Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ρητορική

Ως υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο μπασκετμπολίστας Νίκος Παππάς μίλησε στην τιβί για «κυβέρνηση δολοφόνων» που «βιάζει τη δημοκρατία», ενώ την έπεσε και στους ψηφοφόρους χαρακτηρίζοντάς τους «βολεμένους». Η Πειραιώς δεν έχασε την ευκαιρία και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως «αποκτά πλέον ρητορική Κασιδιάρη». Μεταξύ μας, υπερέβαλαν λίγο οι γαλάζιοι στην αποδόμηση κάποιου ο οποίος ανεβάζει στο TikTok βιντεάκια για να περιγράψει τα χθεσινά άνοστα μακαρόνια που μαγείρεψε.

Υποψήφια

«Μετά από μια επιτυχημένη κοινοβουλευτική θητεία, είναι η σημερινή συγκυρία της πανθομολογούμενης διάβρωσης των δημοκρατικών θεσμών που με κινητοποιεί στην κατεύθυνση άλλης μιας εκλογικής μάχης· την οποία προτίθεμαι να δώσω με πνεύμα συντροφικότητας και ακατάπαυστης στήριξης της κοινής μας πορείας». Ετσι ανακοίνωσε η Δώρα Αυγέρη στο Facebook την υποψηφιότητά της για ευρωβουλευτής: με μια δόση μετριοφροσύνης σαν «πεθαμένο λικέρ» – σαν να περιμένει να την ευγνωμονούν μέχρι κι όσοι δεν υπάρχει περίπτωση να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή.

Προτάσεις

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος πρότεινε ακόμη και στο παρά πέντε της συζήτησης για την ίδρυση μη κρατικών ΑΕΙ στην Ολομέλεια της Βουλής να ξεκινήσει διάλογος ΠΑΣΟΚ – κυβέρνησης προκειμένου οι πράσινοι να παρουσιάσουν συγκεκριμένες προτάσεις που θα ζητήσουν να υιοθετηθούν. Κι αν η ΝΔ αρνηθεί να τις ενσωματώσει στο νομοσχέδιο, να καταθέσουν τροπολογία «ώστε ο κόσμος να πειστεί ότι έχουμε διαφορετική, επεξεργασμένη πειστική πρόταση με βάση το δημόσιο συμφέρον και την ποιότητα σπουδών». Μάλλον δεν θεωρεί ότι πούλησε το σκανδιναβικό μοντέλο.

Μέιλ

Ψηφοφόροι του εξωτερικού κατήγγειλαν πως στα μέιλ που χρησιμοποίησαν στην πλατφόρμα της επιστολικής ψήφου έλαβαν προεκλογικό υλικό από την Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου. Η ίδια, πάλι, ισχυρίζεται ότι δέχεται «επίθεση λάσπης» από τα αντιπολιτευόμενα κόμματα που θέλουν να πλήξουν τη θεσμική μεταρρύθμιση της ΝΔ. Τόσα χρόνια στο κυνήγι του σταυρού και κανείς δεν της έχει εξηγήσει ότι για την πλειονότητα του εκλογικού σώματος οι προωθητικές ενέργειες των πολιτευτών είναι το λιγότερο απωθητικές.

Related posts

Πώς ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίστηκε στα τρία

admin

Η συνταγή του καλού ευρωψηφοδελτίου

admin

The Economist: Γιατί ο Κ. Μητσοτάκης κέρδισε την 21η Μαΐου και αξίζει ακόμη μία τετραετία

admin

Ο Αγνωστος Χ μπροστά στις μαζικές αποχωρήσεις

admin

Η ΝΔ, η νεολαία και το μέτωπο των ΑΕΙ

admin

Θεοδωρικάκος: Οφείλει να ανακληθεί η σύλληψη Μπελέρη

admin

Το Κυπριακό ανακατεύει την τράπουλα

admin

«Ξορκίζει» την ψήφο διαμαρτυρίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Ο στόχος της ΝΔ για τις ευρωεκλογές

admin

Μητσοτάκης στο Κογκρέσο: «Στο ελληνικό κοινοβούλιο δεν με χειροκροτούν τόσο»

admin