Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας: Ακρίβεια και φόροι «ταράζουν» τον λαό – Να ακουστεί ξανά το σύνθημα «τα κέρδη τους ή οι ζωές μας»

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας παραβρέθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 14 Ιανουαρίου 2024, στη συνεστίαση των Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ στη Νέα Ιωνία.

Ο Δ. Κουτσούμπας στο σύντομο χαιρετισμό του ευχήθηκε καλή χρονιά με δύναμη, υγεία και αντοχές γιατί όπως είπε «τις χρειαζόμαστε γιατί έρχεται μία δύσκολη χρονιά. Η κυβέρνηση, όπως όλοι βλέπουμε, από την άλλη μέρα που ξανάκατσε πάλι στην κυβερνητική εξουσία, στην καρέκλα της εξουσίας, άνοιξε τα συρτάρια της και έβγαλε νέα αντεργατικά, αντιλαϊκά μέτρα, αυτά που επιβάλλει το νέο υπερμνημόνιο που είναι σε ισχύ από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, από το Ταμείο Ανάκαμψης, από αυτή τη λυκοφωλιά που έχει όνομα και λέγεται ΕΕ. Συνεχώς συμπιέζει το λαϊκό εισόδημα – αντί αυτό να αυξάνεται όπως είναι η ανάγκη των καιρών για να επιβιώνει η λαϊκή οικογένεια – με νέα φορολογικά μέτρα και ταυτόχρονα με αυξήσεις, ακρίβεια, ανατιμήσεις στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, την ώρα που φοροαπαλλάσσονται οι επιχειρηματικοί όμιλοι οι οποίοι δεν ξέρουν τι κέρδη βγάζουν κάθε χρόνο, δισεκατομμύρια ευρώ.

Δυσαρέσκεια, οργή και αγανάκτηση επαναφέρουν τις διεκδικήσεις των λαϊκών στρωμάτων

«Ταυτόχρονα, όμως», πρόσθεσε, «το ενθαρρυντικό είναι ότι δυναμώνει η αμφισβήτηση αυτής της πολιτικής, δυναμώνει η δυσαρέσκεια, η οργή, η αγανάκτηση, οι διεκδικήσεις των εργαζομένων, όλων των λαϊκών στρωμάτων και ξανάρχεται με μεγάλη έμφαση στην επικαιρότητα αυτό το σύνθημα που συγκλόνισε τις μεγάλες κινητοποιήσεις πέρσι τον Φλεβάρη, με αφορμή τη μεγάλη τραγωδία των Τεμπών που θρηνήσαμε παιδιά, συνανθρώπους μας εξαιτίας της βαρβαρότητας αυτού του συστήματος, των τεράστιων ευθυνών των κυβερνήσεων, των αρμόδιων υπουργών που οφείλονται στην πολιτική απελευθέρωσης των μεταφορών, σε αυτή τη βάρβαρη πολιτική που επιβάλλει η ΕΕ. «Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας», αυτό είναι το σύνθημα, κι αυτό πρέπει να ξανακουστεί στους δρόμους του αγώνα, να δυναμώσει η λαϊκή πάλη».

«Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος»

«Αυτό το κάλεσμα απευθύνει το ΚΚΕ και έχουμε μπροστά μας σκληρούς, μεγάλους αγώνες» τόνισε ο Δ. Κουτσούμπας σημειώνοντας πως «θα έχουμε επιτυχίες, γιατί κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος, όλοι βάζουν το λιθαράκι τους για να αλλάξει ο αρνητικός συσχετισμός που υπάρχει σήμερα μέσα στην κοινωνία, μέσα στα Σωματεία, στους Συλλόγους, στην Τοπική Διοίκηση, την Περιφερειακή Διοίκηση, στην κυβέρνηση, στο Κοινοβούλιο, παντού. Να ανοίξει ο δρόμος γι’ αυτό που ονομάζουμε εμείς εργατική εξουσία κι αυτό που στο βάθος θέλει ο ίδιος ο λαός, άσχετα πόσο το έχει συνειδητοποιήσει, για να εκφράζεται και πρακτικά με τη συμμετοχή του στους αγώνες, με τη συμμετοχή του στις αρχαιρεσίες, με τη συμμετοχή του και την ψήφο του στη συμπόρευση με το ΚΚΕ.

Κάνουμε βήματα, προχωράμε μπροστά. Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να βρίσκεται μπροστά σε όλους αυτούς τους αγώνες, τις δίκαιες διεκδικήσεις και του λαού της Νέας Ιωνίας, όλου του Βόρειου Τομέα, όλης της Αττικής, όλης της Ελλάδας. Θα συνεχίσουμε να πιέζουμε, να προτείνουμε, να βάζουμε προτάσεις νόμου για αύξηση του λαϊκού εισοδήματος, για συλλογικές συμβάσεις, για να σταματήσει η φοροληστεία, για να παρθούν μέτρα ανακούφισης των εργαζομένων του λαού μας, για να μπορεί να ζει αξιοπρεπώς η εργατική λαϊκή οικογένεια».

«Μπροστά μας έχουμε πολλές μάχες αρχαιρεσίες σωματείων, συλλόγων, έχουμε αγώνες, απεργιακές κινητοποιήσεις, συλλαλητήρια. Ο πόλεμος στη γειτονιά μας εντείνεται άρα, όλα αυτά ενιαία τα παλεύουμε με βάση το επικαιροποιημένο πρόγραμμα πάλης που βάζουν οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες μέσα στο κίνημα για να παλέψουν. Με αυτές τις σκέψεις θέλω να σας ευχηθώ να περάσουμε σήμερα καλά και να δώσουμε τη μάχη ώστε και στις 9 του Ιούνη στις Ευρωεκλογές το ΚΚΕ να αναδειχθεί με πολύ υψηλά ποσοστά, με περισσότερους ευρωβουλευτές και εδώ είμαστε χέρι χέρι ενωμένοι σαν μια γροθιά να αντιπαλέψουμε αυτή την πολιτική που βασανίζει τον λαό μας, που ματώνει τον λαό μας και τον ματώνει και με τους πολέμους και με τη φτώχεια και με την ανέχεια» κατέληξε στον χαιρετισμό του ο Δ. Κουτσούμπας.

Related posts

Επιστροφή στον «πολυδιάστατο εκσυγχρονισμό»

admin

Καλά, το ντιμπέιτ για τις ευρωεκλογές «σκοτώθηκε» νωρίς

admin

ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΠΙΤΕΣ

admin

Οι απειλές της Τουρκίας και η προσπάθεια απόκτησης F-16

admin

Οικονόμου: Λανθασμένη και άστοχη η ομιλία μέλους του Αζόφ στη Βουλή

admin

Τι σκέπτονται όλοι αλλά κανένας δεν λέει δημόσια

admin

Γερμανία για τουρκολιβυκό μνημόνιο: «Η Ελλάδα δεν δεσμεύεται από αυτό»

admin

Καμία εξέταση στα πανεπιστήμια δεν είναι αδιάβλητη, παραδέχεται ο Μητσοτάκης

admin

Καύσωνας «Κλέων»: Σύσκεψη στο υπ. Εργασίας υπό τον Γεωργιάδη

admin