Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Πρωινή…. αυτοψία σε σούπερ μάρκετ για τη «Μόνιμη Μείωση Τιμής» – Selfies και «πηγαδάκια» με προσωπικό και πελάτες

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το πρωί σούπερ μάρκετ στην περιοχή της Λεωφόρου Αθηνών.

Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την πορεία εφαρμογής της πρωτοβουλίας «Μόνιμη Μείωση Τιμής», όπου πλέον έχουν ενταχθεί περισσότεροι από 868 κωδικοί προϊόντων που υπάγονται σε 37 κατηγορίες αγαθών, και για τη συνεχιζόμενη εφαρμογή του προγράμματος «Καλάθι του Νοικοκυριού».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εργαζόμενους και πελάτες του καταστήματος, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Τον Πρωθυπουργό συνόδευσε ο Υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας.

«Στόχος οι κωδικοί στο πρόγραμμα “Μόνιμη Μείωση Τιμής” να φτάσουν τους 1.000»

Οπως έχει τονίσει ο πρωθυπουργός, για το μέτρο «μόνιμη μείωση τιμής»: «Στόχος μας είναι οι κωδικοί να φτάσουν τους 1.000. Και πιστεύω θα τον πετύχουμε, καθώς πάνω από 50 εταιρίες έσπευσαν να ανταποκριθούν, επιδεικνύοντας αίσθημα κοινωνικής ευθύνης. Παράλληλα, επεκτείνουμε μέχρι το τέλος του 2023 το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης για το “Καλάθι του Νοικοκυριού”».

Σύμφωνα δε με τον Κώστα Σκρέκα σε πολλές κατηγορίες από τα προϊόντα τα οποία έχουν ανακοινωθεί για «Μόνιμη Μείωση Τιμής», η έκπτωση είναι μεγαλύτερη από το ελάχιστον υποχρεωτικό του 5%.

«Στα αλεύρια, η έκπτωση είναι πάνω από 5%, είναι 10%. Οι νέες τιμές που ανακοίνωσαν οι προμηθευτές στο υπουργείο Ανάπτυξης είναι χαμηλότερες κατά 10% από τις τιμές πριν τις 19 Σεπτεμβρίου. Το 5% είναι η ελάχιστη μείωση τιμής. Πολλές εταιρείες επιλέγουν να έχουν μεγαλύτερη μείωση τιμής», είχε πει ο υπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι από τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου μπήκαν στο μικροσκόπιο του υπουργείου Ανάπτυξης οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ, με τα αρμόδια κλιμάκια να πραγματοποιούν ελέγχους για το εάν τηρείται η νομοθεσία περί της σήμανσης των προϊόντων που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία «μόνιμη μείωση τιμής».

Related posts

Μετά τον σάλο η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου ρωτά πώς έγινε μέλος στον… iSYRIZA

admin

Μητσοτάκης: Επίσκεψη του πρωθυπουργού σε χώρους δουλειάς όπου εφαρμόζεται η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας

admin

Στέφανος Κασσελάκης: Μίλησε για «σύγχρονη πατριωτική αριστερά»

admin

AΛΛΟ ΕΝΑ ΣτΕ

admin

Ηχηρό μήνυμα Μενέντεζ στην Τουρκία με νέο «όχι» στα F-16: «Οι εισβολές στον ελληνικό εναέριο χώρο πρέπει να σταματήσουν»

admin

Παύλος Μαρινάκης: Εχει δημιουργηθεί ειδικός μηχανισμός άμεσης αποζημίωσης

admin

Ανδραβίδα: Σήμερα η κηδεία του συγκυβερνήτη του μοιραίου Φάντομ – Τα αναπάντητα ερωτήματα

admin

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Προσκλητήριο Τεμπονέρα για σύγκλιση με όρους

admin