Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Δύο νεκροί από ρωσικό βομβαρδισμό κοντά στο Κουπιάνσκ

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και ένας ακόμη τραυματίστηκε από ρωσικό βομβαρδισμό στο χωριό Ποντόλι, κοντά στην πόλη Κουπιάνσκ της βορειοανατολικής Ουκρανίας, ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνήτης της επαρχίας Χαρκίβ.

“Ο εχθρός έπληξε μη στρατιωτικό στόχο – μια καφετέρια όπου κάτοικοι της περιοχής περνούσαν την ημέρα τους (…) Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες της ιατρικής ομάδας, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στο χωριό Ποντόλι λόγω του βομβαρδισμού και ένας ακόμη τραυματίστηκε”, σημείωσε ο Όλεχ Σινεχούμποφ στο Telegram.

Το Ποντόλι είχε καταληφθεί από τις ρωσικές δυνάμεις για μικρό χρονικό διάστημα λίγο μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής, τον Φεβρουάριο του 2022, αλλά ανακαταλήφθηκε από το Κίεβο τον Σεπτέμβριο.

Στις αρχές του μήνα οι αρχές του Κουπιάνσκ, που βρίσκεται σε απόσταση 7 χιλιομέτρων από το μέτωπο, είχαν ζητήσει από τους κατοίκους που ζουν κοντά στην πόλη να απομακρυνθούν καθώς η Ρωσία έχει αυξήσει τις επιθέσεις της εκεί με στόχο να ανακαταλάβει την περιοχή. Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε τις τελευταίες ημέρες ότι προελαύνει στην ζώνη αυτή.

Την Πέμπτη στόχος βομβαρδισμού έγινε το Ζαοσκίλια, άλλο προάστιο ανατολικά του Κουπιάνσκ, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της μία ηλικιωμένη γυναίκα.

Related posts

ΗΠΑ: Σε απεργία οι εργαζόμενοι της Washington Post

admin

Κίνα: Αύξηση των λιανικών τιμών πώλησης της βενζίνης και του πετρελαίου

admin

FTC: Έχασε στο εφετείο την προσπάθεια να εμποδίσει προσωρινά τη συμφωνία Microsoft-Activision

admin

Λαγκάρντ: Ανοίγει την πόρτα σε “παύση” των αυξήσεων επιτοκίων, αλλά προειδοποιεί για αυξημένα επίπεδα για μεγάλο χρονικό διάστημα

admin

Κίνα: Σεισμός 6,2 Ρίχτερ στην επαρχία Γκανσού

admin

ΗΠΑ: Απροσδόκητα μεγάλη μείωση των λιανικών πωλήσεων τον Ιανουάριο

admin

Ρωσία: Οι Αφρικανοί ηγέτες πίεσαν τον Πούτιν να δώσει τέλος στον πόλεμο στην Ουκρανία

admin

Ο ΓΓ του ΟΗΕ εισηγείται μεταρρύθμιση των ειρηνευτικών επιχειρήσεων

admin

ΗΠΑ: Η πρωθυπουργός της Δανίας δηλώνει ότι δεν σκοπεύει να αναλάβει την ηγεσία του ΝΑΤΟ

admin