Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εθνικό ροζ

Ενόχλησε τον Δημήτρη Νατσιό το έργο της Τζόρτζια Λάλε με την ελληνική σημαία στα ροζ, φτιαγμένη από τα σεντόνια γυναικών που δολοφονήθηκαν – και, για κάποιον ανεξήγητο λόγο, το υπουργείο Εξωτερικών αποφάσισε να του κάνει το χατίρι και να ζητήσει το έργο να αποσυρθεί από το γενικό προξενείο στη Νέα Υόρκη. Η καλλιτεχνική έκφραση είναι, βέβαια, ελεύθερη και το μόνο που κατάφερε η ελληνική κυβέρνηση είναι να δείξει πως παίρνει στα σοβαρά τα κόμματα στα άκρα δεξιά της. Λες και μια ροζ σημαία σε κάνει περισσότερο ή λιγότερο πατριώτη ή λες και στο Μέγαρο Μαξίμου πρέπει να δώσουν διαπιστευτήρια εθνικού φρονήματος.

Τον «κατσάδιασε»

Φώναξε η αντιπολίτευση για την επιλογή, φαίνεται όμως πως αντιδράσεις υπάρχουν και μέσα στην κυβερνητική πλειοψηφία. Αυτόπτες μάρτυρες χθες το απόγευμα στο εστιατόριο της Βουλής είδαν τον Γιώργο Γεραπετρίτη όρθιο πάνω από το τραπέζι που έτρωγε η Ντόρα Μπακογιάννη μαζί με άλλους βουλευτές της ΝΔ. Η πρώην υπουργός δεν χαμήλωσε τη φωνή της και η φράση «φιλελεύθερο κράτος» δεν ακούστηκε μόνο μια φορά.

Αγνοούν τα βασικά

Το ενδιαφέρον είναι πως η απόφαση του ΥΠΕΞ έχει τη βάση της στην προσβολή του εθνικού συμβόλου. Αγνοώντας, στην πραγματικότητα, τα βασικά: η ύπαρξη των γυναικών είναι όρος επιβίωσης για ένα έθνος. Οι επιθέσεις εναντίον τους, οι βιασμοί και οι γυναικοκτονίες, είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να το «σκοτώσεις», κυριολεκτικά και συμβολικά – το βλέπουμε και στους πρόσφατους πολέμους στη γειτονιά μας. Αρα υπό μια έννοια, το έργο της Λάλε δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο εντός θέματος.

Μαγείρεψαν χωρίς χρώματα

Στην κοινωνική κουζίνα «Αλλος Ανθρωπος» του Κώστα Πολυχρονόπουλου βρέθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης, αυτή τη φορά συνοδευόμενος από την πράσινη ΚΟ, για να μαγειρέψουν όλοι μαζί για όσους έχουν ανάγκη. «Εχουμε χρέος να στηρίξουμε την κοινωνία, που ζει με αυξημένες ανισότητες και λιγοστές ευκαιρίες», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προτού ανακατέψει το κοτόπουλο με το κριθαράκι. Για αλληλεγγύη «που δεν έχει χρώμα και ιδεολογία» μίλησε ο Πολυχρονόπουλος.

Related posts

Μητσοτάκης: Σύντομα θα έρθουν περισσότερα καλά νέα για την ελληνική οικονομία

admin

Αθήνα σε Άγκυρα: Υποκριτική στάση για το θέμα των Μουφτήδων

admin

Πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε ο ΣΥΡΙΖΑ – Ποιος βρήκε το φλουρί και κέρδισε τριήμερο στη Ρώμη;

admin

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερασπιστεί τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες»

admin

«Να μπει φραγμός στην αλαζονεία»

admin

Παρέμβαση Οικονομικού Εισαγγελέα για την υπόθεση του Ανδρέα Πάτση

admin

Το τηλεφώνημα του Κυριάκου Μητσοτάκη στον πρόσφυγα που αρίστευσε στις Πανελλαδικές

admin

Συνέδριο ΝΔ: Δεν μας φοβίζει το πολιτικό κόστος, λέει η Κεραμέως – Κουβέντα για τα email

admin

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ

admin