Image default
ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΝΕΑ

Μεγαλύτερος μέτοχος της UBS το κρατικό ταμείο της Νορβηγίας

Το κρατικό επενδυτικό ταμείο του 1,4 τρισ. δολαρίων της Νορβηγίας έχει γίνει ο μεγαλύτερος μέτοχος της UBS, καθώς η ελβετική τράπεζα προσπαθεί να κερδίσει τους διεθνείς επενδυτές μετά την εξαγορά της Credit Suisse.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, η Norges Bank Investment Management (ΝΒΙΜ), η οποία διαχειρίζεται το μεγαλύτερο κρατικό επενδυτικό ταμείο στον κόσμο, αύξησε το μερίδιό της στην UBS σε πάνω από 5% αυτόν τον μήνα, έχοντας διατελέσει μέτοχος στον όμιλο για σχεδόν 20 χρόνια.

Τα στελέχη της UBS δέχθηκαν πιέσεις τους τελευταίους έξι μήνες για να αποδείξουν στους επενδυτές ότι μπορούν να επιτύχουν την ενορχηστρωμένη από το κράτος διάσωση της πρώην ανταγωνίστριας Credit Suisse 3,4 δισ. δολαρίων. Πολλοί διαχειριστές μεγάλων funds επικεντρώνονται στο πόσο καλά διαπραγματεύεται η UBS την περίπλοκη διαδικασία ολοκλήρωσης και πόσο γρήγορα θα κάνουν restart οι αποδόσεις των μετόχων.

Η NBIM, η οποία ήταν ήδη top-10 μέτοχος της UBS, ξεπέρασε τους Αμερικανούς επενδυτές Dodge & Cox και BlackRock και έγινε ο μεγαλύτερος επενδυτής, σύμφωνα με το S&P Capital IQ.

Η NBIM ήταν επίσης μία από τους κορυφαίους επενδυτές της Credit Suisse όταν κατέρρευσε τον Μάρτιο, αλλά μείωνε το μερίδιό της.

Related posts

Βούτηξαν 60% τα κέρδη της Goldman Sachs το δεύτερο τρίμηνο

admin

Πειραιώς: Χρηματοδοτεί εξαγορές φωτοβολταϊκών και αιολικών πάρκων της National Energy

admin

Στις 26 Ιουνίου η Γενική Συνέλευση της Τράπεζας Πειραιώς

admin

Morgan Stanley: Οι νέες τιμές-στόχοι για τις ελληνικές τράπεζες

admin

Goldman Sachs: Αντιμέτωπη με τρύπα $8 δισ. η Credit Suisse το 2024

admin

HSBC: Top picks Πειραιώς και Eurobank από Ελλάδα

admin

Σεντένο (ΕΚΤ): Καλύτερα νωρίτερα παρά αργότερα οι μειώσεις επιτοκίων 

admin

Tapering από την ΕΚΤ ζητάει ο διοικητής της τράπεζας της Αυστρίας

admin

Εθνική: Δάνεια για κεφάλαιο κίνησης σε ΜμΕ με εγγυητή το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων

admin