Image default
ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΝΕΑ

Μεγάλου: Στόχος να γίνει η Πειραιώς η καλύτερη τράπεζα

Η επιτυχής αποεπένδυση του ΤΧΣ από την Τράπεζα Πειραιώς σε συνδυασμό με μια σειρά άλλων πρόσφατων γεγονότων έχει καταστήσει το Χρηματιστήριο της Αθήνας ως ένα ισότιμο μέλος της παγκόσμιας επενδυτικής κοινότητας με την ελληνική αγορά να τυγχάνει διεθνούς αναγνωρισιμότητας. Αυτό σημείωσε ο CEO της ΕΧΑΕ Γιάννος Κοντόπουλος στα πλαίσια της σημερινής πανηγυρικής έναρξης της συνεδρίασης από τα στελέχη του ομίλου Πειραιώς.

Συμπλήρωσε πως εξελίξεις όπως η Δημόσια Εγγραφή του Αεροδρομίου της Αθήνας και η αποεπένδυση του ΤΧΣ από την Πειραιώς αποτελούν έμπρακτη απόδειξη ότι το ΧΑ αποτελεί μια σύγχρονη και αναπτυγμένη αγορά που συμβάλει στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Ο πρόεδρος του ομίλου Πειραιώς Γιώργος Χαντζηνικολάου τόνισε ότι η εξέλιξη αυτή αποτελεί θετικό βήμα για το χρηματιστήριο και όχι απλά για αλλαγή σελίδας αλλά για… αλλαγή βιβλίου για την Πειραιώς.

Ο CEO Χρήστος Μεγάλου επεσήμανε ότι αυτή την περίοδο η Πειραιώς είναι μια τράπεζα με σχέδιο και στρατηγική με στόχο να αποτελέσει την καλύτερη στην Ελλάδα και να αναπτυχθεί στο εξωτερικό.

Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση του Ηλία Ξηρουχάκη, CEO του ΤΧΣ για την επιτυχή μετάβαση της τράπεζας από την περίοδο του 2018-19 σε αυτή του πλήρους μετασχηματισμού της ισχυρής κεφαλαιοποίησης και της πλήρους ανταγωνιστικότητας που τη χαρακτηρίζει σήμερα.

Το Placement της Τράπεζας Πειραιώς δεν έχει διεθνώς προηγούμενο καθώς δεν υπάρχει δευτερογενής πώληση αυτού του ύψους με τόσο μεγάλη συμμετοχή, τέτοιας ποιότητας χαρτοφυλάκια και με premium τιμής σε σχέση με την έναρξη της διαδικασίας.

Τέλος η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Βασιλική Λαζαράκου αναφέρθηκε στη σταθερή ανοδική πορεία της ελληνικής οικονομίας, την ανάκτηση της εμπιστοσύνης προς το χρηματιστήριο της Αθήνας και στη συμβολή της Επιτροπης με στόχο την αναβάθμιση της ελληνικής κεφαλαιαγοράς.

Related posts

Ποιες υποχρεώσεις ενημέρωσης καταναλωτών έχουν οι τράπεζες

admin

ΟΤΟΕ: Επιστολή στον Υπ.Εργασίας για τις εργασιακές ρυθμίσεις

NEWSROOM

Attica: Η Ελλάδα σε περιβάλλον οικονομικής επιβράδυνσης διεθνώς

admin

Μεγάλου: Δώσαμε αναστολές δόσεων για δάνεια περίπου 5 δισ. ευρώ

admin

Eurobank: Ετσι κλείνει η τιτλοποίηση Mexico

admin

Κατεβάζει ταχύτητα στο έκτακτο QE η Τράπεζα της Αγγλίας

admin

Eurobank: Κέρδη 1,14 δισ. ευρώ, που βάζει τον πήχη μέχρι το 2026

admin

Στουρνάρας: Σημαντική λύση για τα «κόκκινα» δάνεια το σχέδιο «Ηρακλής»

admin

Επιπλέον ρευστότητα από την ΕΚΤ, αμετάβλητα τα επιτόκια

admin