγεστε

admin

Επεκτείνεται το επίδομα μητρότητας της ΔΥΠΑ σε αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες

admin

Βύρων Νικολαϊδης: Το νέο deal της Peoplecert με φόντο το ΑΙ και το όραμα για τους Ρωμιούς της Πόλης

admin

Πετρέλαιο θέρμανσης: Έξτρα επιδότηση 60 ευρώ ο τόνος από τα ΕΛΠΕ για όλο τον Οκτώβριο

admin

ΦΠΑ στα ροφήματα: Άλλη η τιμή στο τραπέζι και άλλη στο «πακέτο»

admin

Epsilon Net: Chief Marketing Officer του Ομίλου η Αναστασία Καραμπουρνιώτη

admin

Χρηματιστήριο Αθηνών: «Επιχείρηση» αντίδρασης μετά το διήμερο πτωτικό σερί

admin

Οι προθεσμίες για αναστολές συμβάσεων σε πυρόπληκτες-πλημμυροπαθείς επιχειρήσεις

admin

Τέλος επιτηδεύματος: Μείωση αντί κατάργηση του στις σκέψεις της κυβέρνησης

admin