Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ντρίμπλα των προεδρικών για τις διαγραφές

Το Σάββατο που είναι η πρώτη ημέρα της πιο κρίσιμης Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία δεν προμηνύεται απλώς η «μητέρα των μαχών» και μια κορυφαία στιγμή της δίνης για το όλο κόμμα. Οι τελευταίες πληροφορίες λένε πως θα γραφτεί η τελευταία πράξη της παρουσίας του μεγαλύτερου μέρους της Ομπρέλας και ορισμένων της συμμάχων στο κόμμα. Και αυτό θα γίνει ανεξάρτητα από το αν εκεί συζητηθούν ή όχι οι διαγραφές (Νίκος Φίλης, Δημήτρης Βίτσας, Πάνος Σκουρλέτης, Στέφανος Τζουμάκας) που έχει προτείνει ο Στέφανος Κασσελάκης.

Για πολλούς η ρήξη είναι προεξοφλημένη. Ακόμα κι αν υπάρξει η κίνηση-ντρίμπλα από μεριάς της ηγεσίας που σχεδόν προδιέγραψε ο αναπληρωτής Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βασιλειάδης (Attica TV). Πως η Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος δεν θα έχει δώσει στην ΚΕ τις προτάσεις διαγραφών και άρα εκείνες δεν θα μπουν στην ημερήσια διάταξή της. Εστω και έτσι όμως το θέμα θα έλθει, λένε και τα δύο σκληρά μπλοκ εντός ΣΥΡΙΖΑ. Η αποχώρηση της Ομπρέλας – και από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – και η διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος που θα έχει στοιχεία και χαρακτηριστικά ήδη από την επόμενη Δευτέρα ενός νέου πολιτικού χώρου είναι επίσης προεξοφλημένες από πολλούς.

Οι κινήσεις του μπλοκ της Ομπρέλας θα οριστικοποιηθούν τις προσεχείς ώρες. Υπήρξε μυστικό ραντεβού στο γραφείο του Ευκλείδη Τσακαλώτου στο κέντρο της Αθήνας την Τρίτη, ενώ σήμερα θα υπάρξει νέα σύσκεψη κυρίως όσων μελών της ΚΕ είναι στην εν λόγω τασική επιρροή.

Δήλωση-ποταμός από τον Γ. Σταθάκη

Χθες πάντως αποχαιρέτησε τον ΣΥΡΙΖΑ με μακροσκελές άρθρο (news247) ο πρώην υπουργός Γιώργος Σταθάκης – έδωσε το παρών στο Τριανόν και στην εκδήλωση της «Εποχής» όπου ο Τσακαλώτος προανήγγειλε «διαζύγιο» με το κόμμα – και με σκληρές αιχμές κατά της νέας ηγεσίας. Ακόμα περισσότερο, με ειδικές αναφορές εναντίον των Κασσελάκη – Παππά – Πολάκη.

«Και σήμερα μένει το πρόσωπο του νέου προέδρου. Μια απολίτικη ρευστή φιγούρα (θαυμαστής του Μητσοτάκη, ψήφισε Παπανδρέου, αλλά τελικά είναι αριστερός). Δεν έχει παρά θολές ιδέες για την ιστορία της χώρας, την πολιτική, την Ευρώπη, τα πολιτικά ρεύματα σκέψης, την πολιτική της ΝΔ στα μεγάλα θέματα, τη γεωπολιτική, την ίδια τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ» έγραψε ο Σταθάκης με βολές για νίκη του λαϊκισμού εντός κόμματος αλλά και σημειώνοντας πως «το ταξίδι τελείωσε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Ταυτίστηκε με την άνοδο του Τσίπρα του «ηθικού πλεονεκτήματος» και της «αξιοσύνης» της Αριστεράς. Ταυτίστηκε δυστυχώς και με την πτώση του Τσίπρα και την ψευδαίσθηση ότι αντλώντας στοιχεία από ένα «ΠΑΣΟΚ τύπου Αντρέα» θα ήταν εφικτή η επιστροφή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη διακυβέρνηση της χώρας».

Ο Σταθάκης, ανένταχτος τασικά στην πολυκατοικία του ΣΥΡΙΖΑ, είχε καιρό πάρει αποστάσεις, ήταν σε πόλεμο στα Χανιά με τον Παύλο Πολάκη, ενώ συνομιλούσε με την Ομπρέλα αλλά και νεότερα στελέχη που επίσης στέκονται σήμερα απέναντι από την ηγεσία Κασσελάκη και επίσης καταγράφουν μια κινητικότητα που θα αποκρυσταλλωθεί τις επόμενες ημέρες με σημείο τομής την ΚΕ. Οχι τυχαία στο άρθρο Σταθάκη απάντησε σκληρά ο Πολάκης, ενώ από μεριάς ηγεσίας δεν υπήρξε κάποιο σχόλιο, αφού, όπως σημειώνει στέλεχος που έχει γνώση της στρατηγικής Κασσελάκη, «θα αφήσουν το διαζύγιο να ολοκληρωθεί».

Κατά των διαγραφών των 4 τάχθηκε πάντως και η Νομαρχιακή Επιτροπή της Βόρειας Αθήνας, η οποία όμως με σκληρό τρόπο ζήτησε την παραπομπή της βουλεύτριας Ελενας Ακρίτα επειδή στήριξε στις αυτοδιοικητικές εκλογές τον Δημήτρη Γαλάνη στον Δήμο Ψυχικού-Φιλοθέης και όχι την υπό το χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Αποστολάκη. Αντίστοιχη περίπτωση καταγράφεται με τη βουλευτή Νίνα Κασιμάτη που έχει παραπεμφθεί δεοντολογικά από στελέχη της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ επειδή στήριξε στο Πέραμα τον Γιάννη Λαγουδάκο.

Related posts

Τα μυστήρια με τον διοικητή του Αγίου Ορους

admin

Παύλος Μαρινάκης: «Όσοι δεν ψηφίσουν την επίμαχη τροπολογία θα διαγραφούν»

admin

Μήνυμα Σχοινά στην Τουρκία: Όποιος αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάννης θα έχει πρόβλημα με την Ιστορία

admin

Τριπλή έρευνα για τη λίστα των ομογενών

admin

Με εννέα υπουργούς ο Ερντογάν στην Αθήνα

admin

Τσαβούσογλου: Οι ΗΠΑ πρέπει να δώσουν προσοχή στις ισορροπίες με Τουρκία και Ελλάδα, Κύπρο

admin

Να παραδώσει την έδρα η Μερόπη Τζούφη, ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων

admin

ΣΥΡΙΖΑ για Τέμπη: Η ΝΔ λέει ότι το μπάζωμα έγινε γιατί ακουγόντουσαν ανθρώπινες φωνές έξι μέρες μετά!

admin

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

admin