Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας: Μομφή για όλη σας την πολιτική από την αρχή μέχρι το τέλος – Μομφή και για την αλαζονεία σας

«Το ΚΚΕ θα υπερψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας, με το δικό του σκεπτικό» σημείωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, σήμερα, δεύτερη μέρα της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

«Καταθέτουμε πολλές μομφές. Καταθέτουμε τη μομφή που καταθέτουμε καθημερινά στους αγώνες που αναπτύσσονται ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης» τόνισε, κατηγορώντας την κυβέρνηση για «το έγκλημα στα Τέμπη και την κατάπτυστη προσπάθεια συγκάλυψης από την πρώτη μέρα μέχρι σήμερα».

Ο ίδιος έκανε ειδική αναφορά στο νόμο περί ευθύνης υπουργών, θυμίζοντας ότι το ΚΚΕ πρότεινε στην τελευταία συνταγματική αναθεώρηση να καταργηθεί το σχετικό άρθρο, με τα υπόλοιπα κόμματα να απορρίπτουν την πρόταση.

«Μομφή για όλη σας την πολιτική από την αρχή μέχρι το τέλος. Μομφή και για την αλαζονεία σας», είπε και ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ μέμφεται την κυβέρνηση για τα βάρη της ακρίβειας και του πληθωρισμού που φορτώνεται ο λαός, για τις τραγικές ελλείψεις στο ΕΣΥ και την ιδιωτικοποίηση και περαιτέρω εμπορευματοποίηση της υγείας και με τα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή. Παράλληλα στηλίτευσε «την εμπλοκή της χώρας όλο και πιο βαθιά στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και την αποστολή φρεγάτας «ΥΔΡΑ» στην Ερυθρά Θάλασσα».

«Μομφή για το “νόμο-έκτρωμα” για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, που εμπορευματοποιεί την τριτοβάθμια εκπαίδευση» «για την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης και την ΚΑΠ της ΕΕ, απέναντι στην οποία ξεσηκώθηκαν οι αγρότες στην Ελλάδα και σε πολλές χώρες της ΕΕ», για το «έγκλημα κατά των εργατών της ΛΑΡΚΟ».

Δηκτικά σχολίασε ο κ. Κουτσούμπας, όσα διατείνεται η κυβέρνηση περί πολέμου από συμφέροντα: «Σιγά τα αίματα» ανέφερε.

Ενόψει ευρωεκλογών σημείωσε πως η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη ψήφος που μπορεί να μετατραπεί σε δύναμη στους αγώνες για να στριμώξουν το σύστημα, να πετύχουν νίκες και να ανοίξουν έναν ριζικά διαφορετικό δρόμο.

«Εμείς θα είμαστε εκεί στον δρόμο του αγώνα για μια πραγματική ριζική αλλαγή», είπε.

Related posts

Αυτά είναι τα αιτήματα των αγροτών της Λάρισας στον Μητσοτάκη

admin

Βορίδης: Δίνουμε προτεραιότητα στην προστασία της ανθρώπινης ζωής

admin

Πολιτικός Διάλογος σε νέα, κρίσιμη φάση

admin

Κύπρος: Διεθνής καταδίκη της επίθεσης Τουρκοκύπριων κατά της ΟΥΝΦΙΚΥΠ – Η αυστηρή ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ

admin

Ελληνοτουρκικά: Οι κάλπες σε Αθήνα και Αγκυρα και η επόμενη μέρα

admin

Νέο ραντεβού στον Κάμπο στις 11 Μαρτίου

admin

Η «οπισθοφυλακή» του ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει μπροστά με την Όλγα Γεροβασίλη, μετά την ηχηρή παρέμβαση Τσίπρα

admin

Τραπεζίτες

admin

Νέες απειλές από Ερντογάν: «Έχουμε τελειώσει. Να προσέχει από εδώ και πέρα»

admin