Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εξαγόρασε startup με ελληνικό DNA η Sony

Συμφωνία για την εξαγορά της iSIZE, εταιρείας με έδρα το Λονδίνο που ειδικεύεται στη δημιουργία λύσεων τεχνητής νοημοσύνης για την εξοικονόμηση bit και τη βελτίωση ποιότητας στη βιομηχανία πολυμέσων και ψυχαγωγίας, ανακοίνωσε η Sony Interactive Entertainment (SIE).

«Είμαστε ενθουσιασμένοι με την εξαγορά, η οποία παρέχει στη SIE σημαντική τεχνογνωσία στην εφαρμογή μηχανικής μάθησης για την επεξεργασία βίντεο και θα ωφελήσει μια σειρά από προσπάθειές μας στην έρευνα και ανάπτυξη, καθώς και τις υπηρεσίες μας σε βίντεο και ροή», ανέφερε η Sony.

Η iSIZE, που ιδρύθηκε το 2016, διαθέτει ομάδα ταλαντούχων μηχανικών και τεχνικών εμπειρογνωμόνων που έχουν αναπτύξει σειρά λύσεων λογισμικού για τη βελτιστοποίηση των βίντεο. Για παράδειγμα, η εταιρεία κατασκεύασε μια λύση προεπεξεργασίας βασισμένη σε τεχνητή νοημοσύνη, που επιτρέπει σε συμβατικούς κωδικοποιητές να παράγουν βίντεο υψηλότερης ποιότητας με σημαντικά χαμηλότερο bitrate.

Οι όροι της συναλλαγής, συμπεριλαμβανομένου του κόστους κτήσης, δεν γνωστοποιούνται λόγω συμβατικών δεσμεύσεων, αναφέρει η εταιρεία.

Συνιδρυτής και CTO της iSIZE Technologies είναι ο Γιάννης Ανδρεόπουλος, με 20ετή εμπειρία στην κωδικοποίηση βίντεο και τη μηχανική εκμάθηση, με πάνω από 150 ερευνητικές εργασίες, πολλές αιτήσεις για διπλώματα ευρεσιτεχνίας, 10 συνεισφορές στα πρότυπα JPEG/MPEG και εκτεταμένη ενασχόληση με τη βιομηχανία σε συμβουλευτικούς ρόλους. Ως CTO ασχολείται με προκλήσεις για τη βιομηχανία βίντεο που αφορούν κυρίως το πώς τα βαθιά νευρωνικά δίκτυα μπορούν να βελτιώσουν και να επιταχύνουν τα υπάρχοντα πρότυπα κωδικοποίησης στο Διαδίκτυο.

Ετερος συνιδρυτής της εταιρείας είναι ο Sergio Grce, με 12χρονη σταδιοδρομία στην επενδυτική τραπεζική, μεταξύ άλλων σε Merrill Lynch, Nomura, Royal Bank of Scotland και Jefferies. 

Related posts

ΝΙΚΑΣ: Η πρώτη εταιρεία αλλαντικών στην Ελλάδα με 100% ανακυκλώσιμες συσκευασίες

admin

Εκοψε ταχύτητα στο εξωτερικό η κρητική Kremel

admin

Συνάντηση ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ με ΡΑΕ για τα ακριβά τιμολόγια ρεύματος

admin

Κληρώνει σήμερα για τα τρία ακίνητα- φιλέτα στο Μαρούσι

admin

B&F: Αναβλήθηκε η Συνέλευση των ομολογιούχων

admin

Εβροφάρμα: Η Μ. Βρετοπούλου νέο μέλος στο ΔΣ

admin

Interamerican: Αποζημιώσεις 1,24 εκατ. ευρώ για τον πρωτογενή τομέα

admin

Deutsche Telekom, Cosmote και Ericsson αξιοποιούν συχνότητες πάνω από τα 100GHz

admin

Σειρά διακρίσεων για τον ετήσιο απολογισμό της Helleniq Energy

admin