Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μουσικός Οίκος Νάκα: Αύξηση πωλήσεων και σταθερά κέρδη στο α’ εξάμηνο

Αύξηση πωλήσεων και διατήρηση των κερδών στα αντίστοιχα επίπεδα της προηγούμενης περιόδου σημείωσε ο Μουσικός Οίκος Νάκα κατά το πρώτο εξάμηνο της χρήσης που λήγει στις 30 Ιουνίου του 2024.

Συγκεκριμένα, η εισηγμένη εταιρεία σημείωσε άνοδο κύκλου εργασιών από τα 13,24 στα 14,1 εκατ. ευρώ, μικρή βελτίωση του EBITDA από το 1,996 στα 2,09 εκατ. ευρώ και σταθερότητα καθαρών κερδών (1,026 έναντι 1,031 εκατ. ευρώ). Στις 31/12/2023 τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας είχαν διαμορφωθεί στα 18,2 εκατ. και ο καθαρός δανεισμός μόλις στο 1,01 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εισηγμένης, «οι πωλήσεις στο β’ εξάμηνο εκτιμώνται ότι θα είναι υψηλότερες από το αντίστοιχο της προηγούμενης περιόδου. Στο μέτρο της καλύτερης δυνατής αντίληψης που μπορεί να έχει η διοίκηση μέσα στις παρούσες συνθήκες της ελληνικής και παγκόσμιας οικονομίας, προβλέπεται ότι για το σύνολο της χρήσης ο κύκλος εργασιών θα είναι αυξημένος σε σχέση με την προηγούμενη χρήση. Τα κέρδη του Ομίλου, εκτιμάται ότι θα παραμείνουν στο ίδιο επίπεδο περίπου σε σχέση με τα αντίστοιχα της προηγούμενης χρήσης.

Βασικές παράμετροι για την πορεία των κερδών του Ομίλου είναι: α) Η συμπεριφορά των καταναλωτών στο τέταρτο τρίμηνο της χρήσης, η οποία λόγω πληθωρισμού τιμών σε βασικά είδη καθημερινής κατανάλωσης, ενδεχομένως να επηρεάσει τις πωλήσεις του Ομίλου β) Ο απρόσκοπτος εφοδιασμός του Ομίλου με προϊόντα τεχνολογίας άμεσης ζήτησης αλλά και λοιπών εμπορευμάτων και γ) Η διαμόρφωση του κόστους μεταφορικών».

Πάντως, η Μουσικός Οίκος Νάκα προχωρεί το επενδυτικό της πρόγραμμα, αναβαθμίζοντας την τεχνολογική της υποδομή (απόκτηση νέου προγράμματος ERP) και διευρύνοντας την προσφορά υπηρεσιών στο κομμάτι του ηλεκτρονικού της καταστήματος (οι σχετικές πωλήσεις διαμορφώνονται γύρω στο 17%-18% του συνόλου με ανοδική τάση).

Πέραν αυτού, αναμένεται να διευρύνει την προϊοντική του γκάμα, αποκτώντας νέα brand names στο χώρο των μουσικών οργάνων. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, μια κάποια περιορισμένη επίδραση από τα νέα αυτά προϊόντα θα προλάβει ίσως να φανεί και στις λογιστικές καταστάσεις της χρήσης που λήγει στις 30 Ιουνίου του 2024, ωστόσο το μεγαλύτερο τμήμα των ωφελειών θα φανεί στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Related posts

Ανεβάζουν ταχύτητα οι Ευρωσύμβουλοι

admin

ΕΔΑ Αττικής: Ολοκληρώθηκε το έργο σύνδεσης Φυσικού Αερίου στο Στρατόπεδο «Παπάγου»

admin

Ευτ. Βασιλάκης: Θέλουμε να αγοράσουμε τα warrants, πόσο θα κοστίσουν

admin

Εκσυγχρονισμένο κατάστημα Lidl στη Σύρο, επένδυση €3,5 εκατ.

admin

Πλειοψηφικό πακέτο της Beanies απέκτησε η Cafetex

admin

Alpha Bank: Ασκήθηκαν 1,14 εκατ. δικαιώματα στο stock option plan

admin

Γιαννακλής (Eurobank): Οι νέες τάσεις που κυριαρχούν στο banking

admin

Στρατηγική συνεργασία Ερρίκος Ντυνάν – Interamerican

admin

Στο εξωτερικό πωλούνται 4 στα 10 προϊόντα της ΜΕΒΓΑΛ

admin