Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα παιδιού: Κλείνει έως τις 30 Νοεμβρίου η πλατφόρμα

Στις 10 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 18.00,

η πλατφόρμα Α21 – Επίδομα Παιδιού

, θα κλείσει προσωρινά για τους πολίτες, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία υπολογισμού της καταβολής της πέμπτης δόσης του επιδόματος την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Νοεμβρίου, όπως ενημερώνει ο ΟΠΕΚΑ.

Η πλατφόρμα θα ανοίξει αυτόματα στις 30 Νοεμβρίου 2023. Για να χορηγηθεί το επίδομα, η αίτηση πρέπει να υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση, η οποία έχει αποθηκευτεί προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Η πέμπτη δόση για το Επίδομα Παιδιού 2023 θα καταβληθεί την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου, αλλά τα χρήματα θα αρχίσουν να μπαίνουν στους λογαριασμούς από το απόγευμα της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου.

Το δικαιούμενο ποσό θα υπολογιστεί βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που θα δηλωθούν στην αίτηση Α21 έτους 2023. Μετά την υποβολή της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος του 2023, λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό του δικαιούμενου ποσού τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2022.

Επισημαίνεται ότι στο εξής, μεταξύ των προϋποθέσεων που θα ελέγχονται για τη χορήγηση του επιδόματος παιδιού είναι η φοίτηση των εξαρτώμενων τέκνων στην υποχρεωτική εκπαίδευση -από το προ νήπιο έως και το Γυμνάσιο- και η επάρκεια φοίτησης.

Στην αίτηση Α21 πρέπει να καταχωρηθούν απαραιτήτως τα σχετικά πεδία, όπως τα στοιχεία της Σχολικής Μονάδας, η Τάξη και ο Αριθμός Μητρώου του τέκνου που βρίσκεται στην υποχρεωτική εκπαίδευση.


Related posts

Σταϊκούρας για την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας: Εφικτός ο στόχος της επενδυτικής βαθμίδας

admin

Από σήμερα αποκτούν αυτόματα ΑΦΜ πάνω από 350.000 ανήλικοι άνω των 12 ετών

admin

Ελλάδα: Δημοπρασία αυτοκινήτων με τιμές από 400 ευρώ

admin

Επίδομα θέρμανσης: Η παγίδα του ΑΦΜ που το στερεί σε πολυκατοικίες

admin

Χρέη: Κύμα απλήρωτων φόρων φέρνει η ακρίβεια

admin

Νέο υψηλό δεκαετίας στο Χρηματιστήριο – Στο φίνις κρίθηκε το πρόσημο

admin

Αναδρομικά συνταξιούχων δημοσίου: Αναβλήθηκε η δίκη για τον Μάρτιο

admin

Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων: Δωρεάν διάθεση για 116.000 νέους

admin

Καλτσοβιομηχανία Πουρνάρα: Από την Ελλάδα στα… πόδια όλου του κόσμου

admin