Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Μπάχαλο» στην ΠΓ και απειλές από Κασσελάκη

Σε μια επεισοδιακή (τηλε)συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, ο Στέφανος Κασσελάκης αιφνιδίασε ξανά τα στελέχη του κόμματός του. Στον απόηχο των δυσκολιών που αντιμετώπιζε η ΚΟΕΣ για να «περάσει» την υβριδική (ηλεκτρονική και διά ζώσης) ψηφοφορία τόσο για τους συνέδρους όσο και για τη στελέχωση των νομαρχιακών επιτροπών και των συντονιστικών των Ομάδων Μελών (ΟΜ), πρότεινε μετάθεση των δεύτερων για δύο εβδομάδες μετά το συνέδριο, έτσι ώστε να διασφαλιστεί το αδιάβλητο της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Οι ενστάσεις που ακολούθησαν την εισήγηση ήταν έντονες, σε βαθμό που ο Κασσελάκης αναγκάστηκε να απειλήσει με εσωκομματικό δημοψήφισμα στην περίπτωση που δεν γινόταν δεκτή. Είναι η δεύτερη φορά που ο Κασσελάκης αξιοποιεί το χαρτί αυτό – την πρώτη, η επιλογή αυτή ήταν η αφορμή για τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ. Οι αντιδράσεις των μελών της ΠΓ ήταν έντονες: μεταξύ αυτών και εκείνη του (ιστορικού στελέχους και συνομιλητή του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα) Αλέκου Φλαμπουράρη, που κατηγόρησε τον Κασσελάκη για «αυταρχική συμπεριφορά» και αποχώρησε – το παράδειγμά του ακολούθησαν και άλλοι (όπως η Κ. Νοτοπούλου), ενώ υπήρξαν και εκείνοι που έκαναν έκκληση για ηπιότερη στάση (Γ. Ραγκούσης, Δ. Τεμπονέρας κ.ά.).

Από την Κουμουνδούρου, στο τέλος της συνεδρίασης επιχειρούσαν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις των διαρροών, μιλώντας για «μεγάλη πλειοψηφία» με την οποία πέρασε η εισήγηση Κασσελάκη για αναβολή των εκλογών για τις οργανώσεις – στις 17 και 18 Φεβρουαρίου θα διεξαχθούν αποκλειστικά εκλογές για τους συνέδρους.

Κι αυτή η συζήτηση εξελίσσεται την ώρα που σήμερα κορυφώνεται στη Βουλή η μάχη για τα ομόφυλα ζευγάρια. Σε ερώτηση του Γιάννη Ραγκούση και άλλων μελών της ΠΓ στην τηλεσύσκεψη για το τι θα συμβεί στους βουλευτές που θα διαφοροποιηθούν από τη στάση του κόμματος (με «επίφοβους» ένα έως πέντε μέλη της ΚΟ), ο Κασσελάκης απάντησε πως θα υπάρξουν συνέπειες, χωρίς να κάνει άμεση αναφορά σε διαγραφές.

Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται πως τα βέλη του προέδρου του κόμματος κατευθύνονται προς τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος ήταν κι εκείνος που εξέφρασε τις περισσότερες ενστάσεις σε προηγούμενη συνεδρίαση. Παράλληλα, στα απόνερα της εκδήλωσης με παρουσία των Διονύση Τεμπονέρα, Μανώλη Χριστοδουλάκη και Εφης Αχτσιόγλου και την εμφάνιση-έκπληξη του Στέφανου Κασσελάκη, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονταν μουδιασμένα. Παρότι συμφωνούσαν γενικά πως επικοινωνιακά ο πρόεδρος του κόμματος έκλεψε τα φώτα της δημοσιότητας, κάποιοι εμφανίζονταν ενοχλημένοι γιατί είχαν οι ίδιοι βγει ανοιχτά εναντίον της εκδήλωσης θεωρώντας πως τον αμφισβητεί ο τίτλος, ενώ κάποιοι άλλοι που ενδεχομένως ήθελαν να πάνε δεν παρέστησαν λόγω «κομματικού πατριωτισμού» – και είδαν τον Κασσελάκη να εμφανίζεται ξαφνικά.

ΠΑΣΟΚ

Στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ συζητείται έντονα, τόσο από εκείνους που πήγαν στην εκδήλωση όσο και από εκείνους που απείχαν, η (πλειοψηφική μέσα στην αίθουσα) συντεταγμένη παρουσία στο κοινό προσώπων με πασοκικές καταβολές – παρότι κανένας βουλευτής και μόνο ένα μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου έδωσε το «παρών», στελέχη από τον συνδικαλιστικό και τον αυτοδιοικητικό χώρο, οι οποίοι έδωσαν τόνο. Επισήμως, η Χαριλάου Τρικούπη διά του Θανάση Γλαβίνα σημείωνε πως «επιβεβαιώθηκαν τα όσα πιστεύαμε. Οτι δηλαδή θα είναι μία συζήτηση, της οποίας και το ερώτημα ήταν λάθος και ο χρόνος».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, αναδεικνύοντας την παρουσία-έκπληξη του Στέφανου Κασσελάκη, σχολίασε πως «επιβεβαίωσε ότι ήταν περισσότερο μια συζήτηση που αφορούσε τα τεκταινόμενα εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Ηταν μια συνθήκη γεμάτη αντιφάσεις καθώς μοιάζει να αφορούσε ένα κόμμα που διασπάστηκε πριν από λίγο καιρό».

Related posts

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Και με κάλπη και ηλεκτρονικά η εκλογή προέδρου

admin

Δένδιας για πολεμικές ιαχές Τουρκίας: Οι απειλές δεν μας πτοούν, η Ελλάδα απαντά με επιχειρήματα κι αποφασιστικότητα

admin

Μανώλης Κεφαλογιάννης: «Αυστηρές κυρώσεις στην Τουρκία» ζητά, με ερώτησή του προς την Κομισιόν

admin

Γλαβίνας: Επικοινωνιακού χαρακτήρα η συνάντηση Μητσοτάκη – Τσέφεριν

admin

Εκλογές 2023: Το νέο σποτ της Νέας Δημοκρατίας – «Μια Ελλάδα που αναπτύσσεται, που παράγει»

admin

Ο «νεόφερτος Φλωρίδης» απέδωσε διάταξη της ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ, λέει η Κουμουνδούρου

admin

Οικονόμου: Προσλαμβάνονται 15,5 χιλιάδες σχολικές καθαρίστριες

admin

Περιοδεία – ορόσημο του Μητσοτάκη στα χωριά της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία

admin

Επιμένει στη δημιουργία σκιών για τα οικονομικά του Κασσελάκη η ΝΔ – Πετάτε την μπάλα στην εξέδρα απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ

admin