Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μεγάλου: Το πλάνο της Πειραιώς για μέρισμα και η τελευταία εθελουσία

Στο στρατηγικό πλάνο διανομής μερίσματος από εφέτος μέχρι και το 2027 από τα κέρδη του 2026 έδωσε έμφαση ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου κατά την ενημέρωση των επενδυτών για τα αποτελέσματα 2023, στέλνοντας μήνυμα προς τους επενδυτές για την αναπτυξιακή πορεία της τράπεζας.

Με βάση το πλάνο, η τράπεζα Πειραιώς στοχεύει στη διανομή μερίσματος 10% από τα κέρδη του 2023 και αυτό αποτελεί το πρώτο βήμα καθώς στο business plan 2024-2026 προβλέπεται διανομή μερίσματος περίπου 25% από τα κέρδη του 2024, 50% από τα κέρδη του 2025 και 50% από τα κέρδη του 2026. «Έχουμε το buffer, ο ισολογισμός της τράπεζας έχει εξυγιανθεί και δυνατή κερδοφορία», τόνισε ο κ. Μεγάλου, ορίζοντας τα προαπαιτούμενα για την έναρξη διανομής μερίσματος.

Εθελουσία

Μια επίσης σημαντική εξέλιξη το 2024 θα είναι η περαιτέρω μείωση του κόστους, καθώς το προσωπικό, όπως σημειώνεται στην παρουσίαση, πρέπει να περιοριστεί στα 7.000 άτομα μέσω και της εφαρμογής προγράμματος εθελουσίας εξόδου, το οποίο προβλέπεται να είναι το τελευταίο.

Η δαπάνη για το πρόγραμμα αναμένεται να ανέλθει σε 60 εκατ ευρώ.

Τα δάνεια των servicers

Σε ερώτηση αναλυτή αν η τράπεζα σχεδιάζει να αναπτύξει έτι περαιτέρω το δανειακό της χαρτοφυλάκιο μέσω των συναλλαγών επιστροφής των θεραπευμένων δανείων από τους servicers/funds στις τράπεζες, τα στελέχη της τράπεζας απάντησαν ότι είναι νωρίς ακόμη για κάτι τέτοιο. «Η τράπεζα θα κινηθεί με ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό τον τομέα και με βασική επιδίωξη να μην επιβαρύνει τον ισολογισμό της», ανέφεραν.

Επιτόκια

Το βασικό σενάριο προβλέπει, όπως είπαν, την πρώτη μείωση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης το τρίτο τρίμηνο. Σε ό,τι αφορά το NII, ανέφεραν ότι δεν προβλέπεται να επηρεαστεί (αρνητικά) καθ` όλη τη διάρκεια του 2024.

Related posts

Alpha Trust: Επιστροφή στην κερδοφορία το εννεάμηνο

admin

Τα POS της Εuronet συμβατά με τις απαιτήσεις της ΑΑΔΕ

admin

ΟΛΠ: Υποδοχή του κρουαζιερόπλοιου Sun Princess

admin

Epsilon Net: Τι συζητήθηκε στην ετήσια εκδήλωση συνεργατών

admin

Πιστοποίηση ΤΑΙΠΕΔ από την TÜV AUSTRIA Hellas με ISO 22301:2019

admin

Εθελοντική δημιουργία τράπεζας αίματος από εργαζόμενους της Intrakat

admin

Morgan Stanley: Τι άκουσαν οι επενδυτές στο Λονδίνο από τους Ελληνες τραπεζίτες

admin

Δεκτό το σχέδιο εξυγίανσης της Γενικής Κλινικής Δωδεκανήσου στη Ρόδο

admin

Βράβευση της Space Hellas στην εκδήλωση «Dell Technologies Partner Awards»

admin