Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

AΛΛΟ ΕΝΑ ΣτΕ

Η απόφαση του Συμβουλίου της Ελλάδας για τον νόμο Τσιάρα του 2021, που ανακίνησε θεσμικά την υπόθεση των υποκλοπών, δεν είναι η μοναδική απόφαση που αναμενόταν. Εκκρεμεί μια ακόμη, η απόφαση για την αλλαγή της σύνθεσης της ΑΔΑΕ, μετά από σχετική προσφυγή του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Υπενθυμίζεται πως οι αντιδράσεις αφορούν τον τρόπο που η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής αντικατέστησε τα μέλη της ΑΔΑΕ, που είχαν ξεκινήσει τη διερεύνηση του σκανδάλου των υποκλοπών και η θητεία τους είχε λήξει, και βασικά την πλειοψηφία των 3/5 με την οποία λήφθηκε η απόφαση – ο απαιτούμενος αριθμός, έλεγαν οι περισσότεροι συνταγματολόγοι τον περασμένο Νοέμβριο, ήταν τα 17 «ναι» και όχι 16 με τα οποία τελικά επικράτησαν οι αλλαγές. Το δεκαδικό που προέκυψε στις πράξεις δεν αφαιρείται, τόνιζαν, όταν υπάρχει ρητή συνταγματική πρόβλεψη για την αυξημένη πλειοψηφία.

ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΟΣ

Το παράδοξο με την «πράσινη» υποψηφιότητα Ζαγοράκη ήταν το εξής: την ημέρα που παρουσιάστηκε από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ παρέμενε εν ενεργεία ευρωβουλευτής της ΝΔ, χωρίς να έχει προχωρήσει σε δήλωση ανεξαρτητοποίησης – ήταν το κόμμα που τον διέγραψε μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του. Δεν ξέρω αν τελικά η κίνηση «θα βγει» (το ΠΑΣΟΚ θέλει ενίσχυση στη βόρεια Ελλάδα), αλλά όσοι εντός του κόμματος έχουν αντιρρήσεις κρατούν χαμηλούς τόνους -επισημαίνοντας ωστόσο πως «όλες οι επιλογές κρίνονται».

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ

Στη Νέα Αριστερά, από την άλλη, υπενθύμιζαν πως ο Ζαγοράκης δεν είχε μόνο καταψηφίσει το σκληρό ψήφισμα για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα τον περασμένο Φεβρουάριο, αλλά είχε συνυπογράψει το αντιψήφισμα-πρόταση του ΕΛΚ, που έλεγε ακριβώς τα αντίθετα. Γιατί ήταν αυτοί, όμως, που έκαναν σκληρά σχόλια στη Χαριλάου Τρικούπη για το θέμα; Γιατί τα στελέχη του σχηματισμού, που το προηγούμενο διάστημα μιλούσαν διαρκώς για την Αριστερά επιμένοντας και υπογραμμίζοντας τον όρο, διαπιστώνουν αυτές τις μέρες πως τα μεγαλύτερά τους κέρδη δεν έρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ πια, αλλά από έναν άμεσο δίαυλο εισροών – εκροών που έχει δημιουργηθεί με το ΠΑΣΟΚ.

ΤΡΕΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Πριν πακετάρει για τη Νέα Υόρκη, όπου θα παραμείνει από τις 13 έως τις 16 Απριλίου, ο Στέφανος Κασσελάκης έχει άλλες δουλειές στην Αττική – και συγκεκριμένα την παρουσίαση των υποψήφιων ευρωβουλευτών που θα λάβουν μέρος στις προκριματικές, στην περιφέρεια της Αττικής, διεκδικώντας έναν από τους 4 σταυρούς από τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ. Η παρουσίαση θα σπάσει στα τρία: το πρώτο μέρος θα γίνει σήμερα στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου Νέας Ιωνίας, το δεύτερο μέρος αύριο στο Περιστέρι και η επόμενη την Πέμπτη, στη Νέα Σμύρνη.

Related posts

Πώς μια απόφαση των ΗΠΑ θα κρίνει τη «μάχη των αιθέρων» Ελλάδας – Τουρκίας στο Αιγαίο

admin

Ανδρέας Πάτσης: Την άρση ασυλίας του βουλευτή ζήτησε ο εισαγγελέας

admin

«Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε»

admin

Οικονόμου για Power Pas: Πόσοι θα δουν τα χρήματα στον λογαριασμό τους την Παρασκευή

admin

Προξενεία στη Λιβύη, γεωτρύπανα στο «τριεθνές»

admin

Οι αγρότες περικυκλώνουν Παρίσι και αεροδρόμια

admin

Φυσικό αέριο: Νέα, πιο ρεαλιστική πρόταση για το πλαφόν ζητούν από την Κομισιόν, Ελλάδα και άλλες 14 χώρες

admin

Βορίδης: Επιμένει ότι δεν θα ψηφίσει υπέρ του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών

admin

Αμπντούλ Χαμίντ Χαν: Με ελικόπτερο προσγειώθηκε ο Ερντογάν

admin