Image default
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Στις 4 Μαρτίου 2024 η δίκη του Τραμπ για απόπειρα ανατροπής εκλογικού αποτελέσματος

Στις 4 Μαρτίου του 2024 όρισε ομοσπονδιακή δικαστής των ΗΠΑ την δίκη του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την υπόθεση της παρέμβασής του στις εκλογές του 2020, επτά μήνες πριν τις επόμενες προεδρικές εκλογές της χώρας.

Η απόφαση της δικαστού Τάνια Τσούτκαν σημαίνει ότι ο Τραμπ θα χρειαστεί να δικαστεί (αν δεν αλλάξει κάτι) σε τουλάχιστον τρεις ξεχωριστές ποινικές υποθέσεις κατά τη διάρκεια της κούρσας για την ανάδειξη του υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών για τις εκλογές. Η ημερομηνία εκδίκασης της τέταρτης ποινικής υπόθεσης δεν έχει οριστεί ακόμα.

Οι δικηγόροι του Τραμπ είχαν πιέσει να οριστεί η ημερομηνία της δίκης τον Απρίλιο του 2026, πολύ μετά τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2024, υποστηρίζοντας ότι χρειάζονται χρόνο για να διαβάσουν τις 12,8 εκατομμύρια σελίδες των αποδεικτικών στοιχείων που είχε συγκεντρώσει η κυβέρνηση.

Η δικαστής Τσούκταν έκρινε ωστόσο ότι δεν χρειάζονται τόσο πολύ. “Η πρόταση της υπεράσπισης για ημερομηνία τον Απρίλιο του 2026 είναι πολύ πέρα από αυτό που είναι απαραίτητο”, ανέφερε.

Έτσι, η δίκη του Τραμπ θα αρχίσει μία ημέρα πριν την λεγόμενη “Super Tuesday”, όταν περισσότερες από 12 πολιτείες των ΗΠΑ διεξάγουν εκλογές για το χρίσμα του προεδρικού υποψηφίου στις εκλογές.

Ο Τραμπ είναι προγραμματισμένο επίσης να δικαστεί στις 25 Μαρτίου 2024 στην Νέα Υόρκη για την απόκρυψη της πληρωμής μίας πορνοστάρ προκειμένου να εξασφαλίσει τη σιωπή της.

Μια τρίτη δίκη του Τραμπ έχει προγραμματιστεί για τις 20 Μαΐου 2024 στη Φλόριντα,  υπό ομοσπονδιακές κατηγορίες ότι διατήρησε παρανόμως απόρρητα έγγραφα μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο και ότι προσπάθησε να παρεμποδίσει το έργο της δικαιοσύνης.

Η ημερομηνία της δίκης για την τέταρτη ποινική υπόθεση στην Τζόρτζια δεν έχει οριστεί ακόμη. Η εισαγγελέας της κομητείας του Φούλτον είχε ζητήσει την έναρξή της στις 4 Μαρτίου, αλλά η απόφαση της δικαστού Τσούτκαν σημαίνει ότι το χρονοδιάγραμμα πιθανότατα θα αλλάξει.

Related posts

Ισραήλ: Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από Ισραηλινό έποικο στη Δυτική Όχθη

admin

Ισραήλ: Ο αρχηγός πολεμικής αεροπορίας βλέπει απειλή για την ασφάλεια στις μεταρρυθμίσεις Νετανιάχου

admin

Μεσανατολικό: “Αποστολή μας ήταν να σκοτώσουμε, όχι να απαγάγουμε”, λέει κατά την ανάκρισή του ένας μαχητής της Χαμάς

admin

Τουρκικές αεροπορικές επιδρομές έπληξαν 15 στόχους Κούρδων μαχητών στο βόρειο Ιράκ

admin

Στη Μόσχα για συνομιλίες με τον Λαβρόφ ο επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου

admin

Ρουμανία: Πιθανή παραβίαση του εναέριου χώρου από ρωσικά drones

admin

Εκλογές στην Τουρκία: Δαψεύδει ότι αποσύρεται από την προεδρική κούρσα ο Σ. Ογάν

admin

Κίνα: Ο πρόεδρος Σι θα επισκεφθεί το Βιετνάμ στις 12 και 13 Δεκεμβρίου

admin

Ρωσία: Zήτησε από το Ιράν και το Ισραήλ να επιδείξουν “αυτοσυγκράτηση” ώστε να αποφευχθεί περαιτέρω “κλιμάκωση”

admin