Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Xρηματιστήριο Αθηνών: Χάνονται τα ενδοσυνεδριακά κέρδη, σε αναστολή η Alpha Bank

Πρόσκαιρη αποδεικνύεται η ανοδική αντίδραση στο

Χρηματιστήριο Αθηνών

, καθώς εισαγόμενες πιέσεις «σβήνουν» τα πρωινά κέρδη και επαναφέρουν τη στασιμότητα στην ελληνική αγορά. Κι αυτό, παρά τις αισιόδοξες εξελίξεις, μετά το

mega deal μεταξύ UniCredit και Alpha Bank

, αλλά και την

απόφαση του Standard & Poor’s

να επαναφέρει την Ελλάδα σε καθεστώς επενδυτικής βαθμίδας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι τραπεζικές μετοχές, παρά τα υψηλά ενδοσυνεδριακά κέρδη, έχουν επιστρέψει σε αρνητικό έδαφος, με τη Eurobank να χάνει έως 1,5%. Όσον αφορά την Alpha Bank, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε την αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής, λόγω της πρότασης της ιταλικής UniCredit για την απόκτηση του 9% των μετοχών του ΤΧΣ.

Από εκεί και πέρα, η μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή διολισθαίνει άνω του 1,5% και οπισθοχωρεί προς τα 14 ευρώ, με τις Motor Oil, Ελλάκτωρ, Σαράντης και Quest να χάνουν τουλάχιστον 2%. Στο «στρατόπεδο» των αγοραστών, η Jumbo κάνει μίνι άλμα κατά σχεδόν 4%, ενώ Cenergy – Aegean ενισχύονται δυναμικά κατά 1%.

Πιο αναλυτικά, ο Γενικός Δείκτης στις 14:30 ήταν αμετάβλητος στις 1.175,03 μονάδες, μένοντας σχεδόν σταθερός σε σχέση με το κλείσιμο της Παρασκευής (1.174,91 μονάδες). Το τόξο των ημερήσιων διακυμάνσεων εκτείνεται σε 18 μονάδες (από 1.171,99 έως 1.189,52 μονάδες), με τον τζίρο των συναλλαγών να κυμαίνεται στα 40 εκατ. ευρώ.

Ο τραπεζικός δείκτης, όπως προαναφέρθηκε, χάνει τα ενδοσυνεδριακά κέρδη, με αποτέλεσμα να «γυρίζει» στο -0,23% και τις 940 μονάδες.

Η μετοχή της Eurobank, ενδεικτικά, υποχωρεί στο -1,1% και το 1,51 ευρώ, με τη μετοχή της Πειραιώς να έπεται στο -0,6% και τα 2,83 ευρώ. Ταυτόχρονα, η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας διαπραγματεύεται στο 0,5% και τα 5,50 ευρώ.

Alpha Bank (εκτός διαπραγμάτευσης)

Eurobank -1,11% 1,513 ευρώ

Εθνική Τράπεζα 0,55% 5,50 ευρώ

Πειραιώς -0,63% 2,834 ευρώ

Στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης ( 0,04% και 2.884 μονάδες), η μετοχή της Jumbo διευρύνεται στο 3,9% και τα 25,5 ευρώ ενώ κέρδη άνω του 1% παρουσιάζουν και οι μετοχές των Aegean – Cenergy. Κοντά στο 1% καθορίζεται, επίσης, η άνοδος για τις Mytilineos – ΟΠΑΠ. Στον αντίποδα, η μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή κατέρχεται στο -1,6% και τα 14,2 ευρώ, με τις Motor Oil, Ελλάκτωρ, Σαράντης και Quest να χάνουν τουλάχιστον 2%. Απώλειες άνω του 1% εμφανίζουν και οι Autohellas, Lamda, Viohalco, ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, ΕΥΔΑΠ.

Όσον αφορά τον δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης (-0,35% και 1.889 μονάδες), η μετοχή της ΕΧΑΕ ξεχωρίζει θετικά στο 1% και τα 4,6 ευρώ, ενώ κατά τουλάχιστον 2,5% ενισχύεται η μετοχή της ΕΥΑΘ. Αντίθετα, η μετοχή της Fourlis συρρικνώνεται κατά 3,5%, με την Intrakat να αναδιπλώνεται στο -2% και τα 2,9 ευρώ. Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στην Intralot, καθώς σήμερα λήγει η περίοδος διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων προτίμησης.

Συνολικά στο χρηματιστηριακό ταμπλό, 40 μετοχές κινούνται ανοδικά, 55 μετοχές σημειώνουν κάμψη, ενώ 13 μετοχές παραμένουν αμετάβλητες. Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς κυμαίνεται στα 80,2 δισ. ευρώ.

Διαβάστε αναλυτικά στο --.gr

Ειδήσεις σήμερα:Αποχωρεί από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ο Κούλογλου – Η επιστολή στον ΚασσελάκηΑντιμέτωπος με βαριές ποινές ο Παναθηναϊκός μετά την αποχώρησή του από το ντέρμπι που οδήγησε στη διακοπήΑυξήσεις στο Δημόσιο ένας ή και δύο μισθοί τον χρόνο για όλους

Related posts

ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκαν 14,7% οι πωλήσεις στο λιανικό εμπόριο τον περασμένο Νοέμβριο

admin

Παρέμβαση στο ρεύμα: Ανακούφιση των πολιτών σε τρεις φάσεις, με το βλέμμα στη μεσαία τάξη

admin

Ο Moody’s υποβαθμίζει την προοπτική του αξιόχρεου των ΗΠΑ σε «αρνητική»

admin

ΕΕ: Αναμόρφωση των δημοσιονομικών κανόνων του Μάαστριχτ ζητούν Ντράγκι – Μακρόν

admin

Η Δρακογενιά, ο Τσίπρας και ο Hamptons (τρομάρα τους!) τα κόλπα του ΝΑ και η κομματική πειθαρχία, το μνημόσυνο του τέως με τους Ελληνες στο Λονδίνο και η ACS πωλείται σε μεγάλο ξένο παίκτη

admin

Market pass: Παρατείνεται για δύο μήνες στις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές – Ποιους αφορά, δείτε παραδείγματα

admin

Youth Pass: Άνοιξε σήμερα η πλατφόρμα για τα 150 ευρώ σε νέους

admin

Ενοίκια: Πού βρίσκονται διαθέσιμες οικονομικές κατοικίες για οικογένειες στην Αττική

admin

Ακίνητα: Πώς να αποφύγετε τις παγίδες του εντύπου Ε2 της φορολογικής δήλωσης

admin