Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρωμές εξόφλησης – 8,7 εκατ. ευρώ από αγροπεριβαλλοντικά μέτρα σε 86.682 δικαιούχους

Στους λογαριασμούς 86.682 δικαιούχων

θα πιστωθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας περί τα 8.708.740,71 ευρώ για την πληρωμή αγροπεριβαλλοντικών μέτρων και στη βιολογική γεωργία του έτους 2022, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων.

«Με τις πληρωμές αυτές ολοκληρώθηκε το κλείσιμο του 2022 για τους δικαιούχους και ο ΟΠΕΚΕΠΕ ξεκίνησε τις διαδικασίες προκειμένου να προχωρήσει στην επεξεργασία των στοιχείων για την προκαταβολή των αγροπεριβαλλοντικών μέτρων έτους του 2023, το ύψος της οποίας θα κυμανθεί στο 75% της ενίσχυσης» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά, 24.255 δικαιούχοι πληρώθηκαν 3.009.221,16 ευρώ για τα αγροπεριβαλλοντικά μέτρα: «Προστασία ‘Αγριας Ορνιθοπανίδας», «Προστασία Παραδοσιακού Ελαιώνα Αμφισσας», «Διατήρηση αμπελοκομικής πρακτικής στον αμπελώνα Ν. Θήρας», «Μείωση της ρύπανσης νερού από γεωργική δραστηριότητα», «Εναλλακτική καταπολέμηση ζιζανίων στους ορυζώνες», «Εφαρμογή της μεθόδου σεξουαλικής σύγχυσης μικρολεπιδόπτερων (Κομφούζιο)», «Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων».

Στους υπόλοιπους 62.427 δικαιούχους της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας (μετατροπή και διατήρηση) καταβλήθηκαν 5.699.519,55 ευρώ.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, σχετικά με τις «λίγες περιπτώσεις δεν ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση των διορθώσεων λόγω συμπληρωματικών ελέγχων που απαιτούνται και για τις περιπτώσεις αυτές θα ακολουθήσει, τις επόμενες ημέρες, νέα πληρωμή».

Τέλος ο ΟΠΕΚΕΠΕ υπογραμμίζει πως «με τις πληρωμές αυτές ολοκληρώθηκε το κλείσιμο του 2022 για τους δικαιούχους και ο ΟΠΕΚΕΠΕ ξεκίνησε τις διαδικασίες προκειμένου να προχωρήσει στην επεξεργασία των στοιχείων για την προκαταβολή των αγροπεριβαλλοντικών μέτρων έτους του 2023 το ύψος της οποίας θα κυμανθεί στο 75% της ενίσχυσης».



Ειδήσεις σήμερα:

Συνελήφθη ο «δράκος» των Εξαρχείων: Είναι 23χρονος Σύρος – Είχε καταδικαστεί για απόπειρα βιασμού στα ΓρεβενάΤο Ισραήλ ενέκρινε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και απελευθέρωσης ομήρων με τη Χαμάς

Μητσοτάκης: Η κλιματική κρίση απαιτεί συναινέσεις – Διπλασιάζουμε τα κονδύλια της κρατικής αρωγής

Related posts

Χρηματιστήριο Αθηνών: Μικρές διακυμάνσεις και υποτονικές συναλλαγές

admin

Ανακυκλώνω – Αλλάζω θερμοσίφωνα: Ποια ΑΦΜ μπορούν να κάνουν αίτηση από σήμερα

admin

Λιβύη: Οι αποκλεισμοί πετρελαϊκών εγκαταστάσεων προκαλούν ζημία 3,5 και πλέον δισεκ. δολαρίων

admin

Xρηματιστήριο Αθηνών: Χάνονται τα ενδοσυνεδριακά κέρδη, σε αναστολή η Alpha Bank

admin

Χρηματιστήρια: Επιφυλακτικό άνοιγμα στις ευρωαγορές – Μεικτά πρόσημα στην Ασία

admin

Coco-Mat: Από τα luxury στρώματα και τα 5άστερα hotels, στα βιολογικά προϊόντα (pics)

admin

Χρηματιστήρια: Άλμα στις ασιατικές αγορές μετά το ράλι στην Wall Street

admin

Άνοδος 0,8% στις διεθνείς αεροπορικές αφίξεις το διάστημα Ιανουαρίου-Οκτωβρίου σε σχέση με το 2019

admin

ΤτΕ: Στα 22,6 εκατομμύρια ο αριθμός των τουριστών που μπήκαν στην Ελλάδα στο οκτάμηνο

admin