Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέο μέλος του BrainRegain-Ελληνισμός Εν Δράσει η Cenergy Holdings

Η Cenergy Holdings εταιρεία συμμετοχών με θυγατρικές την Hellenic Cables (κλάδος καλωδίων) και την Σωληνουργεία Κορίνθου (κλάδος σωλήνων χάλυβα) αποτελεί νέο μέλος του BrainReGain-Ελληνισμός Εν Δράσει. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που αναπτύσσεται από τον Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «Ελληνικές Ρίζες» για τον επαγγελματικό επαναπατρισμό Ελλήνων του εξωτερικού.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η Hellenic Cables και η Σωληνουργεία Κορίνθου συγκαταλέγονται στα νέα μέλη που είναι κορυφαίες εταιρείες στον χώρο που δραστηριοποιούνται όπως: η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (ΔEΗ), ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους ενέργειας, η ElvalHalcor μία από τις κορυφαίες παγκοσμίως βιομηχανίες παραγωγής προϊόντων αλουμινίου και χαλκού, τη Netcompany/Intrasoft, μία από τις κορυφαίες εταιρείες στον τομέα της Τεχνολογίας, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών και τη Salfo Engineers, μία από τις πλέον εξειδικευμένες ελληνικές επιχειρήσεις συμβούλων μηχανικών.

Μέσα από την απευθείας επικοινωνία των Ελλήνων του εξωτερικού με τα Στελέχη τόσο της Hellenic Cables και της Σωληνουργεία Κορίνθου σε ρόλους μέντορα, επιδιώκουν με το πρόγραμμα BrainReGain Mentoring να συμβάλλουν στην καθοδήγηση των Ελλήνων που ενδιαφέρονται για τον επαγγελματικό επαναπατρισμό τους.

Ο κ. Κώστας Βαβαρούτας, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού της Cenergy Holdings, δήλωσε:

«Η Cenergy Holdings, μέσω της συμμαχίας της BrainReGain και του προγράμματος Mentoring με στελέχη των εταιρειών της, συμβάλλει δυναμικά στη δικτύωση των Ελλήνων του εξωτερικού με την ελληνική αγορά, αναδεικνύοντας τις προοπτικές και ευκαιρίες για την επάνοδό τους στην Ελλάδα.»

Η πρωτοβουλία BrainReGain απευθύνεται σε Ελληνίδες και Έλληνες που, λόγω της οικονομικής κρίσης, οδηγήθηκαν στο εξωτερικό, με στόχο την αναζήτηση ενός καλύτερου μέλλοντος. Έχοντας ως όραμα τον επάνοδο των στελεχών για την ενίσχυση των ελληνικών επιχειρήσεων και της εθνικής οικονομίας, η αποστολή της πρωτοβουλίας είναι να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στη δημιουργία των συνθηκών που θα διευκολύνουν τον επαναπατρισμό των Ελλήνων του εξωτερικού.

Η διεθνής εμβέλεια, το κύρος και η τεχνογνωσία και των έξι νέων Μελών – εταιρειών θα συμβάλλουν στην ενδυνάμωση της Συμμαχίας και αποτελούν ένα ακόμα πόλο έλξης για την προσέλκυση περισσότερων brain drainers καθώς χρειάζονται συμπράξεις και κοινή προσπάθεια για την επίτευξη του BrainRegain.

Related posts

Inform Λύκος: Τη διανομή μερίσματος και την αγορά ιδίων μετοχών ενέκρινε η ΓΣ

admin

Κέρδη και αύξηση τζίρου το 2021 για την ΝΝ στην Ελλάδα

admin

Διεθνείς διακρίσεις για το μεταλλικό νερό ΘΕΟΝΗ

admin

Στις εταιρίες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον η Καυκάς

admin

Η Noval Property και η EBRD υπέγραψαν ομολογιακό δάνειο €10,5 εκατ.

admin

ΟΛΠ: Στις 13 Ιουλίου η ΓΣ για τη διανομή μερίσματος

admin

Office Line, McCann και Groupama Ασφαλιστική διακρίθηκαν στα Cyber Security Awards 2024

admin

Νέες ψηφιακές λύσεις ESG για εταιρείες από KPMG και Microsoft

admin

Αυξημένα έσοδα και κέρδη το 2020 για την Space Hellas

admin