Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα πρόσωπα της ημέρας

Μεροληψία

Οταν το ΕΛΚ έχριζε την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν εκ νέου υποψήφια, όλα φαίνονταν καλά γι΄ αυτή, αφού δεν υπήρχε σοβαρός αντίπαλος από άλλη ευρωομάδα. Σήμερα πάλι, παρότι δεν έχει ξεκινήσει καλά καλά την καμπάνια επανεκλογής της, δέχεται πυρά. Για παράδειγμα, κάποιοι επίτροποι και μερίδα ευρωβουλευτών ήδη της επιτίθενται γιατί διόρισε σε μια ακριβοπληρωμένη θέση τον γερμανό υποψήφιο με τα λιγότερα προσόντα. Η μεροληψία είθισται να κοστίζει πάντα περισσότερο πριν από μια αναμέτρηση.

Ελεγχος

Μερικούς μήνες νωρίτερα ακουγόταν πολύ στις Βρυξέλλες. Ο Μάριο Ντράγκι πρέπει να είναι ο επόμενος πρόεδρος της Κομισιόν, έλεγαν θαυμαστές του ανθρώπου που έσωσε το ευρώ με τη διάσημη πια φράση «whatever it takes». Ωστόσο, οι μυημένοι στα παρασκήνια ήξεραν ότι οι τωρινοί ευρωπαίοι ηγέτες ποτέ δεν θα τον ήθελαν. Για ποιο λόγο; Θα ήταν ικανός να ελέγξει την ατζέντα, αλλά δεν υπάρχουν πολλοί ανάμεσά τους ικανοί να ελέγξουν εκείνον. Ο Σούπερ Μάριο τους επισκιάζει γενικώς.

Παράδοξο

Η Τζόρτζια Μελόνι είναι μάλλον η μεγάλη κερδισμένη του νέου αυστηρότερου Συμφώνου για τη Μετανάστευση που πέρασε από το Ευρωκοινοβούλιο. Οχι μόνο γιατί η Ιταλία είναι χώρα υποδοχής ή νίκησε τελικά στο μπρα ντε φερ με τον Σολτς, αλλά κι επειδή δύο μήνες πριν από την ευρωκάλπη μπορεί να πει στους ψηφοφόρους ότι κάτι έκανε. Το παράδοξο, βέβαια, είναι πως το ίδιο θα έχουν την άνεση να κάνουν και οι κεντροδεξιοί – οι πιο λάιτ απ΄ αυτήν συντηρητικοί, δηλαδή.

Ευρωεκλογές

Ως πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, η Ρομπέρτα Μέτσολα βρίσκεται καιρό τώρα σε πανευρωπαϊκή περιοδεία προκειμένου να πείσει τους νέους της ΕΕ να ψηφίσουν την 9η Ιουνίου. Σε έρευνα που έγινε σε δείγμα 5.200 πολιτών σε Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Σλοβενία και Λιθουανία, όμως, ο Κάρλο Πουτζντεμόν εμφανίζεται πιο αναγνωρίσιμος από εκείνη. Εντάξει, τι κι αν η έρευνα παραγγέλθηκε από καταλανούς αυτονομιστές; Δεν αναιρεί πως όσοι είναι διάσημοι στην πλατεία Λουξεμβούργου δεν είναι απαραίτητα γνωστοί και παραέξω.

Related posts

Τι προσδοκά η Αθήνα και τι εξασφάλισε η Άγκυρα

admin

Χαρίτσης για αλλαγές σε ποινικό κώδικα – «Οπισθεν ολοταχώς, με περισσότερη φυλακή»

admin

Διπλωματικό επεισόδιο: Εφυγε από την Τρίπολη της Λιβύης ο Δένδιας

admin

Βαρθολομαίος: Στην Αποκαθήλωση στην Ιμβρο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

admin

Τουρκικές εκλογές: «Όποιος και να γίνει πρόεδρος, θα επιστρέψει η αναθεωρητική πολιτική» – Τι λέει ο Σταθακόπυλος

admin

Τι γυρεύει ο τούρκος ΥΠΕΞ στη Βεγγάζη;

admin

Το… δανεικό σακάκι και το «κομματόσκυλο» ο Πίνατ

admin

Θεοδωρικάκος: Κατέθεσε μήνυση εναντίον του απόστρατου

admin

Στέφανος Κασσελάκης: Διαψεύδει δημοσίευμα ότι ήταν μέλος των Ρεπουμπλικανών

admin