Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η Ελλάδα δεν είναι μπανανία…»

Δεσμεύσεις ότι θα στηριχθούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε τυχόν επιπτώσεις στις ευρωπαϊκές οικονομίες από την κατάσταση στη Μέση Ανατολή έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν θα χρειαστεί η κυβέρνηση να ανατρέξει στις δημοσιονομικές εφεδρείες. Το μήνυμά του ήταν αυστηρό προς τις πολυεθνικές σε ό,τι αφορά την ακρίβεια και τη λειτουργία της αγοράς. «Αν νομίζουν», είπε, «ότι η Ελλάδα είναι μια μπανανία όπου μπορούν να πουλάνε τα ίδια προϊόντα σε ακριβότερες τιμές, χωρίς να δικαιολογούν την αύξηση του κόστους, είναι βαθιά νυχτωμένες. Αν χρειαστεί να τα βάλουμε και με κολοσσούς, θα το κάνουμε». Εξάλλου προανήγγειλε παρεμβάσεις παραδεχόμενος ότι «ακρίβεια και στέγη» είναι τα πιο σημαντικά θέματα. «Με ενδιαφέρει η πρόοδος στην οικονομία να έχει αντίκτυπο στον καθένα» σημείωσε και τάχθηκε ξανά κατά της μείωσης ΦΠΑ. «Δεν δουλεύουν, όσες ευρωπαϊκές χώρες το έκαναν το μετάνιωσαν» επανέλαβε και στάθηκε στις μόνιμες παρεμβάσεις ενίσχυσης του εισοδήματος και στήριξης των πιο αδυνάμων.

Ο Πρωθυπουργός κάλεσε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ να μη βάζουν το κάρο μπροστά από το άλογο, επισημαίνοντας ότι «το ζήτημα δεν είναι να φύγει ο Μητσοτάκης αλλά να απαντήσουν ποια είναι η εναλλακτική πολιτική πρόταση σε αυτό που πρεσβεύει η ΝΔ και μετά να δουν εάν μπορούν να συνεννοηθούν».

Στο μεταξύ δήλωσε προβληματισμένος για την προοπτική χερσαίας εισβολής στη Γάζα αλλά και για το γεγονός ότι δεν είναι ισορροπημένη η στάση της Τουρκίας. «Και η μη ανοιχτή καταδίκη της Xαμάς ως τρομοκρατικής οργάνωσης, κατά την άποψή μου, είναι πολύ προβληματική». Τόνισε πάντως ότι «κανείς στον αραβικό κόσμο δεν καταλογίζει στην Ελλάδα μονομέρεια» που θα απέκλειε τη χώρα από τις συζητήσεις.

Related posts

Δυο μαύρες επέτειοι

admin

Κασσελάκης: Είμαι καινούργιος, δεν ξέρω αν υπονόμευε η Αχτσιόγλου τον Τσίπρα

admin

Υπέρπτηση από τουρκικό F-16 κοντά στη Σαμοθράκη

admin

Πολιτική σκοπιμότητα βλέπει το ΥΠΕΞ πίσω από την συνεχιζόμενη κράτηση του Μπεγλέρη

admin

Πίσω από τις κάμερες

admin

ΚΥΣΕΑ: Πράσινο φως για την προμήθεια συστημάτων SPIKE-NLOS

admin

Οικονόμου: Το σκηνικό βίας και ανομίας στα όργανα της τάξης δεν θα γίνει ανεκτό

admin

Νταβούτογλου κατά Ερντογάν: Μετά από πέντε μέρες, σήμερα «ξύπνησες» για τον Μητσοτάκη;

admin

Ξεκινά με Κασσελάκη το πρώτο περιφερειακό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – Οι στόχοι και το πρόγραμμα

admin