Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέα υπηρεσία για βιώσιμες μετακινήσεις από το instacar

Το instacar, ψηφιακή υπηρεσία μίσθωσης οχημάτων, ανακοινώνει τη δημιουργία της νέας υπηρεσίας instaride, δίνοντας τη δυνατότητα στους συνδρομητές του, να επιλέξουν ηλεκτρικά οχήματα μικρής εμβέλειας για τις καθημερινές τους μετακινήσεις στην πόλη.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, μέσω της νέας υπηρεσίας instaride, οι συνδρομητές του instacar μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση στην απόκτηση, με το μοντέλο του ευέλικτου leasing, οχημάτων όπως ηλεκτρικά σκούτερ, ηλεκτρικά ποδήλατα και ηλεκτρικά πατίνια, για βασική ή συμπληρωματική χρήση στις καθημερινές τους μετακινήσεις.

Η υπηρεσία instaride απευθύνεται σ’ αυτούς που επιθυμούν πιο γρήγορες και πιο οικονομικές τοπικές μετακινήσεις, σε αυτούς που χρειάζονται ένα όχημα, όπως σκούτερ, ποδήλατο ή πατίνι, για μικρές μετακινήσεις για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, για αυτούς που θα ήθελαν ένα συμπληρωματικό όχημα για μετακινήσεις εντός του αστικού ιστού ακόμα και σε ανθρώπους που δεν διαθέτουν το κεφάλαιο για την αγορά ενός ηλεκτρικού οχήματος, αλλά μπορούν να το δοκιμάσουν μέσω της συνδρομητικής υπηρεσίας του instaride.

To instaride ακολουθεί τη λογική του ευέλικτου leasing, που αναπτύσσει το instacar στην Ελληνική αγορά, δεν απαιτεί προκαταβολή, παρά ένα μικρό κόστος εγγραφής (12€) και περιλαμβάνει μηνιαίαο κόστος χρήσης, το οποίο διακόπτεται όταν ο συνδρομητής το επιθυμήσει.

Η μικροκινητικότητα αποτελεί, την τελευταία δεκαετία, μια ιδιαίτερα δυναμική τάση, παγκοσμίως, αλλάζοντας τον τρόπο, με τον οποίο τόσο οι πολίτες όσο και οι ίδιες οι πόλεις αντιλαμβάνονται τις καθημερινές μετακινήσεις εντός αστικού ιστού. Ο νέος τρόπος μετακίνησης στην πόλη, αναπτύχθηκε παράλληλα με την επέκταση της ηλεκτροκίνησης, τοποθετώντας στη καθημερινότητα δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων ανά τον κόσμο, τα ηλεκτρικά ποδήλατα, τα ηλεκτρικά πατίνια και τα σκούτερ καθώς και τα μικρά ηλεκτρικά αυτοκίνητα, απαντώντας σε τρία νέα δεδομένα της εποχής: στις μεγάλες πιέσεις που δέχονται οι πόλεις, στο επίπεδο της κυκλοφορίας των οχημάτων, στην αυξανόμενη ανάγκη των πολιτών για ευελιξία στις μετακινήσεις τους καθώς και στην σημαντική τάση συμβολής των πολιτών στη μείωση της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος..

Ο Αντώνης Σαμοθράκης δήλωσε σχετικά:

«Η μικροκινητικότητα αναμένεται να αποτελέσει την κυρίαρχη τάση στις αστικές μετακινήσεις τα επόμενα χρόνια, με τους κατοίκους να επιλέγουν ηλεκτρικά οχήματα χαμηλής αυτονομίας, είτε για τις καθημερινές τους μετακινήσεις είτε για την ικανοποίηση μέρους των αναγκών τους. Το instacar, μέσω της υπηρεσίας instaride, επενδύει στον τομέα της μικροκινητικότητας, προσφέροντας επιπλέον επιλογές στους συνδρομητές του. Πιστεύουμε στην πράσινη αστική μετακίνηση και θεωρώ ότι η νέα υπηρεσία θα δώσει τη δυνατότητα σε πολλούς ανθρώπους να επιλέξουν συνειδητά μια νέα καθημερινότητα στις μετακινήσεις τους».

H ανάπτυξη της μικροκινητικότητας, προβλέπεται ότι έως το 2030 θα αφορά σε έναν ετήσιο κύκλο εργασιών που στην Ευρώπη θα ανέρχεται σε 150 δισεκατομμύρια δολάρια και θα φτάνει παγκοσμίως τα 500 δισεκατομμύρια δολάρια, αποτυπώνοντας την πρόθεση των πολιτών να εντάξουν νέους αποκλειστικούς ή συμπληρωματικούς τρόπους μετακίνησης στην καθημερινότητά τους.

Related posts

Εξαγόραστηκε το ιστορικό ξενοδοχείο Titania στο κέντρο της Αθήνας

admin

Αναβαθμίζει τη διαχείριση αποθηκών με λύση της Entersoft η Skroutz

admin

Είδη πρώτης ανάγκης για τα παιδιά της Ουκρανίας συγκεντρώνουν τα ΕΛΤΑ

admin

ROLCO: Συνεργασία με κορυφαία Πανεπιστημιακά Ιδρύματα στην Ελλάδα

admin

H Ogilvy νικήτρια στο Communication Strategy & Advertising spec της ΑΒ Βασιλόπουλος

admin

To Google Street View επιστρέφει στους δρόμους της Ελλάδας

admin

Ενδιαφέρον Intrakat για τον 2o γύρο του διαγωνισμού της Αττικής Οδού

admin

Mytilineos: Εκτόξευση κύκλου εργασιών στα 4,57 δισ. στο 9μηνο

admin

Γ. Στάσσης: ΑΠΕ και ευελιξία κεντρικοί πυλώνες του business plan της ΔΕΗ

admin