Image default
PIRAEUS BANK

Πειραιώς: Ανοίγει το βιβλίο προσφορών-Η ανακοίνωση του ΤΧΣ

Ξεκινάει αύριο (4/3) το placement της Τράπεζας Πειραιώς με την τιμή διάθεσης ανά μετοχή να έχει κατώτερο όριο τα 3,7 ευρώ και ανώτερη τα 4 ευρώ.

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα διαθέσει το 27% του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας ή πιο συγκεκριμένα το 22% και εφόσον καλυφθεί και άλλο ένα 5%.

Oι ανάδοχοι που θα διεκπεραιώσουν την έκδοση αναμένεται να είναι οι  ΒofA, Goldman Sachs, UBS, Morgan Stanley, JP Morgan, HSBC, Euroxx, Axia, Πειραιώς ΑΧΕ θα συμμετάσχουν στο σχήμα αναδοχής με την Bank of America να λειτουργεί  ως διεθνής συντονιστής.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς συνεδρίασε και εξ ενέκρινε τις αιτήσεις της εταιρείας «ΠΕΙΡΑΙΩΣ FINANCIAL HOLDINGS Α.Ε.» και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) για την έγκριση του περιεχομένου του ενημερωτικού δελτίου για τη δημόσια προσφορά στην Ελλάδα υφισταμένων κοινών, ονομαστικών, μετά ψήφου άυλων μετοχών κυριότητας του ΤΧΣ και εισηγμένων στη Ρυθμιζόμενη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΤΧΣ:

To Tαμείο ενέκρινε, μεταξύ άλλων, τη διάθεση συμμετοχής έως 22% στο μετοχικό κεφάλαιο της Πειραιώς Financial Holdings Α.Ε. που αντιστοιχεί σε 275.080.789 υφιστάμενες κοινές, ονομαστικές, άυλες, με δικαίωμα ψήφου μετοχές, που είναι εισηγμένες στη ρυθμιζόμενη αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών  ονομαστικής αξίας 0,93 ευρώ εκάστης στο μετοχικό κεφάλαιο της Πειραιώς Holdings  τις οποίες ο Πωλητής Μέτοχος δύναται να αυξήσει κατ’ απόλυτη κρίση κατά έως 62.518.361 κοινές μετοχές  σε τιμή διάθεσης που θα καθοριστεί εντός του εύρους τιμών μεταξύ 3,70 και 4,00  ευρώ κάθε μετοχή.

Οι Προσφερόμενες Μετοχές θα διατεθούν:

  1. στην Ελλάδα, σε ιδιώτες και ειδικούς επενδυτές, με δημόσια προσφορά σύμφωνα
  2. εκτός Ελλάδας μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης σε
    1. πρόσωπα που εύλογα θεωρείται ότι είναι ειδικοί θεσμικοί αγοραστές στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής  και
    2. σε ορισμένους άλλους ειδικούς επενδυτές εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών

Σε ότι αφορά την τιμή το discount που προκρίθηκε ήταν της τάξεως του 5% κάτι το οποίο προσδιορίστηκε κυρίως από τα ισχυρά μηνύματα της ζήτησης για την έκδοση  η οποία θα εκδηλωθεί.

Το 85% της έκδοσης θα διατεθεί στο εξωτερικό και το 15% στην χώρα μας.

Από αυτό το 15% ποσοστό τουλάχιστον 30% θα κατανεμηθεί προς ικανοποίηση των αιτήσεων από Ιδιώτες Επενδυτές, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό μέχρι 70% θα κατανεμηθεί μεταξύ Ειδικών Επενδυτών και Ιδιωτών Επενδυτών βάσει της ζήτησης που θα έχει εκδηλωθεί από κάθε κατηγορία αυτών των επενδυτών (ήτοι, Ειδικών Επενδυτών και Ιδιωτών Επενδυτών).

Related posts

Τράπεζα Πειραιώς: Προσφορά υγειονομικού υλικού

admin

Αρτ. Κουρκουμέλη (Τράπεζα Πειραιώς): Η στρατηγική για την πρόληψη νέων NPLs

ad

Πειραιώς: Η «Εξέλιξη» συμμετέχει στην Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου

admin

Πειραιώς: Αισιοδοξία για επίτευξη των στόχων για τα NPLs

admin

DB: Υψηλότερες τιμές στόχοι για Πειραιώς και Alpha Bank

admin

Μεγάλου: Επενδύουμε στη νέα γενιά με το Project Future

admin

Πειραιώς: Οριστικό το «όχι» ΕΚΤ στην πληρωμή του κουπονιού των CoCos

admin

Πειραιώς: Ερχεται νέα μείωση προσωπικού και πωλήσεις θυγατρικών

admin

Τράπεζα Πειραιώς: Δωρεάν κατοικίες για τη φιλοξενία πολιτών που έχουν ανάγκη

admin