Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Cordia μπαίνει στη λιανική και «βλέπει» τζίρο 150 εκατ. ευρώ

Άνοιγμα και στη λιανική αγορά παροχής υπηρεσιών ασφαλείας χωρίς επάνδρωση στις οικίες πρόκειται να κάνει το αμέσως προσεχές διάστημα ο όμιλος Cordia, στον οποίο βασικοί μέτοχοι είναι το επενδυτικό ταμείο SMERemediumCap επικεφαλής του οποίου είναι ο Νίκος Καραμούζης και το family office της Μαριάννας Λάτση. 

Χθες κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής συνάντησης ο επικεφαλής του SMERemediumCap ανέφερε πως βασικός στόχος του ομίλου Cordia είναι η αύξηση του κύκλου εργασιών του από τα 107 εκατ. ευρώ στα 150 εκατ. ευρώ. Αυτό θα γίνει όπως είπε ο κ. Καραµούζης, τόσο οργανικά όσο και µέσω νέων εξαγορών

Ο όμιλος CORDIA, που δραστηριοποιείται στο Facility Management και  στο Total Facility Management  ιδρύθηκε το 2021 με την εξαγορά της Engie Hellas που δραστηριοποιούταν στον τομέα της τεχνικής συντήρησης και ενεργειακής απόδοσης. Μέχρι σήμερα έχει προχωρήσει και σε άλλες εξαγορές αποκτώντας την ΕSA Security Solutions που δραστηριοποιείται στον κλάδο παροχής Υπηρεσιών Φυσικής Ασφαλείας στην Ελλάδα, την SKYMAR Cleaning Services που δραστηριοποιείται στις υπηρεσίες καθαρισμού και πρόσφατα την IMAGIN.

Πέρυσι, ο όμιλος CORDIA παρουσίασε κύκλο εργασιών άνω των 100 εκατ. ευρώ, βελτιωμένη κερδοφορία και απασχολεί περισσότερους από 4.500 εργαζομένους, καταλαμβάνοντας την 15η θέση ανάμεσα στους μεγαλύτερους εργοδότες στην Ελλάδα.

Με βάση τα στοιχεία που παρουσίασε η διοίκηση της Cordia, το Facility Management στην Ελλάδα αγγίζει τα 1,4 δισ. ευρώ. Συνολικά, η αγορά Facility Management στην Ευρώπη ανέρχεται στα 321 δισ. και αναμένεται να καταγράψει έως το 2027 ρυθμούς ανάπτυξης 2,5% ετησίως και να αγγίξει τα 364 δισ. δολάρια. Ανάπτυξη η οποία εκτιμάται από στελέχη της Cordia ότι θα είναι υψηλότερη στην Ελλάδα.

Σήμερα το πελατολόγιο της Cordia περιλαµβάνει επιχειρήσεις, όπως το Ελληνικό, το Κέντρο Πολιτισµού Ιδρυµα Σταύρος Νιάρχος, το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, ο ΟΤΕ, η Vodafone, η Εθνική Τράπεζα, κ.ά. 

Σε ότι αφορά τις άλλες επενδύσεις του SMERemediumCap, όπως είναι στα τρόφιμα, ο κ. Καραμούζης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο εντός του προσεχούς διαστήματος να προχωρήσει και σε άλλες εξαγορές. Ο στόχος είναι να δημιουργηθούν ισχυρά σχήματα ανά τομέα. Ο ίδιος και οι συνεργάτες του έχουν δει περισσότερες από 100 επιχειρήσεις, όπως αποκάλυψε, χωρίς ωστόσο όλες να πληρούν τα κριτήρια για να επενδύσει, ενώ παραδέχθηκε ότι όλες οι τοποθετήσεις τις οποίες έχει κάνει δεν πάνε όσο καλά θα ήθελε.

«Είναι μέτρια η απόδοση της επένδυσης (σ.σ. αναφέρεται στην εταιρεία KROP που δραστηριοποιείται στον πρωτογενή τομέα)» είπε και σημείωσε ότι η συγκέντρωση και η δημιουργία μεγαλύτερων σχημάτων είναι μονόδρομος.

Η SMERemediumCap έχει επενδύσει επίσης στην ΕΨΑ, στην ΑΡΟΣΙΣ, έχει εξαγοράσει τα δάνεια 72 ξενοδοχείων από την Intrum, ενώ έχει εξαγοράσει την κτηνιατρική κλινική Πλακεντία και σκοπεύει, όπως είπε, να δημιουργήσει ένα μεγάλο δίκτυο κτηνιατρικών κλινικών στη χώρα. 

Related posts

Intralot: Καθαρά κέρδη 3,1 εκατ. το Q1, το μήνυμα Κόκκαλη

admin

Ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή 12/12 και την επόμενη

admin

Οσα πρέπει να ξέρετε για το Eurojackpot που φέρνει στην Ελλάδα ο ΟΠΑΠ

admin

Ανεβάζει επίπεδο κυβερνοασφάλειας η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου

admin

ΔΙΑΣ: Αύξηση εσόδων κατά 19%

admin

Επενδύει στο κέντρο διανομής στη Θήβα η Famar

admin

Την έκθεση και το συνέδριο λιμένων-ναυτιλίας Μεσογείου φιλοξένησε ο ΟΛΠ

admin

Στα σκαριά μεταφορές με cargo drones από ΕΛΤΑ, συνεργασία με Dronamics

admin

Αύξηση εσόδων στα 103 εκατ. για την Intrakat το H1

admin