Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με όχημα τη βιωσιμότητα και στόχο την ποιότητα και το περιβάλλον

Sponsored content

Η κλιματική κρίση έχει επηρεάσει ριζικά και αμετάκλητα την προσβασιμότητα στο νερό, τον πιο κρίσιμο φυσικό πόρο που διαθέτουμε, ενώ η ρύπανση και η αυξανόμενη ζήτηση απειλούν την ευημερία των ανθρώπων και των οικοσυστημάτων. Όλα αυτά, κάνουν επιτακτική την ανάγκη να αναθεωρήσουμε τον τρόπο διαχείρισης του νερού, και να εστιάσουμε στο πρόβλημα, τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Και επειδή λίγο πολύ, όλοι ανησυχούμε για το μέλλον και τον πλανήτη που θα κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές, έχουμε αρχίσει να δίνουμε προτεραιότητα στην προστασία του. Βάζοντας το λιθαράκι μας για ένα καλύτερο μέλλον, δίνουμε βάση στην ποσότητα νερού που καταναλώνουμε και επιλέγουμε brands με πράσινη φιλοσοφία, και προσήλωση στον παγκόσμιο κοινό στόχο, τη διάσωση του πλανήτη.

Έτσι, όλο και περισσότερες εταιρείες υιοθετούν στρατηγικές φιλικές προς το περιβάλλον και υλοποιούν προγράμματα και δράσεις για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, όπως το AQUA Carpatica, μια εταιρεία για την οποία η βιώσιμη ανάπτυξη, και κατ’ επέκταση η περιβαλλοντική ευσυνειδησία, είναι ο πυρήνας του εταιρικού DNA της. Άλλωστε, οι ρίζες της εταιρείας βρίσκονται στα Καρπάθια Όρη, στα τελευταία απάτητα δάση, όπου η ζωή είναι ακόμα παρθένα καθώς δεν έχει επηρεαστεί από τον ανθρώπινο παράγοντα. Σε αυτή την ανέγγιχτη γη, υπάρχει πάνω από το 60% των φυσικών ιαματικών πηγών στην Ευρώπη, ένας πολύτιμος πόρος που το AQUA Carpatica έχει υποσχεθεί προστατεύει, όπως και όλο το φυσικό περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής. Έτσι, επενδύει συνεχώς στο υδάτινο οικοσύστημα, και προωθεί την επιστημονική κατανόηση της σωστής διαχείρισης και προστασίας των υδάτινων πόρων. Το AQUA Carpatica συνεργάζεται συστηματικά με μια ομάδα υδρογεωλόγων, οι οποίοι συλλέγουν δείγματα για να διαπιστώσουν αν ο υδροφόρος ορίζοντας αναπληρώνεται τακτικά, ώστε να διασφαλιστεί ότι η πηγή και ο κύκλος του νερού αντιμετωπίζεται με σεβασμό. Σε αυτό το πλαίσιο, πραγματοποιούνται περισσότεροι από 1.500 έλεγχοι νερού την ημέρα.

Ωστόσο, το AQUA Carpatica δεν περιορίζεται μόνο στις αναλύσεις αλλά φροντίζει οι συσκευασίες της να είναι eco friendly. Ήδη από το 2021 τα προϊόντα της κυκλοφορούν σε φιάλες που έχουν κατασκευαστεί από 100% rPet, ενώ σύντομα αναμένονται και συσκευασίες με μη αποσπώμενα καπάκια, καθώς η εταιρεία εναρμονίζεται στην ευρωπαϊκή νομοθεσία. Παράλληλα, σε πολλές χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται, υλοποιεί μια σειρά από εκπαιδευτικά, ενημερωτικά προγράμματα με θέμα την σημασία της ανακύκλωσης στην καθημερινότητά μας, ενώ στηρίζει και δράσεις αναδάσωσης, καθώς και ομάδες για την προστασία άγριων ζώων, όπως τον Αρκτούρο στη Β. Ελλάδα.

Εκτός από το περιβάλλον, το AQUA Carpatica στηρίζει τις τοπικές κοινωνίες με κάθε τρόπο, καθώς θεωρεί ότι δεν μπορεί να είναι αμέτοχο μπροστά στις καταστροφικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. Έτσι, από την πρώτη στιγμή βρέθηκε κοντά στους ανθρώπους που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές και χρειάζονταν άμεσα βοήθεια, προσφέροντας νερό AQUA Carpatica σε νοσοκομεία των πληγεισών περιοχών, όπως το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας, το Μαιευτήριο Τρικάλων κ.α..

Η ποιότητα του AQUA Carpatica είναι αδιαμφισβήτητη και τα 88 βραβεία που έχει αποσπάσει μέχρι τώρα, αποδεικνύουν την ασυναγώνιστη γεύση και την αμετάβλητη ποιότητά του. Οι πηγές βρίσκονται καλά κρυμμένες, απομονωμένες από οποιαδήποτε ανθρώπινη ή βιομηχανική δραστηριότητα. Έτσι, το νερό αναβλύζει καθαρό και γάργαρο χωρίς να παρεμβάλλεται οποιαδήποτε τεχνητή διεργασία και φτάνει στις πηγές έτοιμο για κατανάλωση, απαλλαγμένο από κάθε αρνητικό φορτίο όπως είναι τα νιτρικά. Για να διασφαλιστεί η ποιότητά του, καθημερινά διενεργούνται κατά μέσο όρο 950 αναλύσεις, όπου εξετάζονται δείγματα από όλα τα σημεία ελέγχου: πηγές δεξαμενές, τελικό προϊόν, ενώ κάθε μία ώρα λαμβάνονται δείγματα από τη γραμμή εμφιάλωσης για να ελέγχεται κάθε παρτίδα ξεχωριστά. Η ανάλυση αφορά το χρώμα, τη γεύση, την οσμή, τη θερμοκρασία και οι χημικές παράμετροι μπορεί να περιλαμβάνουν: ανόργανα άλατα, ηλεκτρολύτες, pH, οξύτητα, αλκαλικότητα κ.λπ. Αντίστοιχα, γίνονται 600 μικροβιολογικές αναλύσεις ημερησίως που διασφαλίζουν σε επίπεδο 100% σταθερά την καθαρότητα και την ασφάλεια των 18 κωδικών που παράγονται στις εγκαταστάσεις.

Το Φυσικώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica είναι φυσικά και όχι τεχνητά αεριούχο, γεγονός που οφείλεται στα αρχαία, υπόγεια ηφαίστεια. Σε βάθος μεγαλύτερο από 200 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης, ένα στρώμα μεταμορφωσιγενούς πετρώματος προστατεύει το νερό, καθώς αυτό αναμιγνύεται υπόγεια με φυσικό διοξείδιο του άνθρακα (CO2), δίνοντας στο AQUA Carpatica φυσικές φυσαλίδες. Το Φυσικώς Ανθρακούχο AQUA Carpatica διακρίνεται ανάμεσα σε άλλα νερά της ίδιας κατηγορίας, γιατί φτάνει στο ποτήρι μας πεντακάθαρο και με παντελή έλλειψη νιτρικών. Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό, προέρχεται από την καρδιά των Καρπάθιων και την προστατευόμενη πηγή Bajenaru. Το νερό AQUA Carpatica συλλέγεται από την πηγή με τρόπο που να διατηρεί αναλλοίωτη την αναλογία του σε μέταλλα, το ισορροπημένο pH και την γεύση του. Είναι σχεδόν χωρίς νιτρικά (0,6 mgr/l) και μπορεί να καταναλωθεί από μωρά, νήπια και γυναίκες σε εγκυμοσύνη.

Όλα αυτά τα δεδομένα είναι ο λόγος που το AQUA Carpatica έχει χαρακτηριστεί από τους ειδικούς ως «nature’s most perfect water», καθώς φτάνει στο ποτήρι μας καθαρό και κρυστάλλινο, έτσι όπως καμία τεχνητή επεξεργασία δεν μπορεί να μας το προσφέρει. Οι εγκαταστάσεις εμφιάλωσης βρίσκονται 12 χιλιόμετρα μακριά από τις πηγές, οι οποίες παραμένουν προστατευμένες από τον ανθρώπινο παράγοντα, μέσα στο πιο σπάνιο και άγριο οικοσύστημα της Ευρώπης. Όλα αυτά έχουν αναδείξει το AQUA Carpatica ως την πιο αγνή και ασφαλή επιλογή νερού για υγεία των αγαπημένων μας και τη δική μας.

--.GR

Related posts

ΥΠΕΘΟ: POS υποχρεωτικά έως τον Φεβρουάριο σε 35 νέους κλάδους

admin

Το Πλαίσιο αυξάνει το μισθό σε περισσότερους από 700 συνεργάτες του

admin

Πρώτη αρωγή: Συνεχίζονται οι καταβολές προς αγρότες και κτηνοτρόφους για τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου

admin

ΟΑΕΔ – Επιδοτούμενη εργασία: Μέχρι την Παρασκευή οι αιτήσεις επιχειρήσεων για το πρόγραμμα

admin

ΔΥΠΑ: Πρόγραμμα νέας επιχειρηματικότητας για 1.900 ωφελούμενους ηλικίας 30 έως 55 ετών

admin

Χρηματιστήριο Αθηνών: Πτώση 0,35% – Σε μεσαία κεφαλαιοποίηση και περιφέρεια το επενδυτικό ενδιαφέρον

admin

Επίδομα παιδιού Α21: Στους λογαριασμούς 635.000 δικαιούχων η τριμηνιαία δόση

admin

Υπ. Οικονομικών: Τι αλλάζει το νέο νομοσχέδιο σε μισθούς δημοσίου, Market και Youth Pass – 14 ερωτήσεις και απαντήσεις

admin

Wall Street: Άλμα 460 μονάδων για τον Dow Jones μετά τα νέα για το εξιτήριο Τραμπ

admin