Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: 51 νεκροί από ρωσικό πλήγμα σε χωριό του Χάρκοβο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 21:29

“Τρομακτικό” χαρακτήρισε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου το ρωσικό πλήγμα στο χωριό Χρόζα της ανατολικής Ουκρανίας, όπου σκοτώθηκαν 51 άνθρωποι.

“Πρέπει να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον ουκρανικό λαό επειδή αυτή είναι η τρομακτική πραγματικότητα την οποία ζει καθημερινά” είπε η Καρίν Ζαν-Πιερ. Η επίθεση αυτή σημειώνεται σε μια περίοδο που ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προσπαθεί να πείσει το Κογκρέσο να εγκρίνει πρόσθετη βοήθεια στην Ουκρανία.

Στη Χρόζα, οι έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων ολοκληρώθηκαν, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών. Συνολικά οι νεκροί ανέρχονται στους 51, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί. Άλλοι έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Θρήνος στο χωριό

Ο Βολοντίμιρ Μουχοβάτι, ένας 70χρονος κάτοικος της Χρόζα, έχασε τον γιο του στο πλήγμα αυτό. Η σύζυγός του επί 48 χρόνια και η νύφη του πιστεύεται ότι είναι επίσης μεταξύ των θυμάτων.

“Μόλις έβγαλαν (από τα χαλάσματα) τον γιο μου, χωρίς κεφάλι, χωρίς χέρια, χωρίς πόδια… Τον αναγνωρίσαμε από την ταυτότητα, το δίπλωμα οδήγησης”, είπε ο ηλικιωμένος άνδρας. “Η γυναίκα μου και η νύφη μου… Ποιος ξέρει… Μέχρι στιγμής, δεν τις έχουμε βρει”, πρόσθεσε, εκφράζοντας την ελπίδα ότι ίσως να είναι μεταξύ των ανθρώπων που τραυματίστηκαν και τις πήραν τα ασθενοφόρα. Οι ελπίδες όμως είναι “λιγοστές”, παραδέχεται. “Δεν θα ζήσω για πολύ μόνος μου. Η γυναίκα μου με αγαπούσε πολύ”, λέει.

Γύρω στις 7 το απόγευμα, με τη νύχτα να πέφτει, στρατιώτες μετέφεραν σε ένα φορτηγό τους λευκούς σάκους που περιείχαν τα άψυχα σώματα των θυμάτων. Καμιά εικοσαριά είχαν απομείνει μπροστά στο μικρό καφενείο όπου είχαν συγκεντρωθεί οι κάτοικοι και το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς από το ρωσικό πλήγμα.

-

Related posts

Γερμανία: Η υπ. Εξωτερικών Α. Μπέρμποκ επισκέπτεται το Κιέβο

admin

Ουκρανία: Πλοία που θα κατευθύνονται σε ρωσικά λιμάνια “θα θεωρηθούν πιθανοί μεταφορείς στρατιωτικού φορτίου”

admin

Χαβάη: Νέα δασική πυρκαγιά στη νήσο Μάουι – Δόθηκε εντολή εκκένωσης

admin

Τουρκία: Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στη Μαλάτια – Αναφορές για τραυματισμούς

admin

Οι ΗΠΑ δεν έχουν αποφασίσει ακόμη αν θα δοθούν πυραυλοι ATACMS στην Ουκρανία

admin

Κίνα: Έκδοση νέων ομολόγων περίπου 560 δισ. γιουάν από τοπικές κυβερνήσεις τον Φεβρουάριο

admin

Ιράν: Νεοσύλλεκτος πυροβόλησε και σκότωσε πέντε στρατιώτες

admin

Ουκρανία: Το 80% των ουκρανικών θερμοηλεκτρικών σταθμών έχουν βομβαρδιστεί από τους Ρώσους

admin

Γέλεν: Η αδράνεια του Κογκρέσου για τη βοήθεια στην Ουκρανία είναι “δώρο” στον Πούτιν και το Ιράν

admin