Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΤΕ: Διερευνά spin off των δραστηριοτήτων στον εξοπλισμό κεραιών κινητής τηλεφωνίας

O Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών της Ελλάδος Α.Ε. («ΟΤΕ Α.Ε.» ή «Εταιρεία») ανακοινώνει ότι, στο πλαίσιο της προσπάθειας ανάδειξης των εσωτερικών αξιών και της ενδυνάμωσης της συνολικής δυναμικής του Ομίλου ΟΤΕ, σε συνέχεια των επιτυχημένων αποσχίσεων των κλάδων Εξυπηρέτησης Πελατών, Καταστημάτων και Τεχνικών Υπηρεσιών Πεδίου και απορρόφησής τους από τις ανώνυμες εταιρείες του Ομίλου COSMOTE E-VALUE, ΓΕΡΜΑΝΟΣ και COSMOTE ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, διερευνά την απόσχιση των δραστηριοτήτων της που σχετίζονται με τον παθητικό εξοπλισμό των κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε 100% θυγατρική εταιρεία.

Οπως αναφέρει η εισηγμένη σε σχετική ανακοίνωση, η διαδικασία αυτή αποσκοπεί στην καλύτερη αξιοποίηση και στην αύξηση της διαφάνειας όσον αφορά την αξία του συγκεκριμένου περιουσιακού στοιχείου.

Μέσω της παραπάνω διαδικασίας και αφού ολοκληρωθεί, κατόπιν της λήψης των σχετικών εγκρίσεων από τα αρμόδια όργανα της εταιρείας, εκτιμάται ότι επιτυγχάνεται η βελτιστοποίηση των λειτουργιών του Ομίλου, καθώς και η αποτελεσματικότερη διοικητική οργάνωση. Η απόσχιση δεν αναμένεται να έχει επίπτωση στα ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου.

Επιπρόσθετα, η Εταιρεία ανακοινώνει ότι διερευνά εναλλακτικές και δυνατότητες βελτιστοποίησης της δραστηριοποίησής της στον τομέα της συνδρομητικής τηλεόρασης με σκοπό την μείωση του κόστους λειτουργίας της.

Η Εταιρεία θα προχωρήσει σε πιο αναλυτική ενημέρωση του επενδυτικού κοινού κατά το χρόνο λήψης των αποφάσεων από τα αρμόδια εταιρικά όργανα.

Related posts

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Πράσινο φως στην εξαγορά της Κωστόβολος από τη ΔΕΗ

admin

Οι ανατιμήσεις οδήγησαν σε άλμα τα κέρδη της PepsiCo Hellas

admin

Enterprise Greece: Μπίζνες στη Ρωσία, ευκαιρίες και προοπτικές

admin

Μνημόνιο Συνεργασίας της ΔΕΠΑ Εμπορίας με την Serbijagas

admin

Ideal: Πιστοληπτική αξιολόγηση «χαμηλού κινδύνου» ΑΑ από την Icap

admin

Αύξηση τζίρου 10% το 2020 για Pizza Fan

admin

ΔΕΗ: «Πράσινες» στρατηγικές για πιο βιώσιμο μέλλον

admin

Εθνική Τράπεζα: Ξεκινά άμεσα η μεταφορά των καταθετικών λογαριασμών της Olympus Bank

admin

Συνεργασία της Intracom Telecom με την 802 Networks

admin