Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα παιδιού Α21: Στους λογαριασμούς 635.000 δικαιούχων η τριμηνιαία δόση

Το

επίδομα παιδιού Α21

του

ΟΠΕΚΑ

και συγκεκριμένα η 4η τριμηνιαία δόση αναμένεται να μπει στους λογαριασμούς των δικαιούχων από σήμερα.

Ειδικότερα, διαθέσιμα θα είναι από σήμερα το απόγευμα στα ΑΤΜ τα ποσά που αντιστοιχούν στην δ’ δόση για το επίδομα παιδιού σε 635.103 δικαιούχους.

Το ποσό του επιδόματος, διαμορφώνεται σε 70 ή 42 ή 28 ευρώ για κάθε παιδί για το πρώτο και δεύτερο παιδί ανά μήνα, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος και σε 140 ή 84 ή 56 από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί, ανά μήνα.

Κάπως έτσι, η δ’ δόση του επιδόματος τέκνων Α21 μαζί με τα όποια αναδρομικά εξοφλείται -από τα γκισέ- Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, ενώ την προηγούμενη της πληρωμής εργάσιμη ημέρα -σήμερα Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου– και κατά τις απογευματινές ώρες, τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα από τα ΑΤΜ των τραπεζών.

Πώς υπολογίζεται το ποσό για το επίδομα παιδιού
Το δικαιούμενο ποσό υπολογίζεται βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που δηλώνονται στην αίτηση Α21 και των συνολικών οικογενειακών αποδοχών που οι δικαιούχοι δήλωσαν ως εισοδήματα του φορολογικού έτους 2022.

Επισημαίνεται ότι, μεταξύ των προϋποθέσεων που ελέγχονται για τη χορήγηση του επιδόματος παιδιού είναι η φοίτηση των εξαρτώμενων τέκνων στην υποχρεωτική εκπαίδευση -από το προ νήπιο έως και το Γυμνάσιο- και η επάρκεια φοίτησης.

Στην αίτηση Α21 πρέπει να καταχωρηθούν απαραιτήτως τα σχετικά πεδία, όπως τα στοιχεία της Σχολικής Μονάδας, η Τάξη και ο Αριθμός Μητρώου του τέκνου που βρίσκεται στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

Εάν διασταυρωθούν όλα τα στοιχεία του/της μαθητή/τριας, η αίτηση μπορεί να προχωρήσει κανονικά. Εάν δεν διασταυρωθούν εμφανίζεται σχετική επισήμανση στην αίτηση και ο αιτών καλείται να επισυνάψει στην ηλεκτρονική αίτηση Α21 το απαραίτητο δικαιολογητικό.

Ειδήσεις σήμερα:Το πρώτο γκάλοπ για Κασσελάκη και οι απειλές προς αντάρτες ΣΥΡΙΖΑ για έξωση και… αφουμιγκέισον Κέιτ Μπέκινσεϊλ: Με φωτογραφίες με μπικίνι απάντησε σε όσους της είπαν ότι «πείραξε» τη μύτη της

Related posts

Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Τέλος χρόνου για τα voucher της ΕΕΤΑΑ – Τα εισοδηματικά κριτήρια

admin

Επίδομα 800 ευρώ: Τα 21 μέτρα για εργαζόμενους και ανέργους

admin

Romanee Conti: Τα μυθικά κρασιά που κόβουν την ανάσα με την ποιότητα και την τιμή τους και προκαλούν φρενίτιδα στους συλλέκτες

admin

ΕΕ: Πλαφόν στα 10.000 ευρώ τίθεται για πληρωμές σε μετρητά

admin

Επίδομα παιδιού – ΟΠΕΚΑ: Κλείνει η πλατφόρμα Α21 για πληρωμές στους δικαιούχους

admin

Φόροι ακινήτων: Τι αλλάζει με τις εισηγήσεις για τις νέες αντικειμενικές

admin

Wall Street: Μικτά πρόσημα μετά τα στοιχεία για την αγορά εργασίας

admin

Χατζηδάκης: Να «τρέξουν» άμεσα οι αιτήσεις για την παραγραφή μη βεβαιωμένων οφειλών πέραν της 10ετίας

admin

ΡΑΑΕΥ: Στέλνει «ραβασάκια» στους προμηθευτές για να μετριάσει τη σύγχυση των καταναλωτών

admin