Image default
ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΝΕΑ

ΗΠΑ: Aυξάνεται το ρίσκο του εμπορικού real estate στις μεγαλύτερες τράπεζες

Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια που συνδέονται με εμπορικά ακίνητα υπερβαίνουν πλέον τα αποθεματικά για ζημίες δανείων στις έξι μεγαλύτερες αμερικανικές τράπεζες, προκαλώντας ανησυχίες για τις πιθανές επιπτώσεις από μια περαιτέρω επιδείνωση στο εμπορικό real estate.

Οι έξι μεγαλύτερες αμερικανικές τράπεζες, οι JP Morgan, Bank of America, Wells Fargo, Citi, Goldman Sachs και Morgan Stanley, έχουν πλέον 90 σεντς στην άκρη για κάθε δολάριο «κόκκινου» χρέους στο εμπορικό real estate, σύμφωνα με στοιχεία που επικαλούνται οι Financial Times. 

Το 2022 τα «μαξιλάρια» των τραπεζών ανέρχονταν στο 1,6 δολάρια για κάθε δολάριο προβληματικού εμπορικού στεγαστικού δανείου.

Η αποδυνάμωση των «μαξιλαριών» των έξι μεγαλύτερων αμερικανικών τραπεζών είναι απόρροια της αύξησης των καθυστερούμενων εμπορικών στεγαστικών δανείων το 2023 τριπλασιάστηκαν στα 9,3 δισ. δολάρια.

Ο Μάικλ Μπαρ, επικεφαλής της τραπεζικής εποπτείας στη Fed, δήλωσε την Παρασκευή ότι η κεντρική τράπεζα παρακολουθεί στενά τα δάνεια των τραπεζών στο εμπορικό real estate», συμπεριλαμβανομένου του «πως καταγράφουν το ρίσκο» και αν «κάνουν τις κατάλληλες προβλέψεις και αν έχουν επαρκή κεφαλαιακά μαξιλάρια».

Στο ευρύτερο τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ, τα καθυστερούμενα δάνεια που συνδέονται με γραφεία, εμπορικά κέντρα και διαμερίσματα διπλασιάστηκαν την περασμένη χρονιά στα 24,3 δισ. δολάρια από 11,2 δισ. δολάρια έναν χρόνο νωρίτερα. 

Related posts

Eurobank: Τι προβλέπει για το Q3 η Optima

admin

Alpha Bank: Κλείνει το project Cosmos χωρίς κεφαλαιακές απώλειες

admin

Μικροπιστώσεις ως €50.000 σε μικρές εταιρίες και startups από Attica Bank

admin

Βιλερουά (ΕΚΤ): Τερματικό επιτόκιο το αργότερο έως τον Σεπτέμβρη

admin

Νέες τιμές-στόχοι για τις τράπεζες από την Optima

admin

Λαγκάρντ: Η ΕΚΤ δεν θα επιτρέψει στον υψηλό πληθωρισμό να διαρκέσει

admin

Attica: Πώς αντέχει η ελληνική ανάκαμψη στους αντίθετους ανέμους

admin

Alpha Bank: Στο ζύγι της ΕΚΤ το «σπιράλ μισθών-τιμών»

admin

Deutsche Bank: Συστήνει αγορές σε ΕΤΕ και διακράτηση σε Eurobank

admin