Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ

Στρατηγικό αδιέξοδο

Από τη μία, ο Στέφανος Κασσελάκης κόβει τους δεσμούς του με τους εκσυγχρονιστές που τάχθηκαν τα τελευταία χρόνια με τον ΣΥΡΙΖΑ – η υποτίμηση που κατ’ εξακολούθηση δείχνει αυτές τις ημέρες για την οκταετία Σημίτη δεν είναι το ίδιο με ένα απλό «no show» σε μια εκδήλωση. Από την άλλη, το κόμμα του προετοιμάζεται για την έξοδο των πιο αριστερών στελεχών του. Αρα, σε ποιον ακριβώς απευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον; Μόνο στους ενδιάμεσους κεντροαριστερούς-σοσιαλδημοκράτες; Και θεωρεί άραγε πως είναι τόσοι πολλοί ώστε να τον τροφοδοτήσουν για να επιστρέψει στα προ του καλοκαιριού ποσοστά του;

Το «αίμα» του 3%

Ολα τα μάτια έπεσαν στην ομιλία του Ευκλείδη Τσακαλώτου στο «Τριανόν», όμως μεγαλύτερο ενδιαφέρον είχε αυτή της Σίας Αναγνωστοπούλου. Γιατί αυτή, που εκλέγεται στην Αχαΐα, εξέφρασε όχι μόνο τον εκνευρισμό με τους χειρισμούς Κασσελάκη και λοιπών της επιτελικής ομάδας, αλλά και τον δισταγμό μιας αρκετά σημαντικής μερίδας στελεχών να αποχωρήσουν από το κόμμα στο οποίο έχουν περάσει τη ζωή τους. Η φράση για το «αίμα του 3%» δείχνει και τη σχέση που υπάρχει – και κάνει τις συνθήκες της επικείμενης αποχώρησης ακόμα πιο δραματικές, ειδικά αν η απάντηση των προεδρικών παραπέμπει, περισσότερο ή λιγότερο κομψά, «στα τσακίδια».

Νέοι στο Tik Tok

Δύο νέες προσθήκες έγιναν αυτές τις μέρες στο Tik Tok, η καθεμία με το δικό της ενδιαφέρον: ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Σπυρόπουλος, και το ανερχόμενο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύσης Τεμπονέρας, εγκαινίασαν την παρουσία τους στην πλατφόρμα με τρόπο που θυμίζει επιτυχημένους πολιτικούς λογαριασμούς στο Tik Tok. Η πιο απλή εξήγηση είναι ότι το ΠΑΣΟΚ θέλει να απευθυνθεί στη νέα γενιά και ο Τεμπονέρας θέλει βήμα ενόψει εσωκομματικών ξεκαθαρισμάτων. Μια πιο πονηρεμένη όμως θα μπορούσε να πει πως ένας εν δυνάμει υποψήφιος ευρωβουλευτής (ή και δύο) πριν πεινάσει μαγειρεύει.

Δέντρα και συμπάθεια

Του την πέφτουν του Χάρη Δούκα γιατί είναι και με τα δέντρα και με το μετρό – οι μεν γιατί η αντίδρασή του δεν είναι πιο δυναμική και οι δε γιατί «τα Εξάρχεια δεν είναι άβατο, υπάρχουν συμβάσεις κ.λπ.». Και οκ οι πρώτοι, αυτό είναι το σύνηθες καλωσόρισμα στους νέους δημάρχους. Πραγματικό ενδιαφέρον θα έχει αν τα δέντρα (σε τρία πάρκα, όχι μόνο στα Εξάρχεια) και η Βασιλίσσης Ολγας θα μπουν υπό συζήτηση στην επικείμενη συνάντηση Δούκα – Μητσοτάκη.

Related posts

Γεραπετρίτης: «Με πρωτοβουλία του Ολυμπιακού, σήμερα ο αθλητισμός συναντά τον ανθρωπισμό»

admin

Τι ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τους Ευρωπαίους στη Σύνοδο Κορυφής

admin

ΤΟΞΙΚΟΤΗΤΑ

admin

Ευχαρίστησε την ΕΜΑΚ ο Μητσοτάκης – «Βαθιά υπόχρεοι για την αποστολή σας»

admin

ΑΝΕΚΦΡΑΣΤΟΣ

admin

Πλεύρης: Απολύτως ελεγχόμενη η αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού – Τι είπε για νέα μέτρα

admin

«Οι σχέσεις ΗΠΑ-Ελλάδας είναι ισχυρότερες από ποτέ» – Η ανάρτηση του Τζορτζ Τσούνη

admin

Αποσύρεται η Εθνική Δημιουργία από τις εκλογές

admin

Τα πρόσωπα της ημέρας

admin